Δημήτρης Μάντζος: Οποιο κι αν είναι το επόμενο σενάριο της κυβέρνησης , η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημήτρης Μάντζος: Οποιο κι αν είναι το επόμενο σενάριο της κυβέρνησης , η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί

Στoν τηλεοπτικό σταθμό OPEN και την εκπομπή «ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη, μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Ο Δ. Μάντζος αναφέρθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής: «Έχουμε ζητήσει και ζητούμε από όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες να τοποθετηθούν για τη σύσταση, τη συγκρότηση και τη λειτουργία εξεταστικής περί τα πράγματα επιτροπής. Για την πραγματική υπόθεση του κ. Ανδρουλάκη, που είναι «δεμένη» με μία έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μία ομολογία της ΕΥΠ. Πραγματική είναι υπόθεση του κ.Κουκάκη. Πραγματική είναι και η υπόθεση του ΚΚΕ, που αφορά στο παρελθόν και στο σήμερα, εφόσον υπάρχουν στοιχεία».

Ο Δ. Μάντζος αναφέρθηκε στη μέχρι σήμερα διαχείριση της υπόθεσης από την Κυβέρνηση:

«Η Κυβέρνηση προκάλεσε τον διεθνή διασυρμό της αφήνοντας αιχμές και υπόνοιες ότι τρίτες χώρες είχαν εμπλακεί σε αυτό. Οι διαψεύσεις από τις πρεσβείες ήταν καθηλωτικές. Έπειτα φτάσαμε στη στοχοποίηση του Νίκου Ανδρουλάκη, του θύματος αυτής της υπόθεσης, για τον οποίο δημιουργήθηκε η εικόνα στον δημόσιο διάλογο ότι φταίει αυτό, ότι κάτι έχει κάνει, ότι τελικά είναι επικίνδυνος και δεν το λέει. Σήμερα μάλιστα βλέπουμε τα ψεύτικα διλήμματα της Κυβέρνησης, που μας λέει πως το ζήτημα δεν είναι τόσο σοβαρό όσο τα οικονομικά». Και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, «Όποιο κι αν είναι το επόμενο σενάριο της Κυβέρνησης, να ξέρουν ότι η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από καμία σκιά».

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έκανε λόγο για την προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος από την κυβέρνηση, η οποία «απέτυχε παταγωδώς λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος του διεθνούς τύπου», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πώς βλέπουν το θέμα τα διεθνή ΜΜΕ. «Αυτήν τη στιγμή όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου έχουν στρέψει τα βλέμματά τους και τα φώτα τους στην Αθήνα βλέποντας τις σκιές πάνω από την Ελλάδα όσον αφορά στους θεσμούς και στις θεμελιώδεις ελευθερίες.Αυτό το ζήτημα μας υπερβαίνει όλους, υπερβαίνει τις πολιτικές παρατάξεις και αφορά στον πυρήνα της δημοκρατίας. Είναι, λοιπόν, εσφαλμένη η παραπολιτική προσέγγιση ενός βαθιά θεσμικού θέματος».

Πήγαινε στην κορυφή