Δήμος Ελευσίνας: Ανανεώθηκε η σύμβαση για τη φύλαξη και φιλοξενία αδέσποτων ζώων

Δήμος Ελευσίνας
Δήμος Ελευσίνας: Ανανεώθηκε η σύμβαση για τη φύλαξη και φιλοξενία αδέσποτων ζώων

Ανακοίνωση Δήμου Ελευσίνας:

Ανανεώθηκε, για ακόμη μία χρονιά, η σύμβαση ανάμεσα στον Δήμο Ελευσίνας και τον ανάδοχο, που αφοράστη φιλοξενία και φύλαξη αδέσποτων ζώων.
Ο Δήμος Ελευσίνας, τα τελευταία 3 χρόνια,καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, την ευζωία αλλά και την προώθηση των υπεύθυνων υιοθεσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, μέσω της ανανέωσης της εν λόγω σύμβασης, με μία από τις καλύτερες δομές φιλοξενίας ζώων, ο Δήμος στοχεύει στην ομαλή και φυσικά, στην ασφαλή διαμονή τους σε κατάλληλο περιβάλλον.
Βάσει της σύμβασης, τα ζώα θα μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις του ενδιαιτήματος του αναδόχου από την υπηρεσία του Δήμου Ελευσίνας, με ίδια μέσα και προσωπικό.
Επιπροσθέτως, διευκρινίζεται ότι η απαραίτητη τροφή των προς φιλοξενία ζώων θα παρέχεται από τον Δήμο μας με δική του δαπάνη και θα παραδίδεται στις εγκαταστάσεις του ενδιαιτήματος του αναδόχου από την υπηρεσία μας.
Ο αριθμός των ζώων που θα φιλοξενούνται ημερησίως δύναται να αυξομειώνεταιαναλόγως και των αναγκών της υπηρεσίας.
Αξίζει να αναφερθεί, πως ο Δήμος μας πλέον διαθέτει αυτόνομο γραφείο ενημέρωσης και διαχείρισης αδέσποτων ζώο, στο οποίο και μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για οποιοδήποτε σχετικό ζήτημα (210 55 41 359, εσωτ. 522).
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, Αργύρης Οικονόμου: «Στόχος του Δήμου μας, από την αρχή της θητείας μας είναι η προώθηση υπεύθυνων υιοθεσιών από ανθρώπους και οικογένειες, που θα δώσουν στους τετράποδους φίλους μας τη φροντίδα και αγάπη που χρειάζονται.Ήδη μέχρι σήμερα, έχουμε πραγματοποιήσει σχεδόν 100 υιοθεσίες και συνεχίζουμε μέχρι να βρεθεί σπίτι για κάθε αδέσποτο ζώο του Δήμου μας. Μέχρι να πραγματοποιηθεί αυτό, φροντίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο για την ευζωία τους και την αρμονική συνύπαρξη όλων μας και φυσικά, σε αυτό συμβάλλουν τα μέγιστα και οι εθελοντές. Άλλωστε, η διαχείριση και φροντίδα των αδέσποτων ζώων είναι δείγμα πολιτισμού για κάθε σύγχρονη κοινωνία».

Πηγές

φωτογραφια αρχειου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή