Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων – Υποβολή εως 30 Αυγούστου

Από την εκπομπή Κοινωνία Ωρα Mega :

Με νομοθετική διάταξη του υπουργείου Οικονομικών, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Αυγούστου 2022 ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Παρά το γεγονός ότι φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022 και μέχρι χθες είχε υποβληθεί το 81% των φορολογικών δηλώσεων, η χρονική αυτή παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο παράτασης. Επισημαίνεται ότι οι δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις (Ιουλίου και Αυγούστου) του οφειλόμενου φόρου θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 31 Αυγούστου 2022.

Για την τελική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, ο Κώστας Τσουκαλάς, δικηγόρος, είπε ότι στην ουσία δεν χορηγεί αναδρομικά. Η απόφαση λέει ότι οι περικοπές και στις συντάξεις και στα δώρα είναι αντισυνταγματικές, αλλά για δημοσιονομικούς λόγους δεν είναι αντισυνταγματική η υπουργική απόφαση, η οποία έδωσε μόνο τις κύριες συντάξεις. Η απόφαση ορίζει ότι τα αναδρομικά δικαιούνται οι συνταξιούχοι που είχαν ασκήσει αγωγή μέχρι τις 30/7/2020, αλλά δεν τα δικαιούνται όλοι οι υπόλοιποι. Να σημειωθεί ότι από 26/7 με 28/7 θα γίνει η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Ο Σπύρος Πρωτοψάλτης , διοικητής του ΟΑΕΔ, ανακοίνωσε την ύπαρξη ενός ενισχυμένου προγράμματος απασχόλησης που αφορά 10.000 νέους ανέργους μεταξύ των ηλικιών 18-29 ετών. Οι 6.500 θέσεις εργασίας θα αφορούν την Αττική και οι 3.500 θέσεις την Κεντρική Μακεδονία. Για αυτό το πρόγραμμα η δημόσια υπηρεσία απασχόλησης θα καλύψει το 100% και του μισθού και των εισφορών για επτά μήνες. Για τον κοινωνικό τουρισμό ο διοικητής ενημέρωσε ότι βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα με 300.000 επιταγές σε πολίτες. Εκτός από τον αριθμό ρεκόρ στις αιτήσεις, μεγάλος ήταν και ο κατάλογος των τουριστικών καταλυμάτων που συμμετέχουν, με τον αριθμό να ανέρχεται στα 1.500 τουριστικά καταλύματα. Να σημειωθεί ότι από σημέρα ξανά ανοίγει το μητρώο για όσα καταλύματα επιθυμούν να μετέχουν και θα παραμείνει ανοιχτό.

H πληρωμή θα γίνει άμεσα μετά την αίτηση, το πολύ μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες. Στα τέλη Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα στον ιστότοπο gov.gr για το Fuel Pass 2 και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι δικαιούχοι θα δουν τα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό από τις αρχές Αυγούστου. O δεύτερος κύκλος του επιδόματος βενζίνης θα αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο.

https://www.megatv.com/2022/07/22/paratasi-stin-ypovoli-forologikon-diloseon-ypovoli-eos-30-aygoustou/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή