Νάντια Γιαννακοπούλου: Έλληνες και Αρμένιοι παλεύουμε μαζί για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και του Διεθνούς Δικαίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νάντια Γιαννακοπούλου: Έλληνες και Αρμένιοι παλεύουμε μαζί για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και του Διεθνούς Δικαίου

«Έλληνες και Αρμένιοι παλεύουμε μαζί για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και του Διεθνούς Δικαίου ενάντια στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας».

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας, ενάντια στην στρατιωτική επέμβασης του Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας, μίλησε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία της κας Γιαννακοπούλου:

“Κυρίες και κύριοι,

Φίλες και φίλοι,

Βρίσκομαι ως εκπρόσωπος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, για να δηλώσουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στον αγώνα της Δημοκρατίας της Αρμενίας που δέχεται αυτές τις μέρες την μεγάλης έκτασης απροκάλυπτη, βάρβαρη στρατιωτική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν με την στήριξη της Τουρκίας. Είμαστε κοντά σας, θα είμαστε σταθερά στο πλάι σας!

Η παγκόσμια κοινότητα δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο ένα δείγμα ωμής καταπάτησης της κυριαρχίας Κράτους λίγους μήνες μετά την βάρβαρη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Έχει χρέος να καταγγείλει και να απομονώσει την αναβίωση ενός επικίνδυνου αναθεωρητισμού με βασικούς εκφραστές την Ρωσία του Πούτιν και την Τουρκία του Ερντογάν που και σ΄ αυτή την περίπτωση συμμετέχει ενεργά σε μια τέτοια επίθεση στηρίζοντας την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν. Οφείλει να σταματήσει και να αντιμετωπίσει κάθε προσπάθεια που οδηγεί σε παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και οδηγεί σε μια επικίνδυνη κατάσταση για την Ειρήνη.

Γνωρίζουμε πολύ καλά από τέτοιους κινδύνους. Χθες ήταν η Ουκρανία, αυτές τις μέρες οι βάρβαροι βομβαρδισμοί και η επίθεση στην Αρμενία , όλο το τελευταίο διάστημα η διαρκής επιθετικότητα της Τουρκίας που απειλεί με επίθεση στην Ελλάδα, αμφισβητώντας ακόμα και την ελληνικότητα των νησιών μας.

Απέναντι σ΄ αυτές τις προκλήσεις, αυτές τις επιθέσεις είμαστε όλοι μαζί. Έλληνες και Αρμένιοι είμαστε μαζί! Για την υπεράσπιση της κυριαρχίας των Κρατών μας, για την υπεράσπιση της Ελευθερίας και της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας. Έχουμε βιώσει και οι δύο λαοί και οι δύο χώρες γενοκτονίες και επιθέσεις στο διάβα του χρόνου. Δεν θα επιτρέψουμε σ όσους θέλουν να επαναχαράξουν σύνορα, να αμφισβητήσουν κυριαρχίες, να απειλήσουν την Ειρήνη.

Το ΠΑΣΟΚ είναι στο πλάι σας, η Ελλάδα είναι μαζί σας.

Η Διεθνής αντίδραση πρέπει να είναι άμεση, δυνατή, αποφασιστική.

Μαζί θα παλέψουμε. Μαζί θα αντιμετωπίσουμε λάτρεις του αναθεωρητισμού και θα νικήσουμε!”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή