Γιάννης Μανιάτης, Πρόεδρος ΟΚΠΑ: «Οι δύο νέοι βρεφονηπιακοί θα καλύψουν πλήρως τις ανάγκες μας»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Γιάννης Μανιάτης, Πρόεδρος ΟΚΠΑ: «Οι δύο νέοι βρεφονηπιακοί θα καλύψουν πλήρως τις ανάγκες μας»

Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Γαλατσίου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από σχετική ανακοίνωση – ερώτηση που κατέθεσε η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης. Για τη φετινή δυναμικότητα και χρηματοδότησή τους μίλησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Γαλατσίου, Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής με την κατασκευή δύο νέων βρεφονηπιακών σταθμών προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της πόλης μας.

Στο Γαλάτσι αυτή τη στιγμή λειτουργούν:
• ο Α΄ Παιδικός Σταθμός, Έρσης 11 και Τεώ
• ο Β΄ Παιδικός Σταθμός, Ζήνωνος 4α
• ο Γ΄ Παιδικός Σταθμός, Αρχιμήδους 2
• ο Δ΄ Παιδικός Σταθμός, Κουντουριώτου 96
• ο Ε΄ Παιδικός Σταθμός, Έρσης 11 και Τεώ
• ο Ζ΄ Βρεφονηπιακός Σταθμός, Αχιλλέως 3 και Ζήνωνος 4α
• ο Η΄ Βρεφονηπιακός Σταθμός Αρχιμήδους 1 και Διογένους και
• ο ΣΤ΄ Παιδικός Σταθμός, Χρήστου Τζαβέλα 10

Σε συνέχεια, λοιπόν, προηγούμενης ανακοίνωσή τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου, Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, Τάσος Οικονόμου και Μάνθος Ιμπριάλος, επανήλθαν στο θέμα των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών με δεδομένο ότι τα στοιχεία έχουν πλέον οριστικοποιηθεί και η νέα σχολική περίοδος 2022-2023 ξεκίνησε. Ρώτησαν λοιπόν:
• Ποιά είναι η τωρινή δυναμικότητά τους, δηλαδή πόσες θέσεις νηπίων και βρεφών υπάρχουν ανά σταθμό;
• Ποιό είναι το σύνολο των φιλοξενούμενων σήμερα νηπίων και βρεφών και κυρίως πόσα από αυτά φιλοξενούνται με voucher;
• Πόσες είναι οι αιτήσεις των εγγραφών και πόσες των επανεγγραφών για φέτος και τον αριθμό των αιτήσεων που ικανοποιήθηκαν.
Απαντώντας ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Γιάννης Μανιάτης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι «φέτος το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Γαλατσίου έχει πάρει το “πολυπόθητο“ voucher, δηλαδή την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ώστε να βρίσκονται τα παιδιά μέσα στους σταθμούς με επιδότηση.»
Εξήγησε πως η δυναμικότητα φιλοξενίας, σύμφωνα με τις άδειες λειτουργίας, στους πέντε (5) Παιδικούς και δύο (2) Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου μας, ανέρχεται σε 364 παιδιά και 52 βρέφη.
Για τα παιδικά τμήματα υποβλήθηκαν συνολικά 312 αιτήσεις οι οποίες και καλύφθηκαν ενώ έμειναν κενές 52 θέσεις.
Στους δύο (2) βρεφονηπιακούς σταθμούς στα βρεφικά τμήματα, καλύφθηκαν όλες οι θέσεις σύμφωνα με τις προβλεπόμενες άδειες λειτουργίας. Ένα μεγάλο μέρος των αιτήσεων που δεν ικανοποιήθηκαν, θα εξυπηρετηθεί από τις κενές θέσεις που υπάρχουν «παιδικά τμήματα» τους επόμενους μήνες και μόλις τα παιδιά συμπληρώσουν τα 2,5 χρόνια.
«Οι Σταθμοί μας διαθέτουν ένα σύγχρονο, ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον προκειμένου να απολαμβάνουν τα μικρά παιδιά τις δραστηριότητες τους μαζί με τις αξιόλογες παιδαγωγούς και το προσωπικό μας. Στόχος μας είναι οι Παιδικοί και Βρεφικοί Σταθμοί μας να ανεβαίνουν συνεχώς την κλίμακα της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα παιδιά και τους γονείς τους» υπογράμμισε ο Γιάννης Μανιάτης και έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας:
«Η δημοτική αρχή έχει ήδη δρομολογήσει την κατασκευή δύο νέων βρεφονηπιακών σταθμών στο Δήμο μας. Πρόκειται για τον διπλό Βιοκλιματικό Βρεφονηπιακό στο οικόπεδο στη συμβολή των οδών Παπαφλέσσα – Κυμοθόης – Φαύνου και τον τετραώροφο Βρεφονηπιακό στην οδό Μεσσηνίας. Με την ολοκλήρωση της κατασκευής των δυο νέων βρεφονηπιακών θα καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες και στη φιλοξενία βρεφών στον Δήμο μας.»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ


Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών δημοτικών σταθμών, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, επισκέφτηκε τον Η’ Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Γαλατσίου και συζήτησε με τον Δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα τον Δήμο Γαλατσίου.
Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είδε από κοντά τις εγκαταστάσεις και συνομίλησε με το προσωπικό, για να διαπιστώσει τον επαγγελματισμό και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που το διακρίνει όσον αφορά στην άσκηση των καθηκόντων τους. Ο κ. Χατζηδάκης συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Γιάννη Μανιάτη και δήλωσε ότι γίνεται πραγματικά πολύ καλή δουλειά και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη διευθύντρια κα Παναγιώτα Ράγγου και στο προσωπικό των Παιδικών και Βρεφονηπιακών του Δήμου.

Πήγαινε στην κορυφή