Συνάντηση του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού με τον Υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη για το μετασχηματισμό των Αχαρνών σε «έξυπνη πόλη»

Δήμος Αχαρνών
Συνάντηση του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού με τον Υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη για το μετασχηματισμό των Αχαρνών σε «έξυπνη πόλη»

Ανακοίνωση Δήμου Αχαρνών:

Το σχέδιο του Δήμου Αχαρνών για τον ψηφιακό του μετασχηματισμό σε έξυπνη πόλη με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, παρουσίασε το πρωί της Δευτέρας 4 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός και οι συνεργάτες του στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο κατά την επίσκεψή τους στο Δημαρχείο.

Οι Αχαρνές είναι ένα από τους πρώτους 17 Δήμους της χώρας μας, στο χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης πρόγραμμα για τις έξυπνες πόλεις. Πρόγραμμα από το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 3 εκατομμυρίων για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και νέων ψηφιακών εργαλείων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα κάνουν πιο αποτελεσματική τη διοίκηση. Μάλιστα ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να κάνει μια αναλυτική παρουσίαση με το τι έχει πραγματοποιηθεί την προηγούμενη τριετία στο Δήμο, αλλά και τι σχεδιάζεται να ακολουθήσει με τη βοήθεια πάντα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του υπουργού. Ο Δήμαρχος Αχαρνών ευχαρίστησε τον κ. Πιερρακάκη για όσα προσφέρει στον Δήμο όπως και τον κ. Λιβάνιο για τη στήριξη και τη θετική του διάθεση να βοηθήσει. «Σήμερα είχαμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχτούμε στο Δημαρχείο τον Υπουργό κ. Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό κ. Λιβάνιο. Μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε όσα έχουμε κάνει έως τώρα, αλλά και την προεργασία μας για να καταθέσουμε πλήρη μελέτη και φάκελο για ψηφιακά προγράμματα, που θα κάνουν την πόλη μας, σύγχρονη, αποδοτική και έξυπνη. Σκοπός μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, η ανάδειξη ενός διαφορετικού προσώπου, ο εκσυγχρονισμός της διοίκησης και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός.

Από την πλευρά του ο κ. Πιερρακάκης συνεχάρη τον Δήμαρχο Σπύρο Βρεττό και τους συνεργάτες του για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό μιας σύγχρονης και λειτουργικής έξυπνης πόλης και τόνισε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια του Δήμου για ψηφιακό μετασχηματισμό. «Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι στον Δήμο Αχαρνών. Με βάση το σχέδιο που παρουσιάστηκε ο Δήμος Αχαρνών θα φτάσει εκεί που πραγματικά του αξίζει όσον αφορά τις υπηρεσίες προς τους πολίτες και τη βελτίωση των όρων διοίκησης. Ένας σημαντικός στόχος του Δήμου είναι ο εκσυγχρονισμός του με εργαλεία που θα τον βοηθήσουν στη μέτρηση της άσκησης διοίκησης. Το δεύτερο σημείο που συζητήσαμε αφορά στην αναβάθμιση των ΚΕΠ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης ενώ αναφερθήκαμε στην εγκατάσταση δωρεάν και ελεύθερου Wifi σε 14 πλατείες που έχουν προταθεί από τον Δήμο. Ο Δήμος Αχαρνών είναι ένα στοίχημα για όλους μας, ότι μπορεί να βρει την προοπτική που του αξίζει».

Ο Υφυπουργός κ. Λιβάνιος τόνισε με τη σειρά του ότι ο δήμος Αχαρνών έχει πολλές δυσκολίες: «Είναι o πιο δύσκολος δήμος της χώρας. Όχι επειδή δεν έχει πλεονεκτήματα αλλά γιατί για κάποιο λόγο, ο ίδιος ο δήμος αδικούσε τον εαυτό του, για πολλά χρόνια. Έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά, δεν είναι εύκολο το έργο που έχετε. Όλα όσα παρουσίασε ο Δήμαρχος ήταν πάρα πολύ εύστοχα και με πραγματικά χειροπιαστά αποτελέσματα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή