Οι πιο hot κουρτίνες για το 2022

ΜΟΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ
Οι πιο hot κουρτίνες για το 2022

Για να διαβάζεις αυτό το άρθρο το πιο πιθανό είναι ότι μάλλον ψάχνεις για νέες κουρτίνες. Οι κουρτίνες παρέχουν προστασία από τον ήλιο, ενώ παράλληλα αποτελούν ένα ιδιαίτερο στοιχείο στην διακόσμηση. Όπως γίνεται και με όλα τα έπιπλα και υφάσματα, όπως τα ριχτάρια https://www.tsarouhis.gr/21-%CF%81%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%B4%CE%B5%CF%82, έτσι και οι τάσεις στην κατασκευή και την αγορά κουρτινών αλλάζουν διαρκώς. Πώς να μην αλλάζουν, άλλωστε, όταν υπάρχουν άπειρα είδη και σχέδια ανάμεσα στα οποία μπορείς να επιλέξεις; Παρακάτω, θα δούμε τα trends που φαίνεται να κατακτούν τις προτιμήσεις για το 2022.

1.Τα καλύτερα χρώματα για κουρτίνες σαλονιού

Το σαλόνι είναι το πιο σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού. Εκεί θα περάσεις το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σου και θα χαλαρώσεις με τους αγαπημένους σου. Μεταξύ άλλων, σημαντικές στην διακόσμηση του είναι και οι κουρτίνες σαλονιού https://www.tsarouhis.gr/content/10-%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%82. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ξανά μια επιστροφή στις λιτές και μίνιμαλ γραμμές. Έτσι, και στις κουρτίνες κυριαρχούν απλά χρώματα, όπως το μπλε και διάφορες αποχρώσεις του καφέ. Φυσικά και το άσπρο χρώμα δεν θα μπορούσε να λείπει από τις πιο δημοφιλείς επιλογές.

2.Προτίμησε κουρτίνες από υλικά όπως λινό και βαμβάκι

Δεν χρειάζεται η κουρτίνα να είναι 100% λινό , όμως ακόμα και ένα μέρος της να είναι από το συγκεκριμένο υλικό είναι αρκετό. Το λινό είναι ένα υλικό ελαφρύ και άνετο. Όταν βρίσκεται σε μια κουρτίνα, την καθιστά αυτόματα πιο αεράτη , σε σχέση με τα περισσότερα υλικά. Το βασικό του μειονέκτημα είναι ότι το λινό δεν κόβει τόσο πολύ τις ακτίνες του ήλιου. Για αυτό όταν χρησιμοποιείται, για παράδειγμα σε κουρτίνες σαλονιού είναι καλό να συνδυάζεται και με άλλα υλικά που είναι καλύτερα στο να απορροφούν την ακτινοβολία. Σίγουρα, όμως, αξίζει να του δώσεις μια ευκαιρία. Οι βαμβακερές κουρτίνες, επίσης, είναι αρκετά ελαφριές και αποτελούν εξίσου καλή επιλογή με παρόμοια πλεονεκτήματα.

3.Κουρτίνες με σχέδια

Αρκετά συχνές είναι, πλέον, και κουρτίνες με διάφορα μοτίβα και σχέδια. Ένα από τα πιο γνωστά που τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται αρκετά σε όλους τομείς, από ρούχα μέχρι και κουρτίνες σαλονιού, είναι το φλοράλ. Τα σχέδια των λουλουδιών και της φύσης πάνω στις κουρτίνες είναι μια αρκετά καλή και δημοφιλής επιλογή αν δεν θέλεις μονόχρωμες κουρτίνες. Η επιστροφή στη φύση εξάλλου είναι ένα trend που κυριαρχεί σε οτιδήποτε σχετικό με μόδα. Ωραία επιλογή για όσους επιλέξουν σχέδια είναι και οι κουρτίνες μπαρόκ στυλ. Οι συγκεκριμένες ξεχωρίζουν για τα ιδιαίτερα σχέδια και αναμφίβολα κερδίζουν δίκαια το ενδιαφέρον.

Ότι κουρτίνα και να επιλέξεις, εν τέλει, σημασία έχει όχι μόνο να σου παρέχει την προστασία της αλλά κι εσύ να νιώθεις όμορφα άνετα με την επιλογή σου. Μην ξεχάσεις ότι όσο πιο μακριές είναι οι κουρτίνες, τόσο μεγαλύτερη πολυτέλεια προσδίδουν στο χώρο. Εκμεταλλεύσου το!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή