Αυξάνονται τα μέλη, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Αυξάνονται τα μέλη, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές όλο και θα αυξάνεται η συμμετοχή τόσο των ομιλητών όσο και των απλών παρατηρητών στις συνεδριάσεις της «Βουλής των Γερόντων», κάθε Σάββατο πρωί από 11.00 έως 14.00 στον εξωτερικό χώρο του Internet Cafe, στο Εμπορικό Κέντρο «Αλέξανδρος» επί της Αγ. Γλυκερίας 5.

Όπως βλέπετε είμαι πολύ ακριβής ως προς τη διεύθυνση για όσους θελήσουν να παρακολουθήσουν ζωντανά τις εν λόγω συνεδριάσεις.
Οι συμμετέχοντες είναι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, αν και η πλειοψηφία είναι αριστερών και κεντροαριστερών πεποιθήσεων, χωρίς να αποκλείεται καμία φωνή. Φανταστείτε ότι συμμετέχει και εκπρόσωπος του Ρωσικού Κόμματος. Είναι ένας αλλά δυναμικός και ετοιμόλογος. Όπως ένας, στις περισσότερες συνεδριάσεις, είναι και ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος τυγχάνει να είναι και κοντοπατριώτης μου (αυτός να δείτε φωνή!).
Τα θέματα που μπαίνουν προς συζήτηση, κατόπιν ψηφοφορίας βέβαια, είναι είτε εγχώρια είτε διεθνή είτε τοπικά. Στην τελευταία συνεδρίαση του προηγούμενου Σαββάτου θέμα συζήτησης ήταν τα αποτελέσματα των Ιταλικών Εκλογών, η νίκη του ακροδεξιού μπλοκ και φυσικά η πρωτιά της Τζόρτζια Μελόνι η οποία μάλλον θα είναι και η επόμενη πρωθυπουργός της Ιταλίας.
Γράφω στην αρχή ότι όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές (βουλευτικές και δημοτικές) θα αυξάνεται η συμμετοχή στις συνεδριάσεις γιατί το προηγούμενο Σάββατο ήταν παρόντα μέλη από την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου αλλά και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Γαλάτσι Από Κοινού».
Μπορεί πάντως όλες οι δημοσκοπήσεις να φέρνουν δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τη Νέα Δημοκρατία, η δική μου όμως δημοσκόπηση που έκανα το Σάββατο στην παρέα των 25 συμμετεχόντων, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτος με 43%. Δηλαδή με τον νόμο της Νέας Δημοκρατίας, της ενισχυμένης αναλογικής, κάνει κυβέρνηση. Να μη σας πω ότι και με την απλή αναλογική με μια μικρή στήριξη μπορεί να γίνει κυβέρνηση.

Κλείνοντας έχω να κάνω δύο προτάσεις προς το προεδρείο της «Βουλής των Γερόντων»:
Πρώτον να φροντίσουν να τηρούνται πρακτικά και
Δεύτερον, λόγω του ότι σε ένα χρόνο από τώρα θαέχουμε δημοτικές εκλογές, καλό είναι στις συνεδριάσεις να πλειοψηφούν τα τοπικά ζητήματα. Την τήρηση πρακτικών την αναφέρω γιατί έχω διαπιστώσει ότι ορισμένοι ομιλητές από καιρού εις καιρόν διατυπώνουν διαφορετικές απόψεις για το ίδιο ζήτημα. Γραμματεία λοιπόν, με τήρηση πρακτικών. Ή κάνουμε σοβαρή δουλειά ή είμαστε καφενείο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή