Ο Μαρκόπουλος άνοιξε το χορό, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Στο προηγούμενο φύλλο του «Παλμού» φιλοξενήσαμε τη συνέντευξη του Δημάρχου Γαλατσίου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος και στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2023.

Με τη δήλωσή του αυτή έβαλε τέλος στα διάφορα σενάρια που διακινούσαν κάποιοι – για δικούς τους, προφανώς, λόγους – ότι ο Γιώργος Μαρκόπουλος δεν προτίθεται να είναι ξανά υποψήφιος γιατί έχει βάλει πλώρη για διεκδίκηση άλλων αξιωμάτων. Όπως μας είπε στη συνέντευξή του θα διεκδικήσει και τρίτη θητεία στο τιμόνι του Δήμου Γαλατσίου γιατί θέλει να είναι παρών στην διεκπεραίωση και ολοκλήρωση των μεγάλων έργων, τα οποία θα υλοποιηθούν στην πόλη μας την επόμενη περίοδο και είναι έτοιμα προς δημοπράτηση.
Ξεκινώντας από το πιο εμβληματικό έργο για το Γαλάτσι, αυτό της κεντρικής πλατείας στο Παλιό Τέρμα, μας είπε ότι «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο των υπογραφών με τους ιδιοκτήτες των εμπλεκόμενων οικοπέδων, τα οποία αγοράζει ο Δήμος. Δηλαδή, οι δημότες με δικά τους χρήματα, χωρίς τη βοήθεια κανενός. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί και μέσα στον ερχόμενο Οκτώβριο να γίνει η κατεδάφιση των κτηρίων, ώστε να αρχίσει σταδιακά η μορφοποίηση της πλατείας».
Να σημειώσω εδώ ότι η αγορά των ακινήτων στο Παλιό Τέρμα θα γίνει με δάνειο ύψους 4.250.000 ευρώ το οποίο έχει συνάψει ο Δήμος Γαλατσίου με την Τράπεζα OPTIMA.
Για τους δύο βρεφονηπιακούς σταθμούς στην οδό Μεσσηνίας και την οδό Παπαφλέσσα ο Γιώργος Μαρκόπουλος είπε ότι «είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας πω ότι και για αυτά έχουμε σημειώσει μεγάλα βήματα προόδου. Τα ωριμάσαμε και εξασφαλίσαμε και τη χρηματοδότηση τους. Κι έτσι: Ο μεν βρεφονηπιακός σταθμός στην οδό Κυμοθόης θα δημοπρατηθεί άμεσα στις 15 Ιουλίου και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης». Ο δε βρεφονηπιακός σταθμός στην οδό Μεσσηνίας θα δημοπρατηθεί σε λίγους μήνες, το φθινόπωρο, και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής.»
Το οικόπεδο στο οποίο θα ανεγερθεί ο βρεφονηπιακός σταθμός στην οδό Μεσσηνίας έχει ήδη αγοραστεί από τον Δήμο Γαλατσίου στο ποσό των 550.000 ευρώ.
Για τη «ΖΑΪΡΑ», στην οποία έχω αναφερθεί στο παρελθόν πολλές φορές, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι το έργο θα δημοπρατηθεί μέσα στο καλοκαίρι και θα αφορά τη δημιουργία θερινού κινηματογράφου, πλατείας και τριών υπόγειων χώρων στάθμευσης.
Για το άλλο μεγάλο έργο το οποίο θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό, αυτό της ανακατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Άλσος Βέικου, ο Γιώργος Μαρκόπουλος είπε ότι «η συγκεκριμένη χρηματοδότηση ύψους 9 εκατ. έχει εγκριθεί. Και αυτό το έργο θα δημοπρατηθεί σύντομα, συγκεκριμένα στις 23 Σεπτεμβρίου. Το πλάνο μας είναι το Κλειστό να κατεδαφιστεί την άνοιξη του 2023 και αμέσως να αρχίσει η πλήρης ανακατασκευή του.»
Τέλος, για το Λόφο του Παιδιού ο Δήμαρχος μας είπε ότι «είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε και αυτό το μεγαλόπνοο έργο, που θα προσφέρει στους συμπολίτες μας αθλητικές δραστηριότητες, όμορφες διαδρομές περίπατου και θα αποτελεί πνεύμονα πρασίνου για όλη την Αττική. Ο διαγωνισμός για την ανάπλαση του Λόφου του Παιδιού θα γίνει στις 29 Ιουλίου.»

Γι’ αυτά λοιπόν τα μεγάλα έργα ο Μαρκόπουλος μας είπε ότι προκειμένου να εξασφαλίσει την υλοποίησή τους, θα διεκδικήσει και το 2023 τη διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου. Κάποιοι που διάβασαν τη συνέντευξη μου είπαν ότι ο Μαρκόπουλος βάζει πολύ ψηλά τον πήχυ. Προσωπικά, δεν με ενοχλεί οι πολιτικοί να βάζουν ψηλά τον πήχυ, αρκεί να μην περνάνε από κάτω. Αν όλα αυτά τα έργα υλοποιηθούν μαζί βέβαια με το Μετρό και με κάποιες άλλες μικρότερης κλίμακος παρεμβάσεις, το Γαλάτσι θα γίνει μια άλλη, καλύτερη πόλη!
Αφού όπως λέω και στην αρχή, ο Μαρκόπουλος άνοιξε το χορό των υποψηφιοτήτων για τις δημοτικές εκλογές του 2023, απευθύνθηκα και στους υπόλοιπους επικεφαλής των άλλων δημοτικών παρατάξεων για να μου πουν αν θα είναι κι εκείνοι υποψήφιοι ή όχι. Αυτό που εισέπραξα είναι «από Σεπτέμβρη και βλέπουμε». Συγκεκριμένα:

Κώστας Ζώμπος: «Θα ανακοινώσω τον Σεπτέμβριο τί θα κάνω. Το θεωρώ πολύ νωρίς τώρα».
Εκτίμησή μου είναι ότι ο κ. Ζώμπος θα είναι και πάλι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης μου είπε το αυτονόητο, ότι δηλαδή «οι διαδικασίες που ακολουθούμε εμείς στο ΚΚΕ είναι διαφορετικές και γνωστές σε όλους. Είναι συλλογικές και οι υποψηφιότητες αποφασίζονται από τα όργανα του κόμματος».

Ο Νίκος Χωριανόπουλος μου είπε ότι «δεν έχει γίνει ακόμα καμία συζήτηση στην οργάνωση του κόμματος για το ποιός θα είναι υποψήφιος δήμαρχος το 2023.»

Ο Σπύρος Παναγιώτου είπε: «Είναι πολύ νωρίς, θα δούμε από Σεπτέμβριο.»

Έλενα Ζέρβα: «Δεν γνωρίζω ακόμα τί θα κάνω, δεν έχω πάρει απόφαση».

Αν είναι νωρίς ή όχι θα το κρίνουν οι ίδιοι αλλά εγώ λέω ότι ο πολιτικός χρόνος μέχρι τις δημοτικές εκλογές του 2023 δεν είναι μεγάλος. Αν αφαιρέσουμε τους μήνες του καλοκαιριού, τις ημέρες των εορτών αλλά και την προεκλογική περίοδο για τις βουλευτικές εκλογές που θα προηγηθούν των δημοτικών, θα δούμε ότι δεν μένει και πολύς χρόνος για να επικοινωνήσουν την υποψηφιότητά τους οι διεκδικητές του δημαρχιακού αξιώματος. Ο χορός άνοιξε κι από δω και μπρος θα δούμε ποιός άλλος θα μπει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή