Η δίκη μεταξύ Twitter και Έλον Μασκ για την εξαγορά της πλατφόρμας θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο

ΚΟΣΜΟΣ
Η δίκη μεταξύ Twitter και Έλον Μασκ για την εξαγορά της πλατφόρμας θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο

Η μήνυση που είχε καταθέσει το Twitter Inc σε μια προσπάθεια να εξαναγκάσει τον Έλον Μασκ να τηρήσει τη δέσμευσή του για την εξαγορά της πλατφόρμας έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα εκδικαστεί τον Οκτώβριο, όπως αποφάσισε σήμερα μια δικαστής του Ντέλαγουερ, υιοθετώντας ένα χρονοδιάγραμμα εγγύτερα σε εκείνο που είχε προτείνει η εταιρεία.
Το Twitter και ο Μασκ είχαν προτείνει διαφορετικές ημερομηνίες για την εκδίκαση της υπόθεσης, με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία να ζητά να ξεκινήσει η δίκη τον Φεβρουάριο του 2023.
Σύμφωνα με τη δικαστή Καθλίν Μακόρμικ, η δίκη θα διαρκέσει πέντε ημέρες. Η δικαστής έκρινε ότι οι δύο πλευρές είναι σε θέση να διαχειριστούν την επίσπευση της εκδίκασης και το Twitter, ως εισηγμένη εταιρεία, δικαιούται να αρθούν γρήγορα τα όποια σύννεφα το απειλούν.
«Η πραγματικότητα είναι ότι η καθυστέρηση (της δίκης) προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημία στους πωλητές», είπε, αναφερόμενη στις μετοχές του Twitter.
Ο Μασκ ζητούσε να διεξαχθεί η δίκη τον Φεβρουάριο και να διαρκέσει δύο εβδομάδες ενώ το Twitter ζητούσε μια τετραήμερη δίκη στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Η μετοχή του Twitter κατέγραφε άνοδο 3,6% νωρίς το απόγευμα, φτάνοντας τα 39,81 δολάρια.
Η πλατφόρμα υποστηρίζει ότι ο Μασκ παραβίασε τη συμφωνία εξαγοράς και ζητά από τη δικαστή να τον διατάξει να την ολοκληρώσει στη συμφωνημένη τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή. Ο δικηγόρος του Twitter, ο Ουίλιαμ Σάβιτ, υποστήριξε κατά τη σημερινή διαδικασία ότι ο αριθμός των ψεύτικων και «ρομπότ» λογαριασμών στην πλατφόρμα δεν είχε καμία σχέση με τη συμφωνία εξαγοράς από τον Μασκ. Ισχυρίστηκε ότι ο επιχειρηματίας πρόβαλε αυτή τη δικαιολογία επειδή «αναζητούσε διέξοδο από μια συμφωνία που δεν είχε διέξοδο».
Ο δικηγόρος του Μασκ από την άλλη κατηγόρησε το Twitter ότι κωλυσιεργούσε και δεν έδινε τις πληροφορίες που ζητούσε ο επιχειρηματίας αναφορικά με το πώς υπολογίζει τον αριθμό των πλαστών λογαριασμών. «Όταν ο κ. Μασκ άρχισε να ρωτάει, οι απαντήσεις που πήρε ήταν ανησυχητικές», είπε ο Άντριου Ρόσμαν, υποστηρίζοντας ότι θα χρειαστούν «μήνες» για να αναλυθούν τα δεδομένα και να απαντηθούν οι ερωτήσεις αυτές.
Ο Ρόσμαν απέρριψε επίσης τον υπαινιγμό ότι ο Μασκ προσπαθεί να βλάψει το Twitter, επισημαίνοντας ότι ο πελάτης του έχει μεγαλύτερο μερίδιο μετοχών στην εταιρεία, απ’ όλους τους διευθυντές του Twitter μαζί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή