Η ανατρεπτική θεατρική κωμωδία «Η μεγάλη πλεκτάνη» στο ανοιχτό θέατρο «Σάρα» Μαρκοπούλου


Ο Δήμος Μαρκοπούλου, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) και η Περιφέρεια Αττικής, συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν στην ανατρεπτική θεατρική κωμωδία του Jordi Galceran «Η μεγάλη πλεκτάνη», την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022 και ώρα 21.00, στο ανοιχτό θέατρο «Σάρα» Μαρκοπούλου.
:

Σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη κωμωδία, τίποτα δεν είναι όπως αρχικά φαίνεται. Όλα ξεκινούν από ένα πολιτικό σκάνδαλο, αλλά βαίνουν αλλιώς! Ποιος είναι τελικά ο απατεώνας και ποιος κινεί τα νήματα της υπόθεσης, που είναι τόσο αστεία, αλλά και τόσο πανούργα ανατρεπτική;

Ο πολυβραβευμένος θεατρικός συγγραφέας Jordi Galceran (To Δάνειο, Η μέθοδος Γκρόνχολμ, Αλυσιδωτές Λέξεις, Καρναβάλι, Κανκούν) έγραψε με μεράκι ένα έργο κωμικό και αστείο, όλο ανατροπές και εκπλήξεις, αλλά και γεμάτο νόημα: για τους εγνωσμένους και μη απατεώνες και για τις σκευωρίες του ανθρώπου της διπλανής πόρτας.

Το έργο εκτυλίσσεται σε ένα πλούσιο προάστιο της Μαδρίτης, τη Μοραλέχα. Ο Ισίδρο Γκαλιάνα (Λεωνίδας Κακούρης), μέχρι πρόσφατα Υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας και υπόλογος ενός εξωφρενικού σκανδάλου περί χρηματισμού, είναι έτοιμος να εκπληρώσει την τελευταία του επιθυμία πριν αυτοκτονήσει: να πληρώσει για μια «ιδιαίτερη» νύχτα με μια άγνωστη. Όταν όμως ξαφνικά χτυπάει το κουδούνι και εμφανίζεται μπροστά του η εκρηκτική Βισέντα (Δήμητρα Ματσούκα), για να ελέγξει τη διαρροή αερίου στη βίλα του, τα σχέδια του για αυτοκτονία και «πληρωμένες απολαύσεις», πάνε περίπατο.

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Λεωνίδας Κακούρης, Δήμητρα Ματσούκα, Χάρης Γρηγορόπουλος, Θανάσης Πατριαρχέας, Κατερίνα Νικολοπούλου
Σκηνοθεσία: Σταύρος Στάγκος
Κείμενο: Jordi Galceran
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας
Σκηνογραφία: Δήμος Κλημενώφ
Κοστούμια: Σοφία Δριστέλα
Μουσική επιμέλεια: Ειρήνη Μπαλτά
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Παραγωγή: Erofili Productions

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Απευθύνουμε κάλεσμα προσφοράς τροφίμων μακράς διαρκείας στο χώρο της εκδήλωσης, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Μαρκοπούλου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή