Ο Δήμος Αχαρνών γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Δήμος Αχαρνών
Ο Δήμος Αχαρνών γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Ανακοίνωση Δήμου Αχαρνών :

Την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων τίμησε, γι άλλη μια χρονιά, ο Δήμος Αχαρνών με μια εκδήλωση αφιερωμένη στους τετράποδους φίλους μας. Η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας διοργάνωσε μια εκπαιδευτικού χαρακτήρα εκδήλωση, με πολλές δράσεις καθώς και επιδείξεις από την Εθνική Ομάδα Agility.

Παράλληλα, μαθητές σχολείων της πόλης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ειδικούς για την εκπαίδευση των σκύλων και να λάβουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες. Στο υπαίθριο θέατρο του Δημαρχείου η Γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής, Μάγδα Κοντογιάννη μίλησε στα παιδιά για τα παραγωγικά ζώα και έκανε επίδειξη παρασκευής κρέμας από το γάλα τους. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι φιλόζωοι εθελοντές που σε αγαστή συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου δίνουν αγώνα για τη φροντίδα των αδέσποτων της πόλης μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αχαρνών είναι από τους πιο ενεργούς δήμους στην φροντίδα και τη στέγαση των αδέσποτων ζώων, ενώ έχει βραβευτεί από την Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία για την ευαισθησία και τις δράσεις του. Σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) υλοποιεί πρόγραμμα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς, κατορθώνοντας να έχει διεκπεραιώσει, μέχρι στιγμής, εκατοντάδες υιοθεσίες.

Στις δηλώσεις του, ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, τόνισε: «Παγκόσμια Ημέρα Ζώων η σημερινή και η διαχείριση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων δεν αποτελεί υπόθεση μιας παγκόσμιας ημέρας αλλά της καθημερινότητάς μας.Ως Δημοτική Αρχή παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην προσπάθεια της προστασίας των ζώων που ζουν στην πόλη μας και τη διασφάλιση των αναγκών σίτισης και στέγασης τους. Με απόλυτο σεβασμό στη φύση, τους πολίτες και τα αδεσποτάκια φροντίζουμε για την αγαστή συνύπαρξη όλων μας υποστηρίζοντας κάθε έργο για την ευζωία των τετράποδων φίλων μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή