Ν. Παππάς – Κ. Ζαχαριάδης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρακάμπτει τον ΑΣΕΠ και θεσμοθετεί “ρουσφετολογικές” προσλήψεις σε ΟΑΣΑ, Ο.ΣΥ. και ΣΤΑ.ΣΥ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. Παππάς – Κ. Ζαχαριάδης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρακάμπτει τον ΑΣΕΠ και θεσμοθετεί “ρουσφετολογικές” προσλήψεις σε ΟΑΣΑ, Ο.ΣΥ. και ΣΤΑ.ΣΥ.

Κοινή δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών Νίκου Παππά και του Τομεάρχη Εσωτερικών Κώστα Ζαχαριάδη:

Πρωτοφανής απαξίωση και παράκαμψη του ΑΣΕΠ επιχειρείται για ακόμη μια φορά από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Με το νέο «γαλάζιο» νομοσχέδιο, που προωθεί σχεδόν εν κρυπτώ και με fast track διαδικασίες, επιχειρεί να θεσμοθετήσει τις ρουσφετολογικού τύπου προσλήψεις προσωπικού στις ΔΕΚΟ μεταφορών (ΟΑΣΑ, Ο. ΣΥ, ΣΤΑ.ΣΥ. κ.ά.), για τις οποίες θα αποφασίζει η εκάστοτε Διοίκηση των μεταφορικών εταιριών με αδιαφανή και αυθαίρετα κριτήρια.

Για τον, δε, ΑΣΕΠ επιφυλάσσεται ο ρόλος του «κομπάρσου» στο πλαίσιο της νομιμοφάνειας, καθώς δεν θα έχει κανέναν απολύτως λόγο στις προσλήψεις, παρά μόνο στον «έλεγχο νομιμότητας», και άρα δεν εξασφαλίζεται κανένα κριτήριο αξιοκρατίας.

Ό,τι ξεκίνησε το 2020 με τα γνωστά ευτράπελα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, θέλει να το συνεχίσει σήμερα. Φυσικά, δεν μπορεί να κρύψει καν την πρόθεση της να εκχωρήσει σταδιακά τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες στις ιδιωτικοποιήσεις και σε διάφορες ανώνυμες εταιρίες μέσω της «εταιρικής διακυβέρνησης».

Για τη χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης σημασία δεν έχουν ούτε η αξιοκρατία ούτε η αριστεία. Σκοπός της ήταν και είναι να καταστήσει το δημόσιο βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτό αποπειράται και τώρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή