Δημήτρης Μάντζος: Να πάψει η πολιτική αντιπαράθεση να γίνεται με όρους Twitter και η κοινωνική πολιτική με όρους Instagram

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημήτρης Μάντζος: Να πάψει η πολιτική αντιπαράθεση να γίνεται με όρους Twitter και η κοινωνική πολιτική με όρους Instagram

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής:

Στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN BEYOND και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Αρχικά, ο κ. Μάντζος εξέφρασε τη θλίψη και την οδύνη του για τον θάνατο του Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, παροτρύνοντας άπαντες «να διαβάσουν την ανάρτησή του και να πάρουμε όλοι όσα μαθήματα μπορούμε από τη δύναμη αυτού του ανθρώπου. Είναι συγκλονιστικό».

Αναφορικά, στη συνέχεια, με τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό, ο Δημήτρης Μάντζος, αφού επεσήμανε την ανάγκη «η Ελληνική Αστυνομία και η ελληνική Δικαιοσύνη να κάνουν τη δουλειά τους ανεπηρέαστα, ανεξάρτητα και με ταχύτητα», εξέφρασε την αγανάκτηση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την τοξική πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με αφορμή την υπόθεση.

«Έχουμε συνηθίσει η πολιτική αντιπαράθεση να γίνεται με όρους Twitter και η κοινωνική πολιτική με όρους Instagram. Αυτό ζούμε στη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος, κατ’ αρχάς στον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκο Ρωμανό, κατηγόρησε την Κυβέρνηση για έναν μηχανισμό προπαγάνδας «που εδώ και μέρες ανακυκλώνει συνεχώς την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία αποκρουστικής διαστρέβλωσης της κοινοβουλευτικής αλήθειας», υπενθυμίζοντας ότι τα πρακτικά της Βουλής πιστοποιούν ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής υπερψήφισε το άρθρο 71 του Ν.4855/2021 για την αυστηροποίηση των ποινών για το έγκλημα του βιασμού ανηλίκων. «Αναφέρομαι σε αναρτήσεις ομάδων αλήθειας/αναλήθειας και συγκεκριμένων βουλευτών της ΝΔ ότι εμείς δεν ψηφίσαμε τον νόμο, κάτι που διαψεύδουν τα πρακτικά της Βουλής» επεσήμανε.

Κατηγόρησε, παράλληλα, και τον ΣΥΡΙΖΑ, για την «αγωνία σε ένα τμήμα του πολιτικού προσωπικού να καταλογιστεί και να αποδοθεί ο βιαστής σε ένα συγκεκριμένο κόμμα. Αυτές είναι συμπεριφορές που τοξικοποιούν την πολιτική ζωή».

Ο Δημήτρης Μάντζος υπογράμμισε ότι «η τοξική κομματική αντιπαράθεση σηκώνει “σκόνη”, πίσω από την οποία κρύβεται η μόνη πραγματική πολιτική ουσία. Ότι αποτύχαμε ως κοινωνία και ως Πολιτεία συλλογικά. Αφέθηκε ένα ακόμα ανήλικο παιδί στα χέρια ενός κακοποιητικού περιβάλλοντος και ενός κυκλώματος βιαστών ανηλίκων. Αυτή είναι η εκκωφαντική διαπίστωση: η απουσία της κοινωνικής πολιτικής».

Κλείνοντας, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μίλησε για την ανάγκη ενός νέου πολιτικού παραδείγματος και για ένα «ισχυρό κοινωνικό κράτος με κοινωνικές δομές οι οποίες θα προλαμβάνουν, θα συμβουλεύουν θα προστατεύουν. Η εκπαίδευση, η οικογένεια και οι δομές προστασίας πρέπει να είναι ένα σύνολο, με ροή πληροφορίας για όλους τους αδύναμους και ευάλωτους συνανθρώπους μας».

«Το μήνυμα πρέπει να είναι να σπάσουμε τη σιωπή. Να μπορούν τα παιδιά και όσοι απειλούνται να μιλούν. Να εκπαιδευτούν να σηκώνουν το τηλέφωνο και στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής να είναι κάποιος να τους ακούσει, μία αξιόπιστη και αποτελεσματική κοινωνική υπηρεσία», κατέληξε ο κ. Μάντζος.

Πήγαινε στην κορυφή