«Η περιπέτεια του Ξανθούλη» το νέο βιβλίο για παιδιά της Καίτης Λιανού – Ιωαννίδου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Η περιπέτεια του Ξανθούλη» το νέο βιβλίο για παιδιά της Καίτης Λιανού – Ιωαννίδου

«Η περιπέτεια του Ξανθούλη» (εκδόσεις Αγγελάκη) είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου της Γαλατσιώτισσας Καίτης Λιανού – Ιωαννίδου, το οποίο μάλιστα παρουσιάζεται αυτή την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, στη Σκηνή «Ηλίας Βενέζης» στο 50ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο.

Πρόκειται για ένα παιδικό παραμύθι όπου πρωταγωνιστεί ο Ξανθούλης, ένα όμορφο στρουμπουλό καναρίνι, το οποίο λατρεύει τη ζωή και τους φίλους του. Όμως κάποια στιγμή ο Ξανθούλης θα αναζητήσει νέες περιπέτειες και θα χαθεί μέσα στο άγριο δάσος, θα περιπλανηθεί ανάμεσα σε πελώρια δέντρα και σκοτεινά μονοπάτια. Όταν αποφασίσει να επιστρέψει, θα τα καταφέρει; Θα βρει πάλι τους παλιούς του φίλους;
Είναι ένα βιβλίο που μιλάει για την αγάπη, τη φιλία, την ευτυχία, ένα βιβλίο που θα εμπλουτίσει τον συναισθηματικό κόσμο των μικρών παιδιών και θα γεμίσει νοσταλγία και σίγουρα προβληματισμό την ψυχή των μεγάλων παιδιών.
Εκτός από την ιστορία, η Καίτη Λιανού έχει κάνει και την εικονογράφηση του βιβλίου, την οποία φυσικά αδικεί το ασπρόμαυρο της φωτογραφίας που δημοσιεύουμε. Όμως αξίζει να το αναζητήσετε στα βιβλιοπωλεία.

Η Καίτη Λιανού-Ιωαννίδου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα αλλά κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη. Είναι απόφοιτη της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών. Σπούδασε μουσική, είναι υψίφωνος, κατέχει πτυχίο Ωδικής και Δίπλωμα Μονωδίας και Μελοδράματος. Απέσπασε δε Α΄ Βραβείο κι έλαβε Αργυρό μετάλλιο.
Το 2005 άρχισε μαθήματα ζωγραφικής και αγιογραφίας. Έργα της έχει παρουσιάσει σε ομαδικές εκθέσεις. Την ίδια χρονιά μπαίνει δυναμικά στον χώρο της Λογοτεχνίας. Γράφει μυθιστορήματα, διηγήματα, ποιήματα.
Το 2008 από τις εκδόσεις «Θέσις» κυκλοφορεί το βιβλίο της με τίτλο «Η άλλη πλευρά του παραδείσου» το οποίο διασκευάστηκε από την ίδια σε θεατρικό. Το εξώφυλλο είναι έργο δικό της «Έκσταση» λάδι σε καμβά.
Το 2010 δημοσιεύεται το πρώτο της μικρό διήγημα με τίτλο «η επιστροφή» στην Φιλολογική Πρωτοχρονιά Εκδόσεις «Μαυρίδη» και αναδημοσιεύεται στο περιοδικό Λακωνικά και στην εφημερίδα Παλμός Γαλατσίου.
Τον Απρίλιο του 2012 δημοσιεύεται στα free-ebooks η ποιητική της συλλογή «Το γυάλινο δωμάτιο» το εξώφυλλο είναι έργο δικό της «Η κούκλα» λάδι σε καμβά.
Ο 2013 από τις εκδόσεις Όστρια κυκλοφορεί το λαογραφικό «Ελλάδα σ’ αγαπώ- Παράδοση και αναμνήσεις» βιβλίο συνεργασίας.
Το 2014 από τον ίδιο εκδοτικό οίκο το διήγημα «Χρυσές σελίδες» το οποίο διασκευάστηκε από την ίδια την συγγραφέα σε θεατρικό μονόλογο με τίτλο «Μια μέρα του Ιούνη».
Την ίδια χρονιά έλαβε μέρος με τρία ποιήματα της στην ποιητική ανθολογία «INTELLIGENTSIA» ο κύκλος των ποιητών (01) εκδόσεις «Εντύποις»
Το 2015 από τις εκδόσεις «Ωκεανός» το μυθιστόρημα «Κοριός στο μαξιλάρι του προέδρου».
Το 2016 από τις εκδόσεις «Όστρια» το λαογραφικό «Συνάντηση με το παρελθόν».
Το 2017 από τις εκδόσεις «Ωκεανός» το μυθιστόρημα «Λίγο πριν ξημερώσει»
Το 2019 από τις εκδόσεις «Αγγελάκη» το μυθιστόρημα «Άρωμα σε μελανοδοχείο» και το 2021 από τις ίδιες εκδόσεις το μυθιστόρημα «Ο χορός των λυγμών».
Η Καίτη Λιανού – Ιωαννίδου πιστεύει πως κάθε μορφή τέχνης μας οδηγεί στο να ανακαλύψουμε και κάτι καινούργιο για τον εαυτό μας που δεν γνωρίζουμε και με αυτό το βιβλίο της μάς το αποδεικνύει εμπράκτως!

Πήγαινε στην κορυφή