Με κάθε μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν τα Λάσκεια 2022 στον Δήμο Ελευσίνας

Δήμος Ελευσίνας
Με κάθε μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν τα Λάσκεια 2022 στον Δήμο Ελευσίνας

Ανακοίνωση Δήμου Ελευσίνας:

Με ιδιαίτερη συγκίνηση αλλά και τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στην ημέρα, τελέστηκαν τα Λάσκεια 2022, προς τιμήν του Ελευσίνιου ήρωα και κυβερνήτη του Υποβρυχίου “Κατσώνης” Βασιλείου Λάσκου.
Η εκδήλωση μνήμης διοργανώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, τον Δήμο Ελευσίνας και τον Λαογραφικό Σύλλογο «Το Αδράχτι».
Στα Λάσκεια 2022 έδωσαν το παρών, ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, oεκπρόσωπος ΓΕΕΘΑ Διοικητής Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αρχιπλοίαρχος Χρήστος Ντεγιάννης, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Υποστράτηγος Νικόλαος Τριανταφύλλου, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ο Αντιπτέραρχος Ιπτάμενος Πέτρος Χατζίρης Διοικητής ΔΑΥ Ελευσίνας, η Υπολιμενάρχης Κεντρικού Λιμενάρχίου Ελευσίνας Πλοίαρχος Ευανθία Αλμπάνη, ο εκπρόσωπος Συνδέσμου Υποβρυχίων Πλοίαρχος εν αποστρατεία Δαριβέρης Δημήτριος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Δ. Αττικής Βαγγέλης Λιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο Διοικητής της 112ΠΜ Ταξίαρχος Βασίλειος Τόσιος, ο Διοικητής ΔΑΥ Πέτρος Χατζίρης, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ελευσίνας, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ελευσίνας και πλήθος κόσμου.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων, ακολούθησαν οι ομιλίες-χαιρετισμοί του Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης Νίκου Χαρδαλιά, του Αντιδημάρχου Ελευσίνας Λεωνίδα Παππά, του Επιτελή Ιστορίας Ναυτικού Πλωτάρχη Θάνου Παπαδημητρόπουλου και της Προέδρου του Λαογραφικού Συλλόγου «Το Αδράχτι» ΠαντελίτσαςΤσαλιμοπούλου και τέλος, του Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο μουσικό πρόγραμμα από την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών δώρων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή