Νάσος Ηλιόπουλος: Ο Πλεύρης συμπεριφέρεται σαν ακροδεξιό τρολ – Ζητάμε την παραίτηση του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νάσος Ηλιόπουλος: Ο Πλεύρης συμπεριφέρεται σαν ακροδεξιό τρολ – Ζητάμε την παραίτηση του

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στον ρ/στ «στο Κόκκινο» 105,5 FM

Σφοδρή κριτική στις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για τον Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο». Μάλιστα, ζήτησε την άμεση παραίτησή του.

Ο Ν. Ηλιόπουλος δήλωσε συγκεκριμένα τα εξής: “Πριν από λίγο ο κ. Πλεύρης ισχυρίστηκε σε πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας, δεν έπρεπε να βρεθεί στην δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας γιατί έσπασε την καραντίνα.

Ο κ. Πλεύρης είναι ο υπουργός Υγείας που έχει καταφέρει η Ελλάδα να είναι πρώτη σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, έχει καταφέρει να καταγράφει η χώρα μας 28% υπερβάλλουσα θνησιμότητα την ώρα που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 10%. Μόνο και μόνο για αυτά θα έπρεπε να ντρέπεται, να μην τον βλέπει το φως του ήλιου. Αντίθετα όμως ο κ. Πλεύρης επιλέγει να συμπεριφέρεται σαν ένα τελειωμένο ακροδεξιό τρολ και να βγαίνει να λέει ψέματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έσπασε καμία καραντίνα. Έχει αρνητικό μοριακό τεστ από το Σάββατο. Είναι τουλάχιστον χυδαίο και προκλητικό η κυβέρνηση που έστελνε χιλιάδες εργαζόμενους από την Πέμπτη μέρα νόσησης στα μέσα μεταφοράς, στους χώρους εργασίας, η κυβέρνηση που έφερε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση, να πετάει λάσπη με αυτόν τον τρόπο. Περιμένουμε τη συγνώμη και την παραίτηση του κ. Πλεύρη”.

Στο μεταξύ, ο Νάσος Ηλιόπουλος κατήγγειλε στην ραδιοφωνική συνέντευξή του πως “η κυβέρνηση της ΝΔ κοινωνικοποιεί τη ζημιά των τιμών ενέργειας”, καυτηριάζοντας τις τιμές του ρεύματος που ανακοινώθηκαν χθες από τους παρόχους. “”Κατέρρευσε το ψέμα της κατάργησης της ρήτρας αναπροσαρμογής χθες, όπως είχε κατέρρευσε και το ψέμα με τα δήθεν 600 ευρώ στήριξης του power pass”, τόνισε ο ίδιος.

Επισήμανε πως “η ρήτρα αναπροσαρμογής ενσωματώθηκε τελικά στα κυμαινόμενα τιμολόγια, και γι’ αυτό θα καταγράψουν νέες τρομακτικές αυξήσεις”. “Η κυβέρνηση αρνείται να βάλει πλαφόν, να στερήσει δηλαδή από τους παρόχους τη δυνατότητα να κερδοσκοπούν. Και φυσικά δεν σταματάει εκεί. Το δεύτερο που κάνει η ΝΔ είναι -εν μέσω ακραίου πληθωρισμού- να μην μειώνει τους ΕΦΚ στα καύσιμα και τον ΦΠΑ σε βασικά αγαθά. Δηλαδή η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη μετατρέπει το κράτος σε συμμέτοχο της κοινωνικής λεηλασίας”, διεμήνυσε.

Μάλιστα, εξήγησε συγκεκριμένα: “Με βάση τα επίσημα στοιχεία το κράτος έχει πάνω από 3,5 δισ. ευρώ αυξημένα φορολογικά έσοδα. Και από αυτά τα 3,5 δισ. ευρώ δίνει στους παρόχους ενέργειας το 1 δισ. ευρώ, για να περιορίσει δήθεν την πολύ μεγάλη αύξηση στα τιμολόγια. Αυτό το 1 δισ. ευρώ είναι ακριβώς η κοινωνικοποίηση της ζημιάς, η επιδότηση της αισχροκέρδειας”.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα έπρεπε άμεσα να γίνουν τα εξής: “Μείωση των ΕΦΚ στα καύσιμα, που θα κόστιζε για ένα ολόκληρο έτος 1,5 δισ. ευρώ. Πλαφόν στην τιμή της χονδρικής του ρεύματος και αποσύνδεσή της από το φυσικό αέριο, όπως έκαναν η Ισπανία και η Πορτογαλία. Θα μπορούσε να μειώσει τις τιμές του ρεύματος ως 50%. Μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής στους κατώτατους συντελεστές. Επίσης πολύ σημαντικό, να μην προχωρήσουμε στην βίαιη απολιγνιτοποίηση. Και τέλος, μια ΔΕΗ που θα λειτουργεί με κριτήριο όχι την τιμή της μετοχής της, αλλά με κριτήριο το πώς θα ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά σε αυτή τη χώρα -όπως έγινε από ΣΥΡΙΖΑ που η ΔΕΗ δεν αύξησε το ρεύμα ούτε ένα ευρώ!”.

“Στην ΕΕ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη αύξηση στο ρεύμα για επιχειρήσεις και την 3η μεγαλύτερη για νοικοκυριά. Η βενζίνη εδώ είναι η πιο ακριβή, ο βασικός μισθός κάτω από τα επίπεδα του 2010. Αυτό είναι ξεκάθαρα λεηλασία Μητσοτάκη και όχι ευρωπαϊκό πρόβλημα”, επισήμανε.

Για το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έκανε λόγο για ένα “οικονομικό έγκλημα τη στιγμή που η τιμή του νικελίου έχει φτάσει στα ύψη”. “Θα μπορούσε να προστατέψει τις θέσεις εργασίας και να δημιουργήσει νέες με ένα διαφορετικό πλάνο. Αλλά η ΝΔ σκοτώνει τη ΛΑΡΚΟ, ξεπουλάει τον δημόσιο πλούτο και διαλύει τις ζωές των εργαζομένων”, είπε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή