Δήμος Ελευσίνας: Υπεγράφη νέα σύμβαση για στειρώσεις, εμβολιασμούς και περίθαλψη αδέσποτων ζώων

Δήμος Ελευσίνας
Δήμος Ελευσίνας: Υπεγράφη νέα σύμβαση για στειρώσεις, εμβολιασμούς και περίθαλψη αδέσποτων ζώων

Ανακοίνωση Δήμου Ελευσίνας:

Στην υπογραφή νέας σύμβασης με κτηνιάτρους προχώρησε ο Δήμος Ελευσίνας.
Αντικείμενο της σύμβασης είναι η συνολική κτηνιατρική μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα της Ελευσίνας και της Μαγούλας και συγκεκριμένα στειρώσεις, εμβολιασμοί, ηλεκτρονικές σημάνσεις, κλινική εξέταση, αποπαρασιτώσεις, αιματολογικές εξετάσεις, χειρουργικές επεμβάσεις.
Όλα τα παραπάνω, εντάσσονται στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος προστασίας αδέσποτων ζώων του Δήμου Ελευσίνας.
Αξίζει να αναφερθεί, πως πρόσφατα ο Δήμος Ελευσίνας σε αγαστή συνεργασία με τη φιλοζωική ομάδα «Αδέσποτα Μυστήρια» και τους εθελοντές, πραγματοποίησε δράση αποπαρασίτωσης των αδέσποτων ζώων σε Ελευσίνα και Μαγούλα.
Η μέριμνα του Δήμου Ελευσίνας για την ευζωΐα και την αρμονική συνύπαρξη με τα αδέσποτα ζώα είναι συνεχής και σταθερή, ενώ πρωταρχικός στόχος είναι και παραμένει η προώθηση των υπεύθυνων υιοθεσιών.
Μάλιστα, το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Ελευσίνας έχει ολοκληρώσει περισσότερες από 50 υπεύθυνες υιοθεσίες από την έναρξη του έτους.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Η μέριμνα και η φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα, πέρα από αναφαίρετη υποχρέωση των Δήμων είναι και δείγμα πολιτισμού. Ο δικός μας στόχος είναι η υπεύθυνη υιοθεσία από ανθρώπους και οικογένειες που θα δώσουν στους τετράποδους φίλους μας, την αγάπη και φροντίδα που χρειάζονται. Μέχρι τότε όμως, οφείλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα συμβάλλουν στην ευζωΐα τους και την αρμονική μας συνύπαρξη. Σε αυτό μας έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα και οι φιλόζωοι εθελοντές, με τους οποίους και βρισκόμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία».

Πηγές

φωτογραφια αρχειου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή