Ξεκίνησε η υπογειοποίηση των καλωδίων μεταφοράς ρεύματος στο Γαλάτσι

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Ξεκίνησε η υπογειοποίηση των καλωδίων μεταφοράς ρεύματος στο Γαλάτσι

Η υπογειοποίηση των καλωδίων μεταφοράς ρεύματος, ένα χρόνιο αίτημα του Δήμου Γαλατσίου προς τα αρμόδια Υπουργεία, αρχίζει πλέον να ικανοποιείται στην πόλη μας.

Στο πλαίσιο των εργασιών για την επέκταση της Γραμμής 4 του Μετρό, ξεκίνησε στην πόλη μας η υπογειοποίηση των καλωδίων μεταφοράς ρεύματος μέσης τάσης που ανήκουν στον ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και η απομάκρυνση μετασχηματιστών χαμηλής τάσης και ως άμεσο αποτέλεσμα στο Γαλάτσι θα έχουμε την εξοικονόμηση χώρου και κυρίως μεγαλύτερη ασφάλεια.
Η πρώτη σχετική ενέργεια από πλευράς Δήμου Γαλατσίου έγινε το 2004 όταν παράλληλα με την ανακατασκευή των πεζοδρομίων ζητήθηκε να μεταφερθούν οι αναμετασχηματιστές και να υπογειοποιηθούν τα καλώδια ρεύματος στη Λ. Βεΐκου αλλά δεν είχαμε αποτέλεσμα. Το 2015 η δημοτική αρχή επανήλθε στο ίδιο θέμα αλλά και πάλι δεν κατάφερε κάτι.
Με την έναρξη των έργων του Μετρό επανήλθε το ζήτημα της υπογειοποίησης των καλωδίων μεταφοράς ρεύματος μέσης τάσης, που ανήκουν στον ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και η απομάκρυνση μετασχηματιστών χαμηλής τάσης κι επιτέλους το έργο αυτό παίρνει σάρκα και οστά.

Σημειώνεται ότι με την υπογειοποίηση επιτυγχάνονται τα εξής:
– Εξάλειψη κινδύνων εκτεταμένων διακοπών ρεύματος από πτώσεις δέντρων στα καλώδια παροχής ρεύματος.
– Μείωση φθορών και εν γένει βλαβών και των δαπανών επισκευών τους.
– Μεγιστοποίηση της αξιοπιστίας του δικτύου.
– Αισθητική αναβάθμιση της πόλης από την απομάκρυνση καλωδίων ρεύματος
– Προστασία και ενίσχυση του υψηλού πρασίνου από την αποφυγή των αναγκαστικών ως τώρα κλαδεύσεων όσων βρίσκονται πλησίον των υπό αντικατάσταση υφιστάμενων καλωδίων ρευματοδότησης.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με την υπογειοποίηση των καλωδίων μεταφοράς ρεύματος στη Λεωφόρο Βεΐκου λύνεται ένα χρόνιο ζήτημα πρωτίστης σημασίας, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών, για μια βιώσιμη πόλη, στην οποία θα έχουμε την ποιότητα ζωής που μας αξίζει».
Κλείνοντας, ευχαρίστησε θερμά για τη συνδρομή τους και τις ενέργειές τους τον Διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ Περιφέρειας Αττικής κ. Αθανάσιο Φουντουλάκη και τον Διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ Φιλοθέης – Κηφισιάς κ. Γεώργιο Καρανάσο.

Πήγαινε στην κορυφή