Ξέφραγο Αμπέλι

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Ξέφραγο  Αμπέλι
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μήνες που ασχολούμαστε με το
πρόβλημα της φύλαξης του Άλσους Βέικου. Αφορμή και πάλι οι κλοπές σ’
αυτό.



Τελευταίο κρούσμα η κλοπλή 120 περίπου μέτρα καλώδιο ηλεκτροφωτισμού, το οποίο έδινε ρεύμα στους τέσσερις πυλώνες που φωτίζουν το γήπεδο ποδοσφαίρου. Οι επιτήδειοι το βράδυ της 13ης προς 14η Νοεμβρίου, αφού κατόρθωσαν να σπάσουν το μπετό με το οποίο ήταν σκεπασμένα τα φρεάτια, ξήλωσαν τα καλώδια για να τα μοσχοπουλήσουν σαν χαλκό. Και βέβαια η ιστορία θα επαναλαμβάνεται, αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα φύλαξης του Άλσους.
Δεν είναι δυνατόν μια τόσο μεγάλη έκταση να φυλάσσεται όλο το βράδυ από έναν μόνο φύλακα κι αυτός μάλιστα εντός του φυλακίου.
Η άποψη η δική μας, την οποία είχαμε διατυπώσει και στο τεύχος της 6ης Ιουλίου 2012, είναι ότι τη φύλαξη του Άλσους θα μπορούσε κάλλιστα να αναλάβει η Δημοτική Αστυνομία Γαλατσίου. Το είχαμε γράψει και τότε, το λέμε και σήμερα. Δεν συμμεριζόμαστε τις ενστάσεις της Δημοτικής Αστυνομίας που είναι αρνητική στην ανάληψη αυτού του έργου.
Ο νόμος 3731/2008 το λέει ξεκάθαρα, ότι μέσα στις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας είναι και η προστασία της δημοτικής και κοινοτικής περιουσίας.
Σε συζήτηση που είχα με τη διοικητική προϊσταμένη της Δημοτικής Αστυνομίας κα Ιουλία Βαθρακοκοίλη, μου είπε ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί δεν μπορούν να εκτελούν χρέη φυλάκων φυλακίου αλλά θα μπορούσαν να εκτελούν περιπολίες, ΑΝ είχαν τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, όπως μέσα επικοινωνίας και αυτοπροσταΉρθε και το πρώτο άρθρο παρέμβαση

στην ανοιχτή συζήτηση που είπαμε ότι πρέπει να ξεκινήσει στην πόλη μας για τις συνεργασίες ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2014. Είναι του συμπολίτη μας Χρήστου Κιούπη, δημοσιογράφου και αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Νίκη» και θα το βρείτε στη σελ. 7.σίας και οπωσδήποτε βενζίνη για να κινείται το περιπολικό. Βέβαια, το ότι δεν υπάρχουν αυτά τα απαραίτητα μέσα, την ευθύνη δεν έχει η Δημοτική Αστυνομία αλλά η διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου, η οποία δεν φρόντισε να της τα προμηθεύσει.
Η ζημιά που έχει υποστεί μέχρι τώρα ο Δήμος από τις αλλεπάλληλες κλοπές αποτιμάται περίπου στις 50.000 ευρώ. Να λοιπόν με ποιά χρήματα θα μπορούσε ο Δήμος Γαλατσίου να είχε εξοπλίσει τη Δημοτική Αστυνομία κατάλληλα. Τα προβλήματα, όμως, αντιμετωπίζονται κατ’αρχήν όταν υπάρχει βούληση και όταν ο εκλεγμένος τοπικός άρχοντας ασκεί τα καθήκοντά του τα οποία απορρέουν από τη θέση ευθύνης που κατέχει. Η θέση ευθύνης του Δημάρχου είναι κατ’εξοχήν πολιτική θέση και στην πολιτική για να παράξεις έργο πρέπει να συγκρουστείς.
————————————————————————————————————————————————————-
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μου,  έχει ληφθεί απόφαση σε επίπεδο υπουργού Προστασίας του Πολίτη να εγκατασταθούν στο Α.Τ. Γαλατσίου τρεις Επιτροπές αποτελούμενες από εννέα συνολικά άτομα, οι οποίες θα εξετάζουν αιτήματα αλλοδαπών για παραχώρηση πολιτικού ασύλου.
Οι Επιτροπές θα συνεδριάζουν σε καθημερινή βάση από Δευτέρα έως Παρασκευή, στον 3ο όροφο του Α.Τ. Γαλατσίου στην οδό Ήρας.
Δεν γνωρίζω αν η απόφαση αυτή έχει ληφθεί κατόπιν κάποιας μελέτης ή σχεδιασμού κι αυτό γιατί το κτίριο του Α.Τ. Γαλατσίου, απ’ ό,τι ξέρω, δεν διαθέτει ικανούς χώρους για να μπορεί να φιλοξενήσει μια τέτοια υπηρεσία στην οποία θα προσέρχονται δεκάδες άτομα σε καθημερινή βάση.
Ας το σκεφτούν λίγο καλύτερα το θέμα οι υπεύθυνοι της οδού Κατεχάκη.

————————————————————————————————————————————————————-

 Μνημόνιο 1, Μνημόνιο 2, Μνημόνιο 3…
όπως λέμε τα «Σαγόνια του Καρχαρία»!

 Ήρθε και το πρώτο άρθρο παρέμβαση στην ανοιχτή συζήτηση που είπαμε ότι πρέπει να ξεκινήσει στην πόλη μας για τις συνεργασίες ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2014. Είναι του συμπολίτη μας Χρήστου Κιούπη, δημοσιογράφου και αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Νίκη».

 Το κόμμα είμαι εγώ,αναφώνισε ο μέγιστος Οδυσσέας Βουδούρης, ο πάλαι ποτέ «κηπουρός»
του Γιώργου, στη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΔΗΜ.ΑΡ. Ας πρόσεχες, κυρ Φώτη!

 «Οι βουλευταί αντιπροσωπεύουσι το έθνος και όχι μόνον την επαρχίαν υπό της οποίας εκλέγονται».

Αυτό λέει το άρθρο 60 του A΄ Πολιτικού Συντάγματος της Ελλάδος στις 3 Σεπτεμβρίου 1843.
Κατάλαβες, Άντζελα, που ψήφισες με το μυαλό στη Σχολή Ξεναγών της Κέρκυρας ή ο άλλος από τα Γιάννενα που ψήφισε για τη Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ;

 Παιδιά, η δόση που θα πάρουμε δεν πρέπει να είναι πολλή γιατί θα κατηγορηθούμε για εμπόριο.

Όταν λέει ο σύντροφος Αλέξης ότι με ένα μόνο άρθρο σε ένα νομοσχέδιο θα καταργηθούν όλα τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι, φαντάζομαι ότι μέσα στους εφαρμοστικούς νόμους που θα καταργηθούν θα είναι και αυτοί οι οποίοι πετσόκοψαν τους μισθούς και τις συντάξεις.Το αναφέρω αυτό γιατί έχω έννομο συμφέρον. Μετά τις περικοπές που υπέστησαν οι συνταξιούχοι, η πεθερά μου εν συνεχεία μου έκοψε κι εμένα την… επιχορήγηση!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή