Στα εγκαίνια του 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας η Υπ.Παιδείας και ο Περιφερειάρχης Αττικής

Δήμος Νέας Φιλαδελφείας - Νέας Χαλκηδόνος
Στα εγκαίνια του 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας η Υπ.Παιδείας και ο Περιφερειάρχης Αττικής

Στα εγκαίνια του 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Αττικής (ΠΕΠ Αττικής), ο Γ. Πατούλης παρουσία και της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως

Γ. Πατούλης: «Επενδύουμε στην αναβάθμιση των σχολικών υποδομών. Πάνω από 205 εκ. ευρώ οι χρηματοδοτήσεις μέσω των ΠΕΠ Αττικής»

Το υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα του 3ου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας, η κατασκευή του οποίου χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής (ΠΕΠ) 2014-2020 με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 11.415.000 €, εγκαινιάστηκε, πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρου, της Επικεφαλής της Παράταξης Δύναμη Ζωής Ρ. Δούρου, του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδη, του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλου, της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Σ. Αλυμάρα, του Περιφερειακού Συμβούλου Χ. Καραμάνου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, στελεχών της ΚτΥπ Α.Ε. και εκπροσώπων φορέων.

Των εγκαινίων προηγήθηκε αγιασμός ο οποίος τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. Τόσο η Υπουργός Ν. Κεραμέως, όσο και ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ και ο Δήμαρχος κ. Βούρος, εξήραν τη συμβολή της Περιφέρειας και του Γ. Πατούλη για την υλοποίηση σημαντικών έργων όπως το 3ο Λύκειο Ν. Φιλαδελφείας, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να υπάρχει συνέχεια στις πρωτοβουλίες της αυτοδιοίκησης με στόχο την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Να σημειωθεί ότι το έργο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής το 2016 με δικαιούχο τις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. και φορέα λειτουργίας το δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Στο έργο συμπεριλαμβάνεται και το σχολικό συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου η ανέγερση του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2022.

Με αφορμή τα εγκαίνια ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε:

Εχουμε τη χαρά να βρισκόμαστε εδώ στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η οποία συνδυάζεται και με ένα επιπλέον ιδιαίτερα ευχάριστο γεγονός που είναι τα εγκαίνια και η έναρξη λειτουργίας του 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας. Ένα έργο που χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 11,4 εκ. € το οποίο εντάχθηκε το 2016, αλλά μετά από δυσκολίες που εμφανίστηκαν στην πορεία εκτέλεσης της εργολαβίας και μετά από παρεμβάσεις της Περιφέρειας, των Κτιριακών Υποδομών και του Δήμου, ολοκληρώθηκε και εγκαινιάζεται σήμερα. Απομένει ακόμα το 3ο Γυμνάσιο να ολοκληρωθεί, κάτι που θεωρούμε ότι θα γίνει εντός του τρέχοντος έτους, ολοκληρώνοντας έτσι με επιτυχία αυτή την παρέμβασή μας στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας. Θέλω να ευχαριστήσω και ταυτόχρονα να συγχαρώ τις Υπηρεσίες των Κτιριακών Υποδομών, τον Δήμο και τη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας, που αποδεικνύουν καθημερινά ότι όταν υπάρχει όραμα και θέληση, τα αποτελέσματα είναι πάντα εξαιρετικά. Και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη από τις 45 ενταγμένες δράσεις σχολικών έργων και μελετών που χρηματοδοτούνται με περισσότερα από 77 εκ. € από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και δικαιούχο τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ.

Και επιπρόσθετα στο νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττική 2021-2027 το οποίο εγκρίθηκε στα τέλη του Αυγούστου του 2022, προβλέπονται:
• 45 εκ. € για τη δημιουργία, Επέκταση και Εκσυγχρονισμό Μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
• 13 εκ. € για τον Εκσυγχρονισμό εξοπλισμού εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένης της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση
• 10 εκ. € για τη δημιουργία Επέκταση και Εκσυγχρονισμό Μονάδων Προσχολικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας
• 60 εκ. € για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων μεταξύ των οποίων και υφιστάμενων σχολικών κτιρίων
Η Περιφέρεια Αττικής είναι εδώ και στηρίζει καθημερινά τον πολίτη, τις επιχειρήσεις, τους δήμους, το κράτος. Με σχέδιο, όραμα και συνεργασίες δημιουργούμε τις υποδομές για ένα λαμπρό μέλλον για τους νέους μας.

Ιστορικό έργου:

Το έργο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής με την 3026/22-09-2016 Απόφαση Ένταξης, με συνολική και επιλέξιμη δημόσια δαπάνη: 11.415.000€, με δικαιούχο τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. και φορέα λειτουργίας το δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην κατασκευή του 3oυ Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας, με συνολικό εμβαδόν δόμησης 6.500 μ2 περίπου εντός οικοπέδου επιφανείας 12,1 στρ. Βρίσκεται στο Ο.Τ. 240 του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και περιλαμβάνει την κατασκευή 2 κτιρίων (Γυμνασίου και Λυκείου) με συνολικά 27 αίθουσες διδασκαλίας, 2 αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, 2 αίθουσες βιβλιοθήκης, 2 εργαστήρια φυσικοχημείας, 4 εργαστήρια πληροφορικής, 2 αίθουσες αισθητικής αγωγής, 4 εργαστήρια ξένων γλωσσών και 1 εργαστήριο τεχνολογίας σχεδίου.

Πήγαινε στην κορυφή