Οίκοι ευγηρίας – ένας τρόπος για να φροντίσετε τους ηλικιωμένους

ΥΓΕΙΑ
Οίκοι ευγηρίας – ένας τρόπος για να φροντίσετε τους ηλικιωμένους

Τα γηροκομεία δεν είναι μόνο ένας τρόπος παροχής φροντίδας για τους ηλικιωμένους, αλλά και ένας τρόπος προστασίας τους. Σε κάθε οικογένεια, υπάρχουν πάντα μερικά άτομα που δεν μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτοί είναι οι ηλικιωμένοι. Τα παιδιά έχουν μεγαλώσει και έχουν τις δικές τους οικογένειες και δεν μπορούν να φροντίσουν τους γονείς τους. Ως εκ τούτου, μπορούμε να βρούμε κάποια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων προκειμένου να λύσει αυτό το πρόβλημα.
Τα γηροκομεία, γνωστά και ως οίκοι ευγηρίας, είναι χώροι όπου διαμένουν ηλικιωμένοι. Εποπτεύονται από επαγγελματίες υγείας και διοικούνται κυρίως από εγγεγραμμένους νοσηλευτές. Αυτό το είδος στεγαστικής εγκατάστασης προορίζεται συνήθως για άτομα που δεν μπορούν πλέον να φροντίσουν τον εαυτό τους, είτε λόγω σωματικών είτε λόγω άλλων προβλημάτων.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ένοικοι των οίκων ευγηρίας έχουν ένα δωμάτιο για τον εαυτό τους. Το δωμάτιο μπορεί να είναι επιπλωμένο με ένα κρεβάτι και άλλα έπιπλα ή μπορεί να μοιάζει με δωμάτιο νοσοκομείου. Οι κάτοικοι των γηροκομείων έχουν το δικό τους μπάνιο, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει ντους ή μπανιέρα. Οι ένοικοι συχνά μοιράζονται τους κοινόχρηστους χώρους του ιδρύματος με άλλους ενοίκους, όπως τραπεζαρία, καθιστικό και χώρους δραστηριοτήτων.
Όπως συμβαίνει και σε κάθε σπίτι, οι κάτοικοι των γηροκομείων συχνά συναναστρέφονται μεταξύ τους ή συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες, όπως παιχνίδια ή καλλιτεχνικές και χειροτεχνικές δραστηριότητες. Κάποιο γηροκομείο μπορεί να παρέχει και πρόσθετες υπηρεσίες, όπως εκδρομές (μεταξύ άλλων σε εστιατόρια), κομμωτήρια και κουρεία, βιβλιοθήκες και μεταφορά σε ραντεβού εκτός του ιδρύματος.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγαπημένων σας ατόμων, βεβαιωθείτε ότι το γηροκομείο που θα επιλέξετε παρέχει φροντίδα όλο το εικοσιτετράωρο. Οι περισσότεροι οίκοι ευγηρίας διαθέτουν βοηθούς νοσηλευτών και ειδικευμένους νοσηλευτές σε 24ωρη βάση και είναι οργανωμένοι όπως ένα νοσοκομείο. Το προσωπικό παρέχει ιατρική περίθαλψη, καθώς και φυσικοθεραπεία, λογοθεραπεία και εργοθεραπεία. Επιπλέον, οι νοσηλευτές βοηθούν τους ενοίκους να κάνουν μπάνιο ή να πηγαίνουν τακτικά στην τουαλέτα, να παίρνουν εγκαίρως τα φάρμακά τους ενώ συντονίζουν τα γεύματα ή τις επισκέψεις σε γιατρούς ή άλλες δραστηριότητες.
Ένα γηροκομείο μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην φροντίδα και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής ενός ηλικιωμένου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι κατάλληλη έρευνα και στην συνέχεια την σωστή επιλογή του χώρου που θα εμπιστευτείτε.

Πήγαινε στην κορυφή