Έλεγχοι μικτών κλιμακίων Τροχαίας και Περιφέρειας Αττικής σε σχολικά λεωφορεία, παρουσία του Γ. Πατούλη

ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Έλεγχοι μικτών κλιμακίων Τροχαίας και Περιφέρειας Αττικής σε σχολικά λεωφορεία, παρουσία του Γ. Πατούλη

Γ. Πατούλης: « Προτεραιότητά μας η ασφάλεια των παιδιών. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς»

Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη μικτά κλιμάκια της Τροχαίας και της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησαν των ορίων ταχύτητας, φθορές ελαστικών, ενώ ζητούνται και τα σχετικά πιστοποιητικά για τη σύννομη ανάθεση μετακίνησης παιδιών σε ιδιωτικά σχολεία.
Ο Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της παρουσίας του στη διαδικασία των ελέγχων, ενημερώθηκε σχετικά από τον Χρήστο Παπαφιλίππου Αστυνομικό Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών και επεσήμανε πως οι σχετικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε όλη την Αττική μέχρι και τέλος Σεπτεμβρίου.
Τον Περιφερειάρχη Αττικής συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γιώργος Δημόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Βασίλης Γιαννακόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΚΤΕΟ Ηλίας Δόλγυρας.
«Η συνεργασία με την Τροχαία στο πλαίσιο των μικτών ελέγχων έχει ξεκινήσει από το 2019 και τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα θετικά» τόνισε ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:
« Οι έλεγχοι από τα μικτά κλιμάκια της Τροχαίας και της Περιφέρειας στη διεύθυνση μεταφορών ενισχύουν την ασφάλεια των παιδιών μας κατά τη μετακίνηση τους προς και από τα σχολεία. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ξεκινήσαμε από το 2019 και τη συνεχίζουμε με μεγάλη αυστηρότητα και επιμέλεια και φέτος. Κοινός μας στόχος να διασφαλίσουμε ότι τηρούνται όλοι οι κανόνες του ΚΟΚ, γίνονται έλεγχοι στα διπλώματα οδήγησης, ενώ παράλληλα ελέγχονται ζητήματα που σχετίζονται με την ορθή χρήση της ζώνης ασφαλείας, την κατάσταση των ελαστικών, το ΚΤΕΟ, την κατάσταση των ταχογράφων αλλά και των μέσων πυρόσβεσης. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οφείλω να συγχαρώ, τόσο τους οδηγούς, όσο και τους μαθητές, γιατί σε όσους ελέγχους παραβρέθηκα, όλα λειτούργησαν καλά.
Πρώτη και αδιαπραγμάτευτη μας προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των παιδιών μας και για το λόγο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς, ώστε οι μαθητές να κινούνται καθημερινά με ασφάλεια».
Σε δηλώσεις του ο Διοικητής υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, αστ. Δ/ντής Χρήστος Παπαφιλίππου, επισήμανε τα εξής:

« Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς. Το ενδιαφέρον της Διεύθυνσης Τροχαίας είναι η μετάβαση των μαθητών προς και από τα σχολικά συγκροτήματα, με ασφάλεια. Για τον λόγο αυτό θα υπάρχουν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς τακτικοί και έκτακτοι εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι σε όλο το φάσμα προκειμένου να ελέγχονται τα σχολικά λεωφορεία αν πληρούν τις προϋποθέσεις οι οποίες απαιτούνται για την ασφάλεια των μαθητών και το λεωφορείο. Σε περίπτωση που υπάρχουν ελλείψεις θα βεβαιώνονται οι παραβάσεις και θα ενημερώνονται οι αρμόδιοι φορείς σχετικά για την αποκατάσταση και για τη δήλωση και τη σήμανση γενικά. Σε σχέση με πέρυσι, οι περισσότεροι οδηγοί είναι επαγγελματίες των σχολικών λεωφορείων. Υπάρχουν λίγες παραβάσεις, αλλά θα έλεγα ότι οι περισσότεροι οδηγοί είναι συμμορφωμένοι και τηρούν τις προδιαγραφές που απαιτούνται ώστε τα σχολικά λεωφορεία να κινούνται με ασφάλεια».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή