Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Ευρωβουλευτή της ΝΔ Σ. Κυμπουρόπουλο

ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Ευρωβουλευτή της ΝΔ Σ. Κυμπουρόπουλο

Γ. Πατούλης : «Στην προσπάθειά μας να δυναμώσουμε τη φωνή και τις διεκδικήσεις μας στην Ευρώπη για μία ισχυρότερη περιφερειακή διακυβέρνηση, ο Σ. Κυμπουρόπουλος είναι ένας άξιος σύμμαχος»

Ανακοίνωση Περιφέρειας Αττικής:

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υποδέχθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας τον Ευρωβουλευτή της ΝΔ Σ. Κυμπουρόπουλο για μία συζήτηση εφ΄όλης της ύλης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης και με δεδομένο το χαρτοφυλάκιο του κ. Κυμπουρόπουλου που άπτεται ζητημάτων που σχετίζονται με τις Περιφέρειες, την περιφερειακή ανάπτυξη και το περιβάλλον, αλλά και την ιδιότητα του ως γιατρός, βρέθηκαν θέματα που αφορούν στη στρατηγική της Περιφέρειας για την ορθή διαχείριση των στερεών αποβλήτων, τους στόχους που έχουν τεθεί από τη διοίκηση μέσα από την αξιοποίηση των κονδυλίων του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττική 2021-2027, αλλά και στις δράσεις ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τον Ευρωβουλευτή σχετικά με τις δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια για την ενίσχυση της ανακύκλωσης και τη δημιουργία σύγχρονων μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων, επισημαίνοντας πως στόχος είναι να γίνει η Αττική μία Περιφέρεια-Πρότυπο πράσινης διαχείρισης και οικολογικής συνείδησης.
Παράλληλα συζήτησαν για τους άξονες πολιτικής που έχουν τεθεί ως προτεραιότητα για τη νέα προγραμματική περίοδο με έμφαση, στη δημιουργία αναπτυξιακών υποδομών αλλά και δράσεων προστασίας ευπαθών ομάδων, όπως και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των ΑΜΕΑ. Σε αυτό το σημείο ο κ. Πατούλης υπογράμμισε, πως τα ποσοστά απορροφητικότητας στην Περιφέρεια Αττικής είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και πρόσθεσε πως στη νέα προγραμματική περίοδο, οι παρεμβάσεις υπέρ της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και διευκόλυνσης της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία θα έχουν προτεραιότητα.

Τη συζήτηση απασχόλησαν και ζητήματα που σχετίζονται με την πρόληψη και προστασία της υγείας, με αφορμή και τα σχετικά προγράμματα που υλοποιεί η Περιφέρεια σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν για την αναγκαιότητα ενδυνάμωσης της πρωτοβάθμιας υγείας.
Από την πλευρά του ο κ. Κυμπουρόπουλος συνεχάρη τον κ. Πατούλη για το έργο του τόσο στην Περιφέρεια Αττικής όσο και στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, εστιάζοντας στις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί με κοινωνικό πρόσημο, και διατύπωσε τη βούληση του να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια, μέσα και από τα ευρωπαϊκά όργανα.

«Με τον κ. Κυμπουρόπουλο είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη των πόλεών μας αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Στην προσπάθεια μας να δυναμώσουμε τη φωνή και τις διεκδικήσεις μας στην Ευρώπη για μία ισχυρότερη περιφερειακή διακυβέρνηση, ο Σ. Κυμπουρόπουλος είναι ένας άξιος σύμμαχος», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Πήγαινε στην κορυφή