Γνωριμία με τους εθελοντές καθηγητές

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Γνωριμία με τους εθελοντές καθηγητές

Φέτος το ενδιαφέρον της αντιδημάρχου Παιδείας για τα εθελοντικά μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας του Δήμου Γαλατσίου έγινε εμφανές καθώς συναντήθηκε με τους εθελοντές καθηγητές για να τους γνωρίσει και να συζητήσει μαζί τους όλα τα προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζουν κατά την επιτέλεση του έργου τους.

Ετσι, λοιπόν, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στο χώρο του Δημαρχείου όπου πραγματοποιούνται τα μαθήματα, η κα Σοφία Λεπίδα – Ντάγλα συζήτησε με τους εθελοντές καθηγητές ποικίλα θέματα αφού πρώτα τους ευχαρίστησε θερμά για την εθελοντική προσφορά τους και τόνισε ότι το έργο τους είναι πολύτιμο και χαίρει μεγάλης εκτιμήσεως από όλο το Δήμο.
Από πλευράς καθηγητών τέθηκαν ζητήματα που άπτονται της ουσίας της διδασκαλίας. Κυρίως, όσον αφορά την υλικοτεχνική υποδομή ζητήθηκε από τους εθελοντές καθηγητές να υπάρχουν στο χώρο των μαθημάτων διαθέσιμα ένα φωτοτυπικό και ένας προτζέκτορας για να είναι το μάθημα πιο ενδιαφέρον και με καλύτερες παροχές. Η κα Λεπίδα απάντησε πως αν και «ο Δήμος δεν έχει λεφτά», θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσει στο έργο των εθελοντών εκπαιδευτικών.
Ακόμα, η κα Λεπίδα ρώτησε τους εθελοντές αν θέλουν να τους δοθεί κάτι περαιτέρω, εκτός από τη βεβαίωση της εθελοντικής προσφοράς που τους υπογράφει, για να έχει περισσότερο αντίκτυπο η πράξη τους αυτή και οι εθελοντές ζήτησαν να μοριοδοτηθούν μέσω του Δήμου για τον Α.Σ.Ε.Π. Η κα Λεπίδα απάντησε ότι θα ερευνήσει το θέμα.
Αξίζει να σημειώσουμε πως φέτος στη δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία που γίνεται στο Δήμο Γαλατσίου για τα παιδιά απόρων οικογενειών της πόλης, εκτός από μαθήματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γίνονται για πρώτη φορά και μαθήματα Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού και αγγλικών, μετά από σχετική πρωτοβουλία της αντιδημάρχου. Αυτή τη στιγμή τα παιδιά που παρακολουθούν τα μαθήματα αυτά (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) ανέρχονται συνολικά στα 150 και οι καθηγητές που συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα είναι 19 και είναι οι Πέτρου Σπυριδούλα (φιλόλογος), Ψάρη Ιωάννα (φυσικός), Κεραμάρη Άννα (φιλόλογος), Ξηροκώστα Ξένια (φιλόλογος), Πατρινού Αντωνία (φιλόλογος), Καραγιάννης Ευστάθιος (χημικός), Φλώρος Χρήστος (μαθηματικός), Μαρδίκη Μιχαέλα (φιλόλογος), Δήμος Κώστας (μαθηματικός), Σταμπούλη Ελένη (ελληνική και αγγλική φιλολογία), Οικονομίδου Χριστίνα (αγγλικά), Κοκκινάκη Ιωάννα (φιλόλογος), Σωτηροπούλου Χαρά (φιλόλογος), Σαδίκη Κατερίνα (μαθηματικός), Ψαρρή Παρασκευή (φυσικός), Βαφάκος Σωκράτης (φιλόλογος), Πετρόπουλος Μιχάλης (μαθηματικός), Αιγινίτου Μαρία (δασκάλα Στ’ Δημοτικού), Κατσαματσά Παναγιώτα (δασκάλα Ε’ Δημοτικού).
Κλείνοντας, η κα Λεπίδα ενημέρωσε ότι θα διοργανωθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα μια εκδήλωση στο Δήμο για την προσφορά των εθελοντών με παρουσία γονέων και κηδεμόνων των μαθητών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή