Σύλλογος Ανω Γαλάτσιου: Μην επιτρέψουμε λοιπόν, καμμιά καινούρια κεραία, να στηθεί

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Σύλλογος Ανω Γαλάτσιου: Μην επιτρέψουμε λοιπόν, καμμιά καινούρια κεραία, να στηθεί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σύλλογου Ανω Γαλατσίου:

Αγαπητοί φίλοι, γείτονες και συνδημότες.
Το πρόβλημα με την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στον Δήμο μας, δεν είναι καινούριο.
Τουλάχιστον τα 10 τελευταία χρόνια, από το 2012 και πιο πριν, οι κάτοικοι του Γαλατσίου παλεύουν οργανωμένα σε συλλόγους ή επιτροπές, για να επιβάλλουν το κατέβασμά τους. Ο σύλλογός μας έχει πρωτοστατήσει σε πολλές περιπτώσεις.
Πολλές από τις κεραίες αυτές έχουν κατέβει με δικαστικές αποφάσεις, ή προσωπικές των ιδιοκτητών των κτιρίων.
Άλλες όμως, έχουν παραμείνει, τελείως παράνομα και με το “έτσι θέλω” των συμφερόντων που τις επιβάλλουν, αγνοώντας ακόμα και δικαστικές αποφάσεις.
Αυτή την στιγμή, λειτουργούν στο Γαλάτσι, 35 κεραίες, με τις 8 να βρίσκονται στην περιοχή του συλλόγου και γύρω από το 3ο και 4ο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο. Τελευταία κεραία που τοποθετήθηκε, είναι επί της οδού Κυπαρισσίας 16 και σε απόσταση μικρότερη από 50 μέτρα από τα σχολεία. Για την τελευταία, έχει ήδη δημιουργηθεί τοπική επιτροπή κατοίκων που παλεύει για το κατέβασμά της.
Για τους κινδύνους για την δημόσια υγεία, που εγκυμονεί η εγκατάσταση μιας τέτοιας κεραίας μέσα σε πυκνό- κατοικημένη περιοχή, νομίζουμε ότι όλοι είμαστε ενήμεροι ή μπορούμε να ενημερωθούμε. Στο διαδίκτυο υπάρχει πληθώρα άρθρων αναγνωρισμένων επιστημόνων, που εξηγούν ακριβώς το πως και το γιατί είναι επικίνδυνες για την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας, για όποιον ενδιαφέρεται.
Γι’ αυτό , θεωρούμε ότι χρέος δικό μας, σαν Δ.Σ. του συλλόγου μας, είναι ένα: Να σας καλέσουμε για άλλη μια φορά να αντιδράσουμε όλοι μαζί σ ‘ αυτή την κατάσταση. Να κινητοποιηθούμε, να στηρίξουμε τις τοπικές επιτροπές και να παλέψουμε με όποιον τρόπο μπορούμε για το κατέβασμα κάθε παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας που υπάρχει στην περιοχή μας. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους συλλόγους του Γαλατσίου να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, ενημερώνοντας τα μέλη τους, μαζεύοντας υπογραφές υποστήριξης και καταθέτοντας ψηφίσματα να παρέμβουν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, στην προσπάθειά τους ν’ αυξήσουν τα κέρδη τους, έχουν μετατρέψει το Γαλάτσι σε “χαβούζα” ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας και το τελευταίο πράγμα που τις απασχολεί είναι η υγεία μας. Γι’ αυτή, μόνο εμείς ενδιαφερόμαστε, γι’ αυτό και πρέπει ν’ αντιδράσουμε, οργανωμένα και δυναμικά.
Και επειδή οι ιδιοκτήτες των κτιρίων που δέχονται αυτές τις παράνομες κεραίες στις ταράτσες τους, είναι κάποιοι συμπολίτες μας, γείτονές μας, έχουμε και μια παραίνεση σ’ αυτούς να κάνουμε:
ΜΗ ΔΕΧΕΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΑΣ. ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ. Θυμηθείτε την ανθρωπιά σας και αντισταθείτε. Σκεφτείτε ότι βλάπτετε τον εαυτό σας και τους γείτονές σας, αυτούς που ίσως αύριο , χρειαστείτε την βοήθεια και την αλληλεγγύη τους.
Μη “χαρίζετε” έτσι απερίσκεπτα καρκίνο στους συνανθρώπους σας, γιατί κανένας μας δεν είναι άτρωτος, ούτε υπάρχει καμία “ασπίδα” που να δίνεται μαζί με την κεραία και που θα σας προστατεύει. Το ” τα πάντα για το χρήμα” έχει βαρύ αντίτιμο. Καταρρακώνει την ανθρωπιά, την αξιοπρέπεια, τον αυτοσεβασμό και ίσως και την υγεία. Και αν δεν σας πείσαμε ακόμα, σας προτείνουμε μια απλή βόλτα σε οποιοδήποτε αντικαρκινικό νοσοκομείο. Θα “απολαύσετε” μια αξέχαστη εμπειρία.
Μην επιτρέψουμε λοιπόν, καμμιά καινούρια κεραία, να στηθεί και παλεύουμε να πέσουν όλες όσες ήδη υπάρχουν.
Παλεύουμε για τη ζωή μας, την υγεία και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Πήγαινε στην κορυφή