Νέα Δημοκρατία: Με επιτύχια ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με θέμα “Ειδική Αγωγή: Προκλήσεις στο παρόν και στο μέλλον”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα Δημοκρατία: Με επιτύχια ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με θέμα “Ειδική Αγωγή: Προκλήσεις στο παρόν και στο μέλλον”

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική προσέλευση στελεχών, μελών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας, ολοκληρώθηκε η εκδήλωση – συζήτηση που διοργάνωσε η Γραμματεία Ατόμων με Αναπηρία της ΝΔ με θέμα «Ειδική Αγωγή: Προκλήσεις στο παρόν και στο μέλλον».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Myrtillo, μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) Ειδικού Σκοπού (Ένταξης ευπαθών ομάδων στην αγορά εργασίας), μια καινοτόμο αυτοδύναμη εργασιακή και εκπαιδευτική μονάδα. Το 90% των εργαζομένων της ανήκει στις ευάλωτες ομάδες (άτομα με αναπηρίες). Είναι ένας χώρος, στον οποίο άτομα με αναπηρία βρίσκουν απασχόληση, στηρίζουν την επιχείρηση και στηρίζονται από αυτήν, όπως επεσήμανε στο καλωσόρισμα της η Πρόεδρός της Γεωργία Βαμβουνάκη Raffan.

Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Τη συζήτηση συντόνισε ο Γραμματέας ΑμεΑ της ΝΔ Κώστας Λολίτσας και συμμετείχαν στελέχη, εκπαιδευτικοί της Ειδικής αγωγής και γονείς παιδιών ΑμεΑ.

Εισαγωγή για το θέμα της συζήτησης έκανε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος συνεχάρη τον Γραμματέα Αμέα της ΝΔ Κώστα Λολίτσα για τις δράσεις της Γραμματείας ΑμεΑ, καθώς και τους ανθρώπους που εργάζονται στον χώρο Myrtillo και ανέδειξε την αξία της καινοτόμου αυτής επιχείρησης, εκδηλώνοντας ταυτόχρονα την πρόθεση του να γίνουν εκεί στο μέλλον και άλλες εκδηλώσεις της ΝΔ. Ο Παύλος Μαρινάκης εξήρε ιδιαίτερα το έργο της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, τις σημαντικές παρεμβάσεις της και τους χιλιάδες διορισμούς που έχει ήδη υλοποιήσει γενικά στο χώρο της Παιδείας και ειδικά στην Ειδική Αγωγή, στηρίζοντας με ουσιαστικές πράξεις την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών με αναπηρία στην Εκπαίδευση. Ο Γραμματέας της ΝΔ τόνισε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν και πάνω απ’ όλα, βάζει τον άνθρωπο στο επίκεντρο, βάζει στην αληθινή του διάσταση το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, επιβεβαιώνει ποιος είναι ο αληθινά προοδευτικός πολιτικός με λύσεις, δεν εργαλειοποιεί κανέναν και, το κυριότερο, αποδεικνύει ότι στο όραμά του για την Ελλάδα του 2030 δεν πρέπει να μείνει κανένας πίσω. Όχι με πολλά λόγια, αλλά με έργα και πράξεις».

Στη συζήτηση που ακολούθησε, τοποθετήθηκαν και έθεσαν ερωτήσεις ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Τμημάτων της Ειδικής Αγωγής Κωνσταντίνος Αλατζάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.) Παναγιώτης Σταμάτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής (Σ.Α.Κ.Ε.Α.) Γεώργιος Σταματάκος, ο πρώην Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.), πρώην αιρετός στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και συνδιαχειριστής της ιστοσελίδας για την ειδική αγωγή «Especial» Βασίλης Βούγιας, καθώς και γονείς παιδιών ΑμεΑ.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως τόνισε την ιδιαίτερη έμφαση που δίνει η κυβέρνηση της ΝΔ στην ισότιμη και συμπεριληπτική εκπαίδευση, την προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις δυνατότητες των μαθητών, ώστε να μη μείνει κανείς πίσω. Η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε: «Προχωρούμε βήμα-βήμα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους, στηρίζουμε το Ειδικό Σχολείο και όλες τις δομές ένταξης και υποστήριξης Ατόμων με Αναπηρία, βρισκόμαστε δίπλα στα μέλη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, με μέριμνα, με αποφασιστικότητα, με λύσεις». Η Υπουργός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους 4500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή που ήδη υλοποιήθηκαν και στους 1500 που έπονται τον Αύγουστο. Έκανε, επίσης, ιδιαίτερη αναφορά στο «Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότιμη Πρόσβαση των Μαθητών με Αναπηρία στην Εκπαίδευση», στην επιμόρφωση χιλιάδων εκπαιδευτικών, στο καινούριο υποστηρικτικό υλικό που δημιουργήθηκε για τους μαθητές, στις νέες δομές και θεσμούς υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Ε.Δ.Υ., σύμβουλοι ειδικής αγωγής και ενταξιακής εκπαίδευσης, 1000 οργανικές θέσεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στη γενική εκπαίδευση), στα εργαστήρια δεξιοτήτων και στη σύναψη διεθνών συνεργασιών για την περαιτέρω προώθηση της ειδικής αγωγής στη χώρα μας.

Η ΝΔ συζητάει με την Κοινωνία των Πολιτών, ακούει αυτά που λένε οι πολίτες ειδικά οι πιο ευάλωτοι, απαντά στις ανάγκες τους με αμεσότητα και συνεχίζει να σχεδιάζει νέες πολιτικές (από την κάρτα αναπηρίας μέχρι τον προσωπικό βοηθό), πολιτικές που έχουν σταθερό στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας με αναπηρία και την ισότιμη τους πρόσβαση παντού.

Στην εκδήλωση της ΝΔ το «παρών» έδωσαν ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, ο Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης, η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού ΝΔ Πίστη Κρυσταλλίδου, ο Γραμματέας Ψηφιακού Μετασχηματισμού ΝΔ Κώστας Μαμουλής, η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΝΔ Μαρία Νάτσιου, η Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων ΝΔ Χρυσαυγή Ατσιδάκου, ο Συντονιστής του Διαγραμματειακού ΝΔ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων ΝΔ Άκης Μπάφας, ο Γραμματέας Αγροτικών Φορέων ΝΔ Ανδρέας Καρασαρίνης, το μέλος ΠΕ ΝΔ Βασίλης Κατσαρός, ο Πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ Κώστας Δέρβος, ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΕΚΟ ΝΔ Χατζηανδρέου Ανδρέας και ο Αναπληρωτής Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού ΝΔ Βασίλης Γακόπουλος.

Πήγαινε στην κορυφή