Το Γαλάτσι στην 20η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Το Γαλάτσι στην 20η Πανελλήνια  Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Μια ξεχωριστή εκδήλωση υλοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στο Άλσος Βεΐκου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας για την προσφορά αίματος. Ο Δήμος Γαλατσίου συμμετείχε στην 20η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, μια δράση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) που ξεκίνησε το 2002. Η Φλόγα της Αγάπης όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, φέτος ξεκίνησε στις 22/7 στη Νέα Σμύρνη και πέρασε από όλες τις πόλεις της Ελλάδας μέσα από ένα κλίμα γιορτής, για να καταλήξει στις 30/9 στην Κέρκυρα.

Τη φλόγα μετέφερε στον Δήμο Γαλατσίου η υπεύθυνη της Αιμοδοσίας του Δήμου Ιλίου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Προάσπισης και Προαγωγής Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής, κα Σαμαρά Ευαγγελή. Την παραλαβή της Φλόγας για τον Δήμο Γαλατσίου και την έναρξη της εκδήλωσης τέλεσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, κα Παναγιωτακοπούλου Ασπασία.
Οι λαμπαδηδρόμοι, μεγάλοι και μικροί, με αναμμένες τις δάδες περιδιάβηκαν τα δρομάκια του Άλσους κάνοντας γνωστή τη δράση στους επισκέπτες. Συμμετείχαν εθελοντές αιμοδότες, υπάλληλοι του Δήμου, εθελοντές κοινωνικής προσφοράς και πολίτες κάθε ηλικίας, αιρετοί και όλοι αυτοί θέλησαν να μεταδώσουν το μήνυμα της αιμοδοσίας.
Μάλιστα στη Λαμπαδηδρομία του Δήμου Γαλασίου έτρεξε και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, Επιπυραγός, κ. Αρτοποιός Γιάννης.
Αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος, για πρώτη φορά, η φλόγα πέρασε μέσα από το Δημοτικό Κολυμβητήριο, ακολουθώντας μια διαδρομή με τη συνδρομή των γυμναστών του Κολυμβητηρίου. Στη συνέχεια τη φλόγα παρέδωσε η Προϊσταμένη Τμήματος Υγείας και Υγιεινής Δήμου Γαλατσίου κ. Μαύρα Χατζηδημητρίου στην Αντιδήμαρχο Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης κ. Σοκορέλη Παναγιώτα.
Η επόμενη εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Γαλατσίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, απογευματινές ώρες, στο ισόγειο του Δημαρχείου.

Κλείνοντας, να δώσουμε κάποια στατιστικά στοιχεία για τις δράσεις αιμοδοσίας στον Δήμο Γαλατσίου:
• Οργάνωση Δράσεων από το 2006.
• 68 αιμοδοσίες,
• 1.002 άτομα που έχουν προσέλθει να αιμοδοτήσουν ξανά και ξανά.
• 10-15 νέα άτομα σε κάθε αιμοδοσία.
• 2.842 μονάδες έχουν συλλεχθεί
• 1.799 μονάδες έχουν σταλεί σε συνανθρώπους μας (οι υπόλοιπες διατέθηκαν στην Τράπεζα Αίματος του Λαϊκού Νοσοκομείου, με το οποίο συνεργάζεται ο Δήμος Γαλατσίου)
Ας μην ξεχνάμε ότι «η προσφορά αίματος είναι μια πράξη αλληλεγγύης». Μία συνειδητή έκφραση αλληλεγγύης και συμμετοχής που συμβάλλει στην καλλιέργεια και την εδραίωση μιας κοινωνίας, στην οποία μικρές και καθημερινές πράξεις φροντίδας για τον συνάνθρωπο, μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να μετατραπούν σε σπουδαίες πράξεις υψηλής κοινωνικής ευθύνης και ανθρωπιάς.

Πήγαινε στην κορυφή