Αυστραλία: Σε ιστορικό υψηλό ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 στα νοσοκομεία

Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αυστραλίας με την COVID-19 έφθασε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη γιγαντιαία χώρα της Ωκεανίας.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, στα νοσοκομεία βρίσκονταν χθες Δευτέρα 5.433 ασθενείς με τη λοίμωξη που προκαλεί ο ιός, από 5.001 μία εβδομάδα νωρίτερα.

Το προηγούμενο ρεκόρ (5.390) είχε καταγραφεί τον Ιανουάριο.

Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι κάπου 377.550.

Το νέο κύμα της πανδημίας, εν μέσω χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο, αναμένεται να κορυφωθεί την επόμενη εβδομάδα και η πίεση στο σύστημα των νοσοκομείων ήδη είναι υψηλή.

Ο Κρις Μόι, αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αυστραλίας (Australian Medical Association, AMA), χαρακτήρισε «τεράστιο» τον αριθμό των νοσηλευομένων και κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα, κάνοντας για παράδειγμα ξανά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας.

Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα πάνω από 40.000 κρούσματα του SARS-CoV-2 και εκατό θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες. Συνολικά, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έχει ξεπεράσει τους 11.200 νεκρούς επί συνόλου 9,1 εκατ. κρουσμάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή