Μπήκε πετρέλαιο σε όλα τα σχολεία του Γαλατσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Μπήκε πετρέλαιο σε όλα  τα σχολεία του Γαλατσίου

Κανένα πρόβλημα με τη θέρμανση δεν θα αντιμετωπίσουν τα σχολεία του Δήμου Γαλατσίου καθώς προχθές ολοκληρώθηκε η προμήθεια και διανομή του πολυπόθητου πετρελαίου σε όσα χρησιμοποιούν αυτό για τη θέρμανση ενώ για όσα έχουν φυσικό αέριο δεν υπάρχει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή και η θέρμανση λειτουργεί ομαλά.

Αυτό μας διαβεβαίωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας κα Σοφία Λεπίδα – Ντάγλα, η οποία «κυνήγησε» και τελικώς απέσπασε έκτακτη επιχορήγηση ύψους 30.000 ευρώ περίπου για τη δαπάνη προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης για τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Γαλατσίου. Η διανομή του πετρελαίου στα σχολεία ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκε δύο μέρες μετά, την Τετάρτη 21 του μήνα.
Είναι αλήθεια πως από τη μια η δραματική μείωση της κρατικής επιχορήγησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων και από την άλλη η εξίσου δραματική αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, που δυστυχώς ισχύει ακόμα και για τα σχολεία, έχουν ως αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος της ισχνής επιχορήγησης να δαπανάται για τη θέρμανση. Προκειμένου, λοιπόν, να μην λείψουν χρήματα από άλλες λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, η κα Λεπίδα προσπάθησε και τελικώς κατάφερε να αποσπάσει έκτακτη επιχορήγηση αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη της δαπάνης του πετρελαίου για τα σχολεία.
«Ανταποκρινόμενη με αίσθημα ευθύνης για την ικανοποίηση των αναγκών των δημοτών μας και ιδιαίτερα των μαθητών, που είναι μια ευαίσθητη και πολύ σημαντική ομάδα της κοινωνίας μας, για θέρμανση τώρα το χειμώνα, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι κατά τη σχολική χρονιά 2012 – 2013 όλα τα σχολεία του δήμου μας έχουν εφοδιαστεί με τις αναγκαίες ποσότητες πετρελαίου ώστε οι μαθητές να αισθάνονται ευχάριστα στις αίθουσες» δήλωσε στον «Παλμό» η κα Λεπίδα, απαντώντας σε ερώτησή μας τί γίνεται με την θέρμανση στα σχολεία της περιοχής μας.
Η προμήθεια του πετρελαίου κόστισε περίπου 30.000 ευρώ και αφορά κάτι παραπάνω από τα μισά σχολεία του Γαλατσίου καθώς τα υπόλοιπα λειτουργούν με φυσικό αέριο. Ως προς τα τελευταία, η αντιδήμαρχος Παιδείας μας ενημέρωσε πως όλες οι οφειλές έχουν εξοφληθεί και συνεπώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη θέρμανσή τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή