Δημοτική δαπάνη του Δήμου Ζωγράφου η κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα

Δήμος Ζωγράφου
Δημοτική δαπάνη του Δήμου Ζωγράφου η κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα

Ανακοίνωση Δήμου Ζωγράφου:
O Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας εκφράζει τη μεγάλη του θλίψη για την απώλεια του κορυφαίου Ελληνα τραγουδιστή Σταμάτη Κόκκοτα. Ο εκλιπών είναι παλιός Ζωγραφιώτης αλλά και παλιός Δημοτικός Σύμβουλος και η προσφορά του στην πολιτιστική και καλλιτεχνική ζωή της Ελλάδας είναι ανεκτίμητη. Με την ξεχωριστή φωνή και τα υπέροχα τραγούδια του έκανε τη ζωή όλων ομορφότερη και μας συντρόφευε μουσικά για πάρα πολλά χρόνια.

Η κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα μετά από πρόταση του Δημάρχου Βασίλη Θώδα και έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου , θα γίνει με δημοτική δαπάνη, την Τρίτη στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Σύμφωνα με το www.ertnews.gr Νοσηλευόταν από τις 19 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο. Είχε εισαχθεί σε παθολογική κλινική στο Ασκληπιείο της Βούλας μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε. Η υγεία του όμως παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και τελικά τα ξημερώματα “έφυγε” από τη ζωή.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970 Συνεργάστηκε με Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για την απώλεια του Σταμάτη Κόκοτα

Σήμερα αποχαιρετούμε τον Σταμάτη Κόκοτα, έναν πολύ σημαντικό τραγουδιστή και ιδιαίτερο άνθρωπο.

Ο Σταμάτης Κόκοτας ταυτίστηκε με μια εποχή κορύφωσης του ελληνικού τραγουδιού και πολλοί ήταν οι δημιουργοί που του εμπιστεύτηκαν τραγούδια τους.

Με την ερμηνεία του πολλά από αυτά τα τραγούδια έγιναν μεγάλες λαϊκές επιτυχίες που πέρασαν από γενιά σε γενιά, και έχουν φτάσει μέχρι και σήμερα.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του.​


ΚΚΕ :

“ο οποίος με την ιδιαίτερη παρουσία του στο ελληνικό τραγούδι, μέσω της συνεργασίας του με σπουδαίους συνθέτες, στιχουργούς και ποιητές, άφησε μεγάλη παρακαταθήκη με ξεχωριστές διαχρονικές ερμηνείες“.

Πηγές

Πήγαινε στην κορυφή