Παναγιώτης Τσακλόγλου στο MEGA: Μείωση στα δέκα χρόνια η παραγραφή οφειλών στα ταμεία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παναγιώτης Τσακλόγλου στο MEGA: Μείωση στα δέκα χρόνια η παραγραφή οφειλών στα ταμεία

Από την εκπομπή Κοινωνία Ωρα Mega :

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Τσακλόγλου βρέθηκε στο πλατό της «Κοινωνίας Ώρα Mega» αναλύοντας τις νέες παρεμβάσεις αναφορικά με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. O υφυπουργός αναφέρθηκε αρχικά στην μείωση του χρονικού ορίου παραγραφής οφειλών. Όπως είπε πριν τον ΕΦΚΑ, τα διάφορα ταμεία είχαν το καθένα δικό τους ξεχωριστό όριο παραγραφής, με το υψηλότερο να είναι η 20ετία, κάτι που θεωρήθηκε από το υπουργικό συμβούλιο άδικο προς τον πολίτη, έτσι και «έπεσε» στα 10 χρόνια. «Αυτό που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια είναι η ίδρυση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), το οποίο ελέγχει από την πρώτη μέρα τις οφειλές» συμπλήρωσε. Προανήγγειλε πως μόλις «καθαρίσουν» όλες οι παλιές οφειλές, από 1/1/2027, το όριο θα κατεβεί στην 5ετία. Κατόπιν, ο υφυπουργός εκτίμησε πως το νομοσχέδιο θ ψηφιστεί τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτώβρη.

Αναφορικά με τη «μάχιμη πενταετία» για τους ένστολους, ο κ. Τσακλόγλου εξήγησε πως για κάθε χρόνο μιας πενταετίας που υπηρετούσε σε μια παραμεθόριο περιοχή, δινόταν άλλος ένας χρόνος ασφαλιστικής κάλυψης. «Σταδιακά αυτό επεκτάθηκε σε όλους τους ένστολους, αστυνομικούς, πυροσβέστες, αεροπορία, λιμενικό» προσέθεσε ο υφυπουργός.

Ο κ. Τσακλόγλου επισήμανε πως πλέον οι συντάξεις αναπηρίας θα δίνονται σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας 50%, ενώ όπως εξήγησε παλαιότερα το κάθε ασφαλιστικό ταμείο είχε διαφορετικό ποσοστό.

https://www.megatv.com/2022/08/31/o-yfypourgos-ergasias-kai-koinonikis-asfalisis-panagiotis-tsakloglou-sto-mega-meiosi-sta-deka-xronia-i-paragrafi-ofeilon-sta-tameia/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή