Το EKO Acropolis Rally Road Safety Truck θα φιλοξενήσει ο Δήμος Ασπροπύργου

Δήμος Ασπροπύργου
Το EKO Acropolis Rally Road Safety Truck θα φιλοξενήσει ο Δήμος Ασπροπύργου

Ανακοίνωση Δήμου Ασπροπύργου:

Το EKO Acropolis Rally Road Safety Truck, που αποτελεί πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Αθλητισμού, θα φιλοξενήσει ο Δήμος Ασπροπύργου, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νικόλαος Μελετίου, μαζί με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας κ. Σοφία Μαυρίδη, για την οδική ασφάλεια και την σωστή οδηγική συμπεριφορά.
Το «διάσημο» φορτηγό του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, θα «παρκάρει» στην πλατεία Ηρώων της πόλης, από 26/8 έως 30/8, και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε θέματα οδικής ασφάλειας με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού. Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίων για την υπερειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις που θα διεξαχθεί στις 8 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ. Το ειδικά διαμορφωμένο όχημα είναι εξοπλισμένο με προσομοιωτές οδήγησης, γυαλιά προσομοίωσης επικίνδυνων καταστάσεων και κάρτες Οδικής Ασφάλειας με Έλληνες αθλητές. Η ξενάγηση προβλέπεται να είναι «συναρπαστική» !
Κλείνοντας την επίσκεψή του, την Τρίτη 30/8 στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την οδική ασφάλεια με θέμα: «Εσύ τι λάθος κάνεις στην οδήγηση;», με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Motorsport Greece κ. Τάκη Πουρναράκη.
Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νικόλαος Μελετίου συμπλήρωσε: «Τα τροχαία ατυχήματα στην χώρα μας, καθώς και όλα τα επακόλουθα τους, εξακολουθούν να αποτελούν μάστιγα. Ο Έλληνας δεν καταλαβαίνει πως ταχύτητα και ασφάλεια, δεν πάνε μαζί, και πως η επιθετική οδήγηση δεν λύνει προβλήματα. Ο δρόμος δεν είναι ράλλυ ! Γι’ αυτό, θελήσαμε, μαζί με την Αντιδήμαρχο, Σοφία Μαυρίδη, να εγκαταλείψουμε την πεπατημένη, με τις στείρες διαλέξεις σε αίθουσες, και να καλέσουμε το .. Ράλλυ Ακρόπολις στον Ασπρόπυργο. Να μας εξηγήσουν οι ειδικοί τις διαφορές πίστας και δημόσιου δρόμου. Εμείς θα το παρακολουθήσουμε, πάντως, παρότι χρόνια οδηγοί και δίχως ατυχήματα στο ιστορικό μας. Ελπίζουμε να μας μιμηθούν όλοι ! Η ζωή είναι ένα τεράστιο δώρο, και μας αξίζει σε όλους μας να ζήσουμε, αρτιμελείς και ευτυχισμένοι. Ευχαριστούμε, λοιπόν, προκαταβολικά, όλο το επιτελείο του Ράλλυ Ακρόπολις, και δη τον Πρόεδρο και Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη».
Όπως τόνισε, επίσης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, κ. Λευτέρης Αυγενάκης: «Για μας είναι πολύ σημαντική η αξιοποίηση της απήχησης του Εθνικού μας αγώνα, για να επικοινωνήσουμε καλές πρακτικές Οδικής Ασφάλειας σε όλη τη χώρα. Τα βασικά λάθη που κάνουμε όλοι είναι: Ακατάλληλη ταχύτητα, απόσπαση προσοχής, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών, μη χρήση κράνους/ζώνης. Συνειδητοποιώντας τα έχουμε κάνει ένα βασικό βήμα για να είμαστε πιο ασφαλείς».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή