Έναρξη του Πολιτιστικού Φεστιβάλ «ΘΡΙΑΣΙΑ 2022» του Δήμου Ασπροπύργου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Έναρξη του Πολιτιστικού Φεστιβάλ  «ΘΡΙΑΣΙΑ 2022» του Δήμου Ασπροπύργου

Ανακοίνωση Δήμου Ασπροπύργου:

Ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Νικόλαος Μελετίου και η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Γεωργία Πηλιχού προσκαλούν όλες και όλους να συμμετάσχουν στον κορυφαίο Πολιτιστικό Θεσμό του Ασπρόπυργου, «ΘΡΙΑΣΙΑ 2022», που θα διαρκέσουν από τις 9 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2022. Το φετινό Φεστιβάλ Πολιτισμού, που διοργανώνεται με ευθύνη του Πνευματικού Κέντρου και της Οργανωτικής Επιτροπής, περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων, όπως Θεατρικές Παραστάσεις, Κινηματογραφικές Προβολές, Συναυλίες, Εικαστικές Εκθέσεις, Ενημερωτικές Διαλέξεις και Αθλητικές Δραστηριότητες.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
ΘΡΙΑΣΙΑ 2022 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Παρασκευή 09/9
Ώρα 20:30
ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ Συναυλία με τον Ηλία Βρεττό.
Ο καλλιτέχνης των επιτυχιών, με τα πέντε albums, τα πολλά singles και τις σημαντικές συνεργασίες, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής του περιοδείας, με τίτλο «Ως το άπειρο», έρχεται να μας διασκεδάσει με τις παλιές και νέες επιτυχίες του αλλά και τα δημοφιλέστερα ελληνικά τραγούδια του σύγχρονου ρεπερτορίου.

Σάββατο 10/9
ΓΗΠΕΔΟ BEACH VOLLEY ΠΑΡΑΛΙΑΣ
ΩΡΑ 16:00-20:00 Τουρνουά Beach Volley,
Με τη συνεργασία του Α.Ο. ΣΕΙΡΙΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Σάββατο 10/9
Ώρα 20:30
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΡΟΚΗΠΙΟΥ
Θεατρική Παράσταση:
Ευριπίδη «ΗΛΕΚΤΡΑ» σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα.
Η Ηλέκτρα του Ευριπίδη είναι ένα πρωτοποριακό και αμφιλεγόμενο έργο, γέννημα μιας εποχής όπου όλες οι βεβαιότητες έχουν γίνει αβεβαιότητες. Ο ποιητής δεν διστάζει να παρουσιάσει επί σκηνής τη δική του εκδοχή του μύθου, με τους ήρωές του σε έναν κόσμο ρεαλιστικής καθημερινότητας να θέτουν επιτακτικά ζητήματα πάνω στις έννοιες της εκδίκησης, της δικαιοσύνης,
της ηθικής σύγκρουσης, του πάθους. Μια noir εκδοχή του μύθου, μια τραγωδία εκδίκησης αλλά ταυτόχρονα ένα έργο βαθιά, συγκλονιστικά ανθρώπινο.
Παίζουν: Μαρία Κίτσου, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Ιωάννα Μαυρέα, Νίκος Λεκάκης, Γιώργος Δεπάστας, Ιάσονας Παπαματθαίου και ο Γιώργος Κωσταντίνου . Συμμετέχει εξαμελής χορός.
Είσοδος με αριθμημένες κάρτες, που θα διατίθενται στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου

Κυριακή 11/9
Ώρα 20:30
ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ Συναυλία με τους Goin’ Through
Νίκο Βουρλιώτη, Μιχάλη Παπαθανασίου.

ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δευτέρα 12/9
Τρίτη 13/9
Ώρα 20:30
ΔΗΜ.ΚΙΝ/ΘΕΑΤΡΟ «ΓΑΛΑΞΙΑΣ»
Κινηματογραφική προβολή «Αn officer and a spy» του Ρομάν Πολάνσκι.
Η ταινία πραγματεύεται την υπόθεση Ντρέιφους που είχε συγκλονίσει τη γαλλική κοινή γνώμη στα τέλη του 19ου αιώνα και θεωρείται αριστουργηματική.
Αργυρό Λιοντάρι και Βραβείο κριτικών του φεστιβάλ Βενετίας.
Με τους: Ζαν Ντεζαρντέν , Λουί Γκαρέλ, Πιέρ Πουαρό, Εμμανουέλ Σενιέ.
Διάρκεια: 132΄, Παραγ. 2019

Τετάρτη 14/9
Ώρα 20:30
ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Θεματική Εκδήλωση: «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ»
Τι είναι η κλιματική αλλαγή; Ποιες είναι οι συνέπειές της; Ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα. Τρόποι αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.
Ομιλητές: Γιάννης Καλλιάνος Μετεωρολόγος, Γιώργος; Αμυράς Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πέμπτη 15/9
Ώρα: 20:30
Διάρκεια : 15-30/9
Ώρες Λειτ.: καθημερινά 18:00-22:00
ΡΟΛΟΪ

Εγκαίνια Έκθεσης Καλλιτεχνών Ασπροπύργου.

Παρασκευή 16/9
Ώρα 20:30
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΡΟΚΗΠΙΟΥ Θεατρική παράσταση «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» του Ουίλι Ράσελ, σε σκηνοθεσία Θανάση Κουρλαμπά
Ο αιώνιος μύθος του δημιουργού που ερωτεύεται το δημιούργημά του, το βραβευμένο θεατρικό έργο που αποτέλεσε παγκόσμια επιτυχία στο θέατρο, ζωντανεύει φέτος το καλοκαίρι, μέσα από τη μια σύγχρονη και «φρέσκια» σκηνοθετική απόδοση.
Πρωταγωνιστούν : Αμαλία Νίνου, Θανάσης Κουρλαμπάς.

Είσοδος με αριθμημένες κάρτες, που θα διατίθενται στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου

Σάββατο 17/9
ΩΡΑ10:00
ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΩΡΑ10:00 «STRETT HANDBALL» για παιδιά Δημοτικών Γυμνασίων
Διοργάνωση ΟΑΦΝΤΗ, με τη συνεργασία του Α.Σ. «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΔΙΑΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ»
Σάββατο 17/9
Ώρα 20:30
ΔΗΜ.ΚΙΝ/ΘΕΑΤΡΟ «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» «Της Λευτεριάς την Αρετή τη Λένε τα Τραγούδια»
Παραδοσιακή Μουσικοχορευτική Εκδήλωση του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου, αφιερωμένη στα τραγούδια της Επανάστασης του 1821.

Κυριακή 18/9
Ώρα 20:30
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΡΟΚΗΠΙΟΥ Θεατρική Παράσταση
«1822» One year later»
«ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ»
Κοινωνικοπολιτική κωμωδία – Επιθεώρηση, σε κείμενα και σκηνοθεσία Γιώργου Μακρή. Πολεμιστές της Ελληνικής Επανάστασης διηγούνται τα προβλήματα της εποχής τους, μεταφέρουν τα θέλω τους, τα πιστεύω τους, αγανακτούν με το τι συμβαίνει στη χώρα τους…
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Μακρής, Βασίλης Καμίτσης, Γιάννης Παπαθανάσης, Βασιλική Τίσσα, Σταυρούλα Ζάμπρα.

Είσοδος με αριθμημένες κάρτες, που θα διατίθενται στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου
Δευτέρα 19/9
Τρίτη 20/9
Ώρα 20:30
ΔΗΜ.ΚΙΝ/ΘΕΑΤΡΟ «ΓΑΛΑΞΙΑΣ»
Κινηματογραφική προβολή « Ο Μικρός Πρίγκηπας» του Μαρκ Όσμπορν.
Θέλοντας να εκμοντερνίσει την πολυδιάστατη παραβολή του Σεντ-Εξιπερί η ταινία προσαρμόζει το δια¬χρονικό παραμύθι μέσα σε μια πιο «πεζή» ιστορία, στην οποία ένα μικρό κορίτσι, κλεισμένο στο σπίτι του, διαβάζει εντατικά για να μπει στο καλύτερο κολέγιο. Ανακαλύπτει όμως ότι δίπλα της κατοικεί ένας παράξενος γερο-αεροπόρος, ο οποίος της αφηγείται τη συναρπαστική γνωριμία του με τον Μικρό Πρίγκιπα. Τότε το καλοσχεδιασμένο, straight ψηφιακό καρτούν δίνει τη θέση του σε μια ευρηματική stop motion τεχνική, η οποία, χρησιμοποιώντας χαρτί και πηλό, αποτυπώνει κάτι από τη μαγεία του παραμυθένιου κόσμου του αστεροειδή Β-612 και του αθώου διαστημικού ταξιδιώτη…

Μεταγλωττισμένο, Διάρκεια 108’, Παραγ. 2015

Τετάρτη 21/9
Ώρα 20:30
ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ «Ω γη της Ιωνίας, σένα οι θεοί τραγουδούν»
Συναυλία της Ορχήστρας Παραδοσιακής Μουσικής του Πνευματικού Κέντρου ΘΡΙΑ, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια, συνοδευόμενα από σύντομα ιστορικά και μουσικολογικά σχόλια και προέρχονται από τις αλησμόνητες Πατρίδες της Καθ΄ημάς Ανατολής, Σμύρνη και Ιωνικά Παράλια, Βιθυνία, Προποντίδα, Πόντο και Καππαδοκία.

Τραγουδούν: Σοφία Παπάζογλου, Γεράσιμος Ανδρεάτος,
καθώς και οι Παναγιώτης Λάλεζας, Λευκοθέα Φιλιππίδη και Χρυσόστομος Μητροπάνος, τακτικά μέλη της ΘΡΙΑΣ, με τη συνοδεία ποντιακής λύρας του Δημήτρη Καρασαββίδη.
Παρουσιάζει η ηθοποιός Δήμητρα Στογιάννη.

Πέμπτη 22/9
Ώρα 20:30
Διάρκεια : 22-30/9
Ώρες Λειτ.: καθημερινά 18:00-22:00
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Εγκαίνια Έκθεσης Αγιογραφίας του Μιχάλη Αρέστη

Παρασκευή 23/9
Ώρα 20:30
ΔΗΜ.ΚΙΝ/ΘΕΑΤΡΟ «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» Καμεράτα Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ασπροπύργου
Συναυλία Ορχήστρας Εγχόρδων Δ.Ω.Α. (Δημοτικού Ωδείου Ασπροπύργου) .
Συμμετέχουν οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Ασπροπύργου και καταξιωμένοι καλλιτέχνες με έργα των V.A.Mozart, A.Vivaldi, J.S.Bach, J.Strauss, D.Shostakovich, E.Morricone κ.ά.

Σάββατο 24/9
Ώρες:17:00-20:00
ΠΑΡΚΟ ΓΚΟΡΥΤΣΑΣ «ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ» : Πολυθεματική Εκδήλωση Περιλαμβάνει: γνωριμία με ομαδικά και ατομικά αθλήματα , δύο ημίωρα μαθήματα pilates και αεροβικής γυμναστικής, παιχνίδια survivor για μικρούς και μεγάλους , καθώς και Σταθμό Ενημέρωσης και Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας, Περίπτερα Ενημέρωσης για τη Διατροφή και την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας . Διοργάνωση αγώνων 3on3 Basket: Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η. με τη συνεργασία του Α.Ο. «ΘΡΙΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ».

Σάββατο 24/9
Ώρα 20:30
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΡΟΚΗΠΙΟΥ Θεατρική Παράσταση «ΜΙΚΡΑΣΙΑ» του Λεωνίδα Παπαδόπουλου.
Ένα μουσικο-θεατρικό βίωμα βασισμένο σε αφηγήσεις, τραγούδια και μνήμες μιας εποχής κι ενός τόπου που σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία.
Πρωταγωνιστούν: Νίκη Παλληκαράκη, Θεοδώρα Σιάρκου, Κων/νος Κάππας, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Στέλλα Κρούσκα, Δώρα Θωμοπούλου και οι μουσικοί επί σκηνής Νίκος Τουρνάκης, Απόστολος Μωραϊτης και η Ελένη Ροδά που ερμηνεύει τα τραγούδια της παράστασης με τον υπόλοιπο θίασο.
Είσοδος με αριθμημένες κάρτες, που θα διατίθενται στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου
Κυριακή 25/9
Ώρα 20:30
ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ Συναυλία με τον Σταμάτη Κραουνάκη.
Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η πρώτης γραμμής ομάδα του, με την παράσταση που ήδη έχει αγαπηθεί, δίνουν ραντεβού και φέτος το καλοκαίρι για να προσφέρει απλόχερα αισθήματα, τρυφερότητα, αγάπες και πανέμορφα λαϊκά συλλογικής συνδεσιμότητας δεκαετιών. Όλοι μια παρέα! Δύναμη, Έρωτας, Χαρά!

Τόσο ο Δήμαρχος, ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «ΘΡΙΑΣΙΑ 2022» όσο και η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, ως Αντιπρόεδρος της, ευχαριστούν θερμά έναν έναν ξεχωριστά, όλους τους χορηγούς, που συνέβαλλαν με την προσφορά τους στη διοργάνωση του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Ασπροπύργου «ΘΡΙΑΣΙΑ 2022».
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΡΟΚΗΠΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ 2 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (ΩΡΕΣ 10:00 – 14:00) Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 8 ΕΤΩΝ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟΥ.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210-55 77 191 & 55 77 593 (εσωτ.5, Γραφείο Προέδρου)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή