Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Παρέμβαση στην Επίτροπο Γιόχανσον για το στυγερό έγκλημα κατά των ξεριζωμένων στην Μελίγια


Ανακοίνωση ΚΚΕ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ:

Την εγκληματική πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο δεκάδων ανθρώπων στην Μελίγια στηλίτευσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στη συζήτηση σχετικά «με την κατάσταση της εφαρμογής της οδηγίας για την προσωρινή προστασία» με την Επίτροπο της ΕΕ Ylva Johansson. Στην παρέμβασή του στα πλαίσια της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) της ευρωβουλής ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης σημείωσε τα εξής:

«Καταδικάζουμε το στυγερό έγκλημα με δεκάδες νεκρούς, με αστυνομική βία ακόμη και σε ημιθανείς πρόσφυγες στα σύνορα Μαρόκου-Ισπανίας δείγμα και μόνο της άγριας πολιτικής καταστολής της ΕΕ που ονοματίζει τους ξεριζωμένους ως εισβολείς. Καταγγέλλουμε τον κυνισμό της κυβέρνησης Σάντσεζ με τα “συγχαρητήρια” του “αντάξιου” οικοδεσπότη της Συνόδου του ΝΑΤΟ που απεργάζεται νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους τροφοδοτώντας τα προσφυγικά κύματα. Τι άραγε έχουν να πουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη όλοι όσοι μιλούν για τον αέρα της “προόδου” στην Ισπανία της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης; Νεοφιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις προωθούν την ίδια αντιδραστική πολιτική της ΕΕ στο Αιγαίο και σε όλη τη Μεσόγειο, όπως και στη Δανία εξορίζοντας πρόσφυγες μέχρι και σε τρίτες χώρες. Είναι πολιτική με τα δύο μέτρα και τα δυο σταθμά: τυπική υποδοχή με τεράστιες ελλείψεις για τους Ουκρανούς πρόσφυγες και αθλιότητα για τους υπόλοιπους, απότοκο και της εφαρμογής της Οδηγίας που συζητάμε. Σχετικά με αυτή την απαράδεκτη διάκριση θα πρέπει να τοποθετηθείτε ανάμεσα στα άλλα για το γεγονός ότι υπάρχουν δυο παράλληλα συστήματα που το ένα είναι η τυπική υποδοχή και το άλλο η άγρια καταστολή.»

Πήγαινε στην κορυφή