Δράση υιοθεσίας ζώων στο Γαλάτσι

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Δράση υιοθεσίας ζώων στο Γαλάτσι

Μια ξεχωριστή δράση γεμάτη αγάπη για τα αδέσποτα ζώα στην οποία ανταποκρίθηκαν πολλοί ζωόφιλοι της πόλης μας και όχι μόνο, πραγματοποίησε το Γραφείο Προστασίας Ζώων Δήμου Γαλατσίου, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στο χώρο του Πάρκου Κοινωνικοποίησης και Άσκησης Σκύλων, στο Άλσος Βεΐκου.

Ήταν μία δράση υιοθεσίας ζώων που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων (4 Οκτωβρίου) με σκοπό να γνωρίσουν όσο περισσότεροι πολίτες γίνεται τους τετράποδους φίλους μας που τώρα φιλοξενούνται στην πανσιόν ζώων αλλά ψάχνουν να βρουν μια τρυφερή αγκαλιά και το παντοτινό σπιτικό τους. Στον χώρο Κοινωνικοποίησης και Άθλησης Σκύλων του Άλσους Βεϊκου μεταφέρθηκαν συνολικά εννέα σκυλιά μαζί με τους εκπαιδευτές τους, από τη συνεργαζόμενη με τον δήμο πανσιόν φιλοξενίας «Sweet paws». Τελικά τρία από αυτά υιοθετήθηκαν.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος από κοινού με τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου Σπύρο Αργυρό, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας Ασπασία Παναγιωτακοπούλου συνομίλησαν με τη Νομική Σύμβουλο του Δήμου για την Προστασίας των Ζώων Νίκη Τηλιακού και με τον κτηνίατρο που συνεργάζεται με τον Δήμο Κωνσταντίνο Αναστασόπουλο για θέματα που αφορούν τα αδέσποτα και τις υιοθεσίες ζώων. Στη δράση υιοθεσίας συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας Κωνσταντίνος Μπάστας και Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Γιάννης Κορρές.

Παρόντες στη δράση υιοθεσίας ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γεώργιος Δημόπουλος, ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνιος Ματθιουδάκης και η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μαριάνθη Δημοπούλου, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν εκτενώς με τον Δήμαρχο Γαλατσίου για τα προγράμματα υιοθεσίας και ευζωίας των ζώων.
Ο Γιώργος Μαρκόπουλος ευχαρίστησε θερμά όλους όσους αγκάλιασαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους που συνέβαλλαν τα μέγιστα για την υλοποίηση της δράσης υιοθεσίας ζώων. «Στόχος μας είναι να εκλείψει το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων ή τουλάχιστον να μειωθεί ο αριθμός των εγκαταλειμμένων ζώων και γι’ αυτό προχωράμε σε ανάλογες δράσεις υπεύθυνης υιοθεσίας ώστε όσο περισσότεροι τετράποδοι φίλοι μας γίνεται να βρουν ένα σπίτι και μια ζεστή αγκαλιά», όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή