Δήμος Ασπροπύργου: Σάρωσε η Ομάδα του Δήμου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης στη Γαλλία

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δήμος Ασπροπύργου: Σάρωσε η Ομάδα του Δήμου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης στη Γαλλία

Ανακοίνωση Δήμος Ασπροπύργου:

Πολλά μετάλλια απέσπασε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης 2022, στη Γαλλία, η Εθνική Ομάδα Χειροπάλης, η οποία απαρτίζεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της από Ασπροπύργιους αθλητές. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα διεξήχθη από τις 26/09 έως τις 02/10, στη μικρή γραφική πόλη της Διέππης στη Νορμανδία, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας του αθλήματος (International Federation Of Armwresling). Η Εθνική Ομάδα της Ελλάδας έλαβε μέρος ανάμεσα σε 27 χώρες, με 12 αθλητές, και 8 από αυτούς ήταν Ασπροπύργιοι.

Οι βραβευμένοι Ασπροπύργιοι αθλητές της Εθνικής Ομάδας Χειροπάλης είναι:
• Αριστερό χέρι
– Μέχρι 15 ετών: Διαμαντής Γρηγόρης 1ος, Πατσενκο Ιωάννης 2ος, Μισαϊλίδης Ματθαίος 3ος
– Μέχρι 18 ετών: Ιακωβίδης Στάθης 1ος, Καϊταλιδης Γιώργος 2ος, Παπαδόπουλος Χρήστος 4ος
– Μάστερ +40: Φιλικίδης Δημήτρης 1ος
– Seniors: Φισατίδης Βασίλης 6ος, Γούσης Παναγιώτης 7ος, Πέτρου Βασίλης 12ος

• Δεξί χέρι
– Μέχρι 15 ετών: Διαμαντής Γρηγόρης 2ος, Πατσενκο Ιωάννης 2ος, Μισαϊλίδης Ματθαίος 3ος
– Mέχρι 18 ετών: Ιακωβίδης Στάθης 1ος, Καϊταλιδης Γιώργος 2ος, Παπαδόπουλος Χρήστος 2ος

-Μάστερ +40: Φιλικίδης 1ος
-Seniors: Φισατίδης Βασίλης 3ος, Γούσης Παναγιώτης 6ος , Φιλικίδης Δημήτρης 2ος, Πέτρου Βασίλης 13ος

Να σημειωθεί πως ο Δημήτρης Φιλικίδης ήταν ο πρώτος Έλληνας που αγωνίστηκε τόσο στην κατηγορία Μaster όσο και στην Seniors, κατακτώντας και στις δύο μετάλλια.

Σύμφωνα με σχετική δήλωση του Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Νικόλαου Μελετίου: «Ο Ασπρόπυργος συνεχίζει ακάθεκτα να θριαμβεύει στα βαρέα αθλήματα, και να συνεισφέρει στην λεγόμενη αθλητική διπλωματία, που συνεπάγεται η ύψωση της γαλανόλευκης ανά την υφήλιο. Συγχαρητήρια στα παιδιά, συγχαρητήρια και στον προπονητή».

Σχετικά επίσης τοποθετήθηκε και ο Πρόεδρος του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η, κ. Ιωάννης Κατσαρός: «Χαίρομαι πολύ που οι προσπάθειες μας απέδωσαν καρπούς. Όπως ξέρουν όλοι έχουμε δώσει τον καλύτερο μας εαυτό για να στηρίξουμε αυτούς τους αθλητές, και τώρα τιμούν και τον Δήμο μας, και τον Οργανισμό μας, αλλά και εμάς τους ίδιους μαζί, προσωπικά. Όλα τα μετάλλια από εδώ και μπρος ‘ανήκουν’ στον Ασπρόπυργο !»

Ο ίδιος ο προπονητής, και αθλητής Δημήτρης Φιλικίδης, αναφέρθηκε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο Ασπροπύργου Νίκο Μελετίου, όσο και στον Πρόεδρο του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η. Γιάννη Κατσαρό ! Μας έχουν στηρίξει πάρα πολύ, ζωτικά θα έλεγα, συνεπώς είμαστε στη θέση να αφιερώσουμε αυτά τα μετάλλια στην πόλη μας ! Ο Ασπρόπυργος πλέον έχει αρχίσει να γίνεται λίκνο αναγέννησης αυτού του πανάρχαιου ελληνικού αθλήματος, και εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε οι ρομαντικοί ‘εραστές’ του.»

Πήγαινε στην κορυφή