Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου: Καταγελλία για σωρούς κλαδιά μέσα στο δάσος

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου: Καταγελλία για σωρούς κλαδιά μέσα στο δάσος

Ανακοίνωση Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου:

Μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής Ακτημόνων, δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έκαναν αυτοψία, την Τετάρτη 20/7/22, εντός του δάσους, στην περιοχή που ξεκινάει από το τέρμα της οδού Ακτημόνων με κατεύθυνσηπρος το πάρκο υιοθετημένων δέντρων (υιοθετημένα της Δράσης), αλλά και στον δρόμο που οδηγεί στο Παλιό Ψυχικό.
Επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες των κατοίκων : Είναι δεκάδες τα σημεία όπου υπάρχουν ποσότητες κλαδιών, που είχαν κοπεί κάποια στιγμή, συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία αλλά δεν απομακρύνθηκαν ποτέ. Βρίσκονται τόσο στα άκρα των χωματόδρομων, όσο και μέσα στα δέντρα, αποτελώντας επικίνδυνη καύσιμη ύλη. Επισυνάπτονται ενδεικτικά κάποιες φωτογραφίες.
Όλα αυτά τη στιγμή που τις τελευταίες 2 μέρες, ο λαός της Ανατολικής Αττικής (και όχι μόνο) δοκιμάστηκε και πάλι από μια μεγάλη και καταστροφική πυρκαγιά.
Όλα αυτά τη στιγμή που η δημοτική αρχή Γαλατσίου σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24/5/22 για την πυροπροστασία, κατόπιν σχετικών ερωτήσεων από τη Λαϊκή Συσπείρωση στις 3/5/22, δήλωνε ότι οι αποψιλώσεις θα είχαν ολοκληρωθεί στα τέλη Μάη, «νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά» και πως όλα θα είναι έτοιμα για την αντιπυρική περίοδο, που βέβαια ως γνωστόν ξεκινάει την 1ηΜάϊου.
Όλα αυτά τη στιγμή που ενώ η δημοτική αρχή Γαλατσίου παρουσιάζει σχέδια επί χάρτου για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, εκκενώσεων πληθυσμού κλπ στην πρώτη διαθέσιμη είσοδο του άλσους Βεϊκου, στο γήπεδο ποδοσφαίρου, παραμένουν εδώ και 2 χρόνια πεταμένα μπάζα που θα εμποδίσουν πεζούς και οχήματα να αξιοποιήσουν την συγκεκριμένη είσοδο – έξοδο αν αυτό χρειαστεί. (Βλ. ενδεικτικά φωτογραφίες)
Καλούμε τη δημοτική αρχή άμεσα να πάρει μέτρα να καθαριστεί το δάσος από τα κλαδιά και να γίνουν άμεσα εκ νέου έλεγχοι σε όλες τις δασικές εκτάσεις του δήμου. Να απομακρυνθούν επίσης άμεσα τα μπάζα από τον χώροπίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου.
Καλούμε το λαό σε επαγρύπνηση. Τόσο για να συμβάλλει σε ζητήματα κατάσβεσης και περιφρούρησης, βοηθώντας στο δύσκολο έργο που με αυταπάρνηση επιτελεί το προσωπικότης Πυροσβεστικής, όσο και για να δείξει την αλληλεγγύη του όπου χρειαστεί, σε πυρόπληκτους κλπ.
Για να διεκδικήσει τελικά την πολιτική προστασία που μπορούμε και θα έπρεπε να έχουμε, βάσει των δυνατοτήτων στον 21ο αιώνα, να αντιπαλέψει την πολιτική της εμπορευματοποίησης της γης και της υποστελέχωσης – υποχρηματοδότησης των υπηρεσιών, που αποτελεί την «εύφλεκτη ύλη» και οπλίζει τελικά το χέρι των εμπρηστών.
Εξάλλου, η πείρα του περσινού καλοκαιριού έδειξε ξεκάθαρα ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.
Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης
Τάσος Οικονόμου
Μάνθος Ιμπριάλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή