Αυτοψία στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο από αρμόδιο κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής

ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Αυτοψία στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο από αρμόδιο κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής

Ανακοίνωση Περιφέρεια Αττικής :

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη αρμόδιο κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει αυτοψία στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο με αφορμή το θάνατο του «ALPHA MALE ΧΙΜΠΑΤΖΗ»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν με το θάνατο του Χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έδωσε εντολή στα αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας και της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων, να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες προκειμένου να μεταβεί στο σημείο κλιμάκιο το οποίο θα πραγματοποιήσει αυτοψία.

Ακολούθως έγιναν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη σύγκλιση της Επιτροπής από το αρμόδιο κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος για τις συνθήκες διαφυγής και θανάτωσης του ζώου. Το κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει αυτοψία στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο την Τετάρτη 29-6-2022.

Να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης ζήτησε να διερευνηθούν οι συνθήκες διαφυγής και θανάτωσης του άτυχου ζώου, καθώς και το κατά πόσο το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο εφαρμόζει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή