Άμεσες ενέργειες του Δήμου Ασπροπύργου για την αποκατάσταση των ζημιών στο Κοιμητήριο της πόλης

Δήμος Ασπροπύργου
Άμεσες ενέργειες του Δήμου Ασπροπύργου για την αποκατάσταση των ζημιών στο Κοιμητήριο της πόλης

Ανακοίνωση Δήμου Ασπροπύργου:

Άμεσες ήταν οι ενέργειες του Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Νικόλαου Μελετίου για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ασπροπύργου.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος: «Για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Κοιμητήριο Ασπροπύργου διαπιστώθηκαν κλοπές, καταστροφές ταφών, και προξενήθηκαν φθορές στις εγκαταστάσεις του. Η έλλειψη σεβασμού στον ιερό αυτό χώρο ήταν κάτι που δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό. Με συνεχείς παρεμβάσεις προς την Ελληνική Αστυνομία κατέστη δυνατό να συλληφθεί ο υπαίτιος και να σταματήσει αυτή η εγκληματική συμπεριφορά, που προσβάλει τη μνήμη των νεκρών μας. Ο Δήμος Ασπροπύργου προέβη άμεσα στην αποκατάσταση των ζημιών και έλαβε μέτρα για την πρόληψη συναφών περιπτώσεων».
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών του Δήμου, κ. Αντώνιος Καραμπούλας ανέλαβε τη διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων ενεργειών για την αποκατάσταση του Κοιμητηρίου Ασπροπύργου. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στα μνήματα όπως φωτογραφιών και μαρμάρων και έγινε κατασκευή διαδρόμων σε διάφορα σημεία. Παράλληλα, στο βόρειο και δυτικό μέρος του Κοιμητηρίου τοποθετήθηκε περίφραξη ύψους 2,5 μ. ενώ σε όλο το χώρο τοποθετήθηκαν αυτόνομες μονάδες φωτισμού led που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια. Επίσης τοποθετήθηκαν μονάδες συστημάτων συναγερμού και κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης (CCTV), συνδεδεμένες με Κέντρο Λήψης Σημάτων, και αυτόματη ενημέρωση – σε περίπτωση παραβίασης – της αρμόδιας εταιρείας security, που έχει αναλάβει την φύλαξη του χώρου, όσο και της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή