Συμμετoxή του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Ασπροπύργου στο 9ο Διαπολιτιστικό Φεστιβάλ στο Πλοϊέστι της Ρουμανίας

Δήμος Ασπροπύργου
Συμμετoxή του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Ασπροπύργου στο 9ο Διαπολιτιστικό Φεστιβάλ στο Πλοϊέστι της Ρουμανίας

Ανακοίνωση Δήμου Ασπροπύργου:

«Το Αλφάβητο της Συνύπαρξης»:
Συμμετoxή του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Ασπροπύργου στο 9ο Διαπολιτιστικό Φεστιβάλ στο Πλοϊέστι της Ρουμανίας

Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ασπροπύργου, συμμετείχε στο 9ο Διαπολιτιστικό Φεστιβάλ, με τίτλο «Το Αλφάβητο της Συνύπαρξης», που διοργανώθηκε στο Πλοϊέστι της Ρουμανίας, μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου 2022. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ελληνική Ένωση Ρουμανίας και τον Προέδρο της, Βουλευτή του Ρουμανικού Κοινοβουλίου, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πετρελαίου, Φυσικού Αερίου και Ενέργειας του Πλοϊέστι, και Επίτιμο Δημότη της πόλης του Ασπροπύργου, Δρ. Ντράκο Γκάμπριελ Ζησόπουλο, σε συνεργασία με το Δημαρχείο Πλοϊέστι, το Συμβούλιο της Κομητείας Πράχοβα, τη Φιλαρμονική «Paul Constantinescu», το Τμήμα Διεθνοτικών Σχέσεων της Κυβέρνησης της Ρουμανίας, και το Υπουργείο Πολιτισμού, υπό την υψηλή αιγίδα της Προεδρικής Διοίκησης της Ρουμανίας.

Με σύνθημα «Η διαφορετικότητα ενώνει την ταυτότητα» το Φεστιβάλ, που ξεκίνησε από την Ελληνική Ένωση της Ρουμανίας, έφερε και φέτος κοντά, σε ένα πνεύμα αρμονίας, τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις των εθνοτικών κοινοτήτων στη Ρουμανία, με μία ιδιαίτερη έμφαση στο ελληνικό στοιχείο, που αποτελεί μια από τις βασικότερες συνιστώσες του Ρουμανικού Κράτους.

Ως εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ασπροπύργου, παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Ευστάθιος Ρεστέμης, όπου και μετέφερε το μήνυμα του Δημάρχου Ασπροπύργου κ. Νικολάου Μελετίου, καθώς και τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του προς τον Δρ. Ζησόπουλο, τόσο για την οργάνωση του Φεστιβάλ και την υποδειγματική φιλοξενία, όσο και για τις ευρύτερες και διαχρονικές ενέργειες του για την διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού στην βαλκανική χώρα. Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νικολάος Μελετίου, ανέφερε στις ευχαριστίες του, και τον Δήμαρχο του, Αδελφοποιημένου από το 2017 με τον Ασπρόπυργο, Δήμου Πλοϊέστιου, κ. Andrei Volosevici, όλα τα θεσμικά πρόσωπα που παρευρέθηκαν στο Φεστιβάλ, καθώς και την Μαριάνα Κοντουράρου, την Πρόεδρο του Ελληνορουμανικού Συλλόγου Ασπροπύργου «Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη» που αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της αδελφοποίησης των δύο Δήμων.

Να σημειωθεί πως, το χορευτικό συγκρότημα Ασπροπύργου συμμετείχε και στις τρεις ημέρες του Φεστιβάλ, και καταχειροκροτήθηκε από ένα πολυπληθές ακροατήριο, στο χώρο διεξαγωγής των εκδηλώσεων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή