Βόλεϊ-«Παγώνει» το εγχείρημα συμμετοχής Εθνικής Ομάδας της Κίνας στη League A των Ανδρών

Το εγχείρημα ενσωμάτωσης της εθνικής ομάδας βόλεϊ της Κίνας στη League A, θα πρέπει να «επεξεργαστεί εκ νέου» από το γαλλικό πρωτάθλημα των ανδρών, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την υλοποίησή του για τη σεζόν 2022-23, εξήγησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχοι της ομοσπονδίας.

«Στο υπουργείο δεν αρέσουν τα στοιχεία του έργου μας και θέλει να αλλάξουμε κάποια από αυτά», δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Λίγκας Βόλεϊ (LNV), Ιβ Μπουζέ, μετά από συνάντηση με την γαλλίδα υπουργό Αθλητισμού, Αμελί Ουντεά-Καστερά.

«Εφόσον μας ζητείται να ξαναδουλέψουμε το πρότζεκτ, έστω και να το αλλάξουμε, είναι σαφές ότι την επόμενη σεζόν δεν θα υπάρχει Ομάδα από την Κίνα στο πρωτάθλημά μας», εκτίμησε.

Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, το οποίο αποκαλύφθηκε στις αρχές Ιουλίου, η κινεζική Εθνική Ομάδα Βόλεϊ των Ανδρών, επρόκειτο να ενταχθεί στην League A για δύο σεζόν και να εγκατασταθεί σε μια γαλλική πόλη, προκειμένου να προετοιμαστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, στο Παρίσι.

Ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (FFVB) Ερίκ Τανγκί, ο οποίος συμμετείχε και στη συνάντηση με την υπουργό Αθλητισμού, επέμεινε, πάντως, ότι «η υπουργός δεν έχει ασκήσει βέτο. Ζήτησε να μπορέσουμε να αναθεωρήσουμε το υπόλοιπο του έργου: δύο χρόνια ήταν ίσως πολύ λίγα. Πρέπει να δούμε αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να εργαστούμε για τέσσερα, ακόμη και πέντε χρόνια».

Στο μεταξύ, ενώ μέχρι στιγμής είχε αρνηθεί να αναφέρει το ποσό που θα κατέβαλε η Κινεζική Ομοσπονδία Βόλεϊ, ο ισχυρός άνδρας της LNV αποκάλυψε ότι είχε «υπολογίσει για το 2022/2023 τα δύο εκατομμύρια (ευρώ) που έπρεπε να μας καταβάλει η Κίνα. Η Επαγγελματική Λίγκα στο βόλεϊ λαμβάνει μηδενικό δημόσιο χρήμα από το υπουργείο».

Η σεζόν 2022-23 στη League A πρόκειται να ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγές

φωτογραφια αρχειου
Πήγαινε στην κορυφή