Τοποθέτηση νέων καφέ και μπλε κάδων στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Δήμος Νέας Φιλαδελφείας - Νέας Χαλκηδόνος
Τοποθέτηση νέων καφέ και μπλε κάδων στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Ανακοίνωση Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας:

Από το 2021 και για πρώτη φορά στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας καφέ κάδοι πήραν την θέση τους δίπλα στους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης.

Τον Οκτώβριο του 2022 ξεκίνησε η β’ φάση υλοποίησης του σχεδιασμού της Δημοτικής μας Αρχής.

Ήδη τοποθετήθηκαν από την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης καινούριοι καφέ κάδοι βιοαποβλήτων

αλλά

και μπλε κάδοι ανακύκλωσης επί του πεζοδρόμου της Πατριάρχου Κωνσταντίνου, καθώς και στις οδούς Φωκών, Καππαδοκίας και Δεκελείας.

Τις προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσει επίσης η διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου και η σταδιακή τοποθέτηση καφέ κάδων βιοαποβλήτων πέραν των κεντρικών σημείων, σε κάθε γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.

Είναι επίσης σημαντικό να γίνουν διευκρινίσεις σχετικά με το τι πετάμε σε αυτούς!

Αρχικά, να αναφέρουμε πως σε αυτούς πετάμε μόνο οργανικά υπολείμματα σε ανθεκτικές χάρτινες -ή βιοδιασπώμενες- σακούλες.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας συλλέγει το περιεχόμενο των ΚΑΦΕ κάδων και το οδηγεί στο εργοστάσιο κομποστοποίησης.

Στους ΚΑΦΕ κάδους πετάμε:

Δημητριακά, ρύζι, άλευρα, υπολείμματα μαγειρεμένων τροφών, υπολείμματα από φίλτρα καφέ και φακελάκι τσάι, λαχανικά, φρούτα, φλούδες, γαλακτοκομικά, ξηρούς καρπούς, τσόφλι αυγού, μικρές ποσότητες υπολειμμάτων κήπου (γκαζόν, φύλλα, μικρά κλαδιά, κ.λπ.).

ΔΕΝ πετάμε:

Οικοδομικά υλικά, ξύλινα αντικείμενα, ηλεκτρικές συσκευές, χαρτιά υγείας, πάνες, μπαταρίες, τροφές και περιττώματα κατοικίδιων, λάδια, μαργαρίνες, βούτυρο, λίπη, αποτσίγαρα.

Πλαστικό, γυαλί, χάρτινες συσκευασίες, μέταλλο – τα πετάμε στους μπλε κάδους.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος δήλωσε σχετικά: “Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας έχοντας εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης το οποίο και ξεκίνησε να υλοποιείται από το 2020 και το 2021, καταβάλει σημαντική προσπάθεια ώστε να καταστεί εφικτό το γρηγορότερο δυνατό να αλλάξουμε ως κοινωνία τις συνήθειές μας όσον αφορά τα απορρίμματα, όσον αφορά την κουλτούρα μας σε σχέση με την ανακύκλωση. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής ενισχύουμε την συμμετοχή των πολιτών σε διαδικασίες ανακύκλωσης, συμμετέχουμε με πράξεις στον ευρύτερο εθνικό σχεδιασμό ώστε να γίνει η ανακύκλωση μέρος της καθημερινότητας όλων μας. Η υλοποίηση του προγράμματός μας συνεχίζεται με την τοποθέτηση των καφέ κάδων. Όμως δεν σταματάμε εδώ. Έπονται οι γωνιές ανακύκλωσης και οι βυθιζόμενοι κάδοι στις συνοικίες του Δήμου μας. Αλλάζουμε τις συνήθειές μας, εστιάζουμε ως πολίτες στην ανακύκλωση, ομορφαίνουμε τις γειτονιές μας και την πόλη μας”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή