300 θέσεις υπαίθριας στάθμευσης, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
300 θέσεις υπαίθριας στάθμευσης, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Όπως θα έχετε παρατηρήσει και εσείς, αγαπητοί φίλοι, οι πρόδρομες εργασίες για το Μετρό προχωρούν μεν κανονικά αλλά έχουν καθυστερήσει αφού, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, ο μετροπόντικας θα έπρεπε ήδη να έχει πιάσει δουλειά.

Το να καθυστερήσει η έναρξη των εργασιών για λίγους μήνες δεν το θεωρώ και τόσο σημαντικό, αρκεί βέβαια να μην υπάρξει συνέχεια στις καθυστερήσεις και δεν ξεκινήσει τη δουλειά του ο μετροπόντικας ούτε τέλος του χρόνου όπως προγραμματίζεται. Θα μου πείτε τώρα, τί να πουν, ρε φίλε, και ο Θεσσαλονικείς οι οποίοι θα δουν τα τρένα του μετρό στις ράγες στο τέλος του 2023, δηλαδή 35 περίπου χρόνια μετά το πρώτο σκάψιμο, την περιβόητη «τρύπα του Κούβελα».
Η παράκαμψη του ρεύματος της Λ. Βεΐκου προς Ολυμπιακό Στάδιο, από ό,τι πληροφορήθηκα θα δωθεί στην κυκλοφορία μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.
Επίσης, μέχρι τότε θα έχει απομακρυνθεί και το περίπτερο το οποίο βρίσκεται στην Λ. Βεΐκου μετά την πεζογέφυρα και το οποίο αποτελεί πραγματικό κίνδυνο για τους οδηγούς των οχημάτων.
Μία άλλη παρέμβαση που πρόκειται να γίνει είναι το σπάσιμο της νησίδας της Λ. Βεΐκου στο ύψος της οδού Χριστιανουπόλεως και η τοποθέτηση στο σημείο εκείνο φωτεινού σηματοδότη.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια των έργων του μετρό, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δημότες είναι η έλλειψη θέσεων στάθμευσης. Για να αντιμετωπιστεί λοιπόν αυτό το πρόβλημα ο Δήμος Γαλατσίου προγραμματίζει το επόμενο χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι τέλος του έτους, να παραδόσει στη χρήση για τους πολίτες του Γαλατσίου 300 θέσεις υπαίθριας στάθμευσης.
Αυτές θα είναι:
• 190 στο πάρκινγκ της οδού Αγ. Ειρήνης (παλιά ΕΛΠΑ), οι εργασίες του οποίου ήδη έχουν ξεκινήσει και θα επιβαρύνουν την Εταιρεία ΕΡΕΤΒΟ, ανάδοχο των πρόδρομων εργασιών του Μετρό,
• 24 θέσεις στάθμευσης στο οικόπεδο της οδού Απειράνθου, το οποίο αγόρασε πρόσφατα ο Δήμος Γαλατσίου,
• 18 θέσεις στο οικόπεδο στη συμβολή των οδών Βεΐκου και Εσπερίδων,
• 70 θέσεις στο οικόπεδο του Γηροκομείου Αθηνών στο Λόφο του Αγ. Σπυρίδωνα.
Ενώ στο πάρκινγκ της οδού της Αγίας Ειρήνης οι 190 θέσεις θα είναι εντελώς δωρεάν, σε αυτά της Απειράνθου και Βεΐκου & Εσπερίδων δωρεάν θα είναι οι δύο πρώτες ώρες και μετά θα υπάρχει μια μικρή οικονομική επιβάρυνση.
Ως προς το οικόπεδο του Γηροκομείου Αθηνών στο Λόφο του Αγίου Σπυρίδωνα, ο Δήμος έχει συνάψει μακροχρόνια μίσθωση για τη δημιουργία των θέσεων στάθμευσης και προτεραιότητα φυσικά θα έχουν οι κάτοικοι της περιοχής.
Όπως έχω γράψει και στο παρελθόν, οι εργασίες του μετρό είναι λογικό να φέρουν μια κάποια αναστάτωση στη ζωή της πόλης. Είναι αναμενόμενο και αναπόφευκτο. Οι δημότες το έχουν αντιληφθεί και θα έχουν εξοπλιστεί με την ανάλογη δόση υπομονής. Θα πρέπει όμως και οι παρεμβάσεις από την ανάδοχο εταιρεία να είναι έγκαιρες και ουσιαστικές για να μετριάζουν την ταλαιπωρία των πολιτών.

Πήγαινε στην κορυφή