Γιώργος Μαρκόπουλος, Δήμαρχος Γαλατσίου: «Προκειμένου να υλοποιηθούν όλα τα μεγάλα έργα θα είμαι υποψήφιος και το 2023»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Γιώργος Μαρκόπουλος, Δήμαρχος Γαλατσίου: «Προκειμένου να υλοποιηθούν όλα τα μεγάλα έργα θα είμαι υποψήφιος και το 2023»

Σε μια αποκλειστική και εφ’όλης της ύλης συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, μιλά για τα μεγάλα έργα, προϋπολογισμού 72 εκατ. ευρώ, τα οποία θα υλοποιηθούν στο Γαλάτσι την επόμενη περίοδο. Και όπως τονίζει προκειμένου αυτά τα έργα να ολοκληρωθούν, θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ


Στην τελευταία συνέντευξή σας, κ. Δήμαρχε, που μας είχατε παραχωρήσει τον Ιανουάριο του 2018, όπως διαβάζω και από τον τίτλο της, είχατε πει ότι «το όνειρό σας για το Γαλάτσι είναι η κεντρική πλατεία και το μητροπολιτικό πάρκο». Για την κεντρική πλατεία έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες και θα μας πείτε πού βρισκόμαστε σήμερα. Για το μητροπολιτικό πάρκο υπάρχει κάποια εξέλιξη;
Πρώτα απ’όλα, θέλω να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία στην εφημερίδα σας, που με τόση σοβαρότητα καλύπτει τα θέματα του Δήμου μας. Ξέρετε, με τους συμπολίτες μας έχουμε την ευκαιρία να τα λέμε πολύ τακτικά, αλλά συνήθως τις συζητήσεις μας απασχολούν τα θέματα της καθημερινότητας και όχι τα μακροπρόθεσμα μεγάλα έργα της πόλης. Είναι μια καλή ευκαιρία αυτή η συνέντευξη, λοιπόν, να συζητήσουμε και για τα μεγαλύτερα έργα μας. Έργα που έχουν σχεδιαστεί πολύ προσεκτικά, ώστε να κάνουν την καθημερινότητα στο Γαλάτσι πιο βιώσιμη, πιο λειτουργική, πιο ανθρώπινη. Και να αποτελέσουν την κληρονομιά μας στις επόμενες γενιές.
Πάμε να πούμε πρώτα για την κεντρική πλατεία μας λοιπόν… Όπως θα θυμάστε κι εσείς, ήταν όνειρο των κατοίκων του Γαλατσίου για δεκαετίες, μην πω για γενιές ολόκληρες… Μεγαλώσαμε στο Γαλάτσι, μεγαλώνουμε και τα παιδιά μας, χωρίς να έχουμε ένα σταθερό σημείο συνάντησης, χωρίς να έχουμε τη δική μας κεντρική πλατεία. Πώς, λοιπόν, αυτό το έργο να μην αποτελεί το δικό μου προσωπικό στοίχημα για την πόλη; Στρωθήκαμε στη δουλειά, τρέξαμε πόρτα πόρτα ώστε να πραγματοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες κι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο των υπογραφών με τους ιδιοκτήτες των εμπλεκόμενων οικοπέδων, τα οποία αγοράζει ο Δήμος. Δηλαδή, οι δημότες με δικά τους χρήματα, χωρίς τη βοήθεια κανενός. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί και μέσα στον ερχόμενο Οκτώβριο να γίνει η κατεδάφιση των κτηρίων, ώστε να αρχίσει σταδιακά η μορφοποίηση της πλατείας. Είμαστε πια δηλαδή στην τελική ευθεία για την κατασκευή του έργου!
Όσο για το Μητροπολιτικό Πάρκο των Τουρκοβουνίων, έχει ήδη κατατεθεί ο φάκελος από την Υπηρεσία του Δήμου μας και αναμένουμε τη νομοθετική ρύθμιση για την ολική ανάπλασή του. Και προσέξτε: Αυτή η νομοθετική ρύθμιση που αναφέρω, θα μας δίνει τη δυνατότητα, μέσα από εγκεκριμένες μελέτες, να αξιοποιήσουμε το πάρκο ως περιοχή δασική αναδασωτέα. Έτσι, επενδύουμε συνειδητά στην αύξηση του αστικού πρασίνου, αλλά ταυτόχρονα προετοιμάζουμε και άλλον έναν όμορφο και προσεγμένο χώρο περιπάτου για τους πολίτες, που θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τη βόλτα τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Και μιας και ξεκινήσαμε να μιλάμε για έργα στην πόλη, να μας πείτε τί γινεται με ορισμένα από αυτά. Ας ξεκινήσουμε με τους δύο βρεφονηπιακούς σταθμούς, Μεσσηνίας και Κυμοθόης.
Είναι κι αυτά δυο πολύ σπουδαία έργα, γιατί έχουν να κάνουν με ό,τι πιο πολύτιμο διαθέτουμε: τα παιδιά μας. Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας πω ότι και για αυτά έχουμε σημειώσει μεγάλα βήματα προόδου. Τα ωριμάσαμε και εξασφαλίσαμε και τη χρηματοδότηση τους. Κι έτσι:
Ο μεν βρεφονηπιακός σταθμός στην οδό Κυμοθόης θα δημοπρατηθεί άμεσα στις 15 Ιουλίου και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης».
Ο δε βρεφονηπιακός σταθμός στην οδό Μεσσηνίας θα δημοπρατηθεί σε λίγους μήνες, το φθινόπωρο, και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής.
Πραγματικά σκέφτομαι με μεγάλη συγκίνηση τις νέες οικογένειες Γαλατσιωτών, που θα στείλουν τα παιδάκια τους, σε αυτούς τους νέους χώρους. Σύντομα, λοιπόν, το Γαλάτσι μας θα έχει δυο ολοκαίνουργιους βρεφονηπιακούς σταθμούς και είμαι βέβαιος ότι τα παιδιά μας θα διαμορφώσουν τις πιο όμορφες αναμνήσεις σε αυτό το πρώτο τους σχολικό περιβάλλον.

Με το θέμα Ζαΐρα πού βρισκόμαστε; Τί θα γίνει εκεί και πότε θα ξεκινήσουν τα έργα;
Η Ζαΐρα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του Γαλατσίου. Είναι οι αναμνήσεις μας, είναι οι ιστορίες των γονιών μας, είναι η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας και θέλουμε να την αναβιώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το τρέξαμε, λοιπόν, και αυτό το έργο όσο πιο γρήγορα γινόταν. Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι παράλληλα τρέχαμε και όλα τα υπόλοιπα, και μάλιστα σε μια περίοδο που λόγω της πανδημίας οι ρυθμοί ανάπτυξης διεθνώς είχαν πέσει πολύ. Μέσα στο καλοκαίρι, λοιπόν, θα δημοπρατηθεί και αυτό το έργο, ώστε να υπάρξει ανάδοχος και να γίνει πραγματικότητα.
Τι ακριβώς προβλέπουμε να γίνει εκεί; Ένας υπέροχος θερινός κινηματογράφος – πρότυπο, όπως ήταν η Ζαΐρα μας τον προηγούμενο αιώνα, μια πλατεία πραγματικό κόσμημα και 3 σύγχρονα υπόγεια πάρκινγκ που τόση ανάγκη έχει η περιοχή.
Έτσι, με την αποπεράτωση και αυτού του έργου, το Γαλάτσι μας θα αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο. Κι αυτό σημαίνει καλύτερη καθημερινότητα για όλους εμάς που ζούμε εδώ, αλλά και μεγαλύτερη τοπική ανάπτυξη, αφού η πόλη μας θα αποτελεί πόλο έλξης για όλο και περισσότερους λόγους. Ξέρετε, είναι πολύ σημαντικό για εμάς να δίνουμε πολλές διαφορετικές επιλογές στη νεολαία μας να ζει την πόλη μας, να την αγαπήσει όσο εμείς και να την προσέξει ακόμα καλύτερα από εμάς.

Είχαμε γράψει στον «Παλμό» ότι έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 9 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης για πλήρη ανακατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Άλσος Βέικου. Πού βρίσκεται το θέμα;
Είστε πραγματικά πολύ καλά πληροφορημένος, όντως η συγκεκριμένη χρηματοδότηση ύψους 9 εκατ. έχει εγκριθεί. Και αυτό το έργο θα δημοπρατηθεί σύντομα, συγκεκριμένα στις 23 Σεπτεμβρίου. Το πλάνο μας είναι το Κλειστό να κατεδαφιστεί την άνοιξη του 2023 και αμέσως να αρχίσει η πλήρης ανακατασκευή του. Μιλάμε για ένα έργο που δεν θα αναβαθμίσει απλώς αλλά θα αλλάξει εντελώς τον αθλητισμό στην πόλη μας. Ακούστε αυτό που θα σας πω: κλειστό γήπεδο σαν αυτό, δύσκολα θα βρείτε σε ολόκληρη την Ευρώπη… Σας ακούγεται υπερβολικό, το καταλαβαίνω, αλλά δεν λέω μεγάλα λόγια και το ξέρετε. Το γήπεδο θα είναι ξύλινο, πλήρως εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον του Άλσους, θα καλύπτει τις ανάγκες των αθλητών των Σωματείων του Γαλατσίου, αλλά θα έχει και πολλές βοηθητικές χρήσεις. Ένα στολίδι.
Τώρα θα μου πείτε, και με το δίκιο σας, ότι καλά όλα αυτά αλλά μέχρι να γίνει το καινούργιο κλειστό που θα αθλούνται τα παιδιά; Έχουμε προβλέψει, λοιπόν, οι αθλητικές δραστηριότητες των Σωματείων να εξυπηρετούνται από το ένα βοηθητικό γήπεδο στο ΠΑΛΑΙ αλλά και από το μπαλόνι το οποίο κατασκευάσαμε την άνοιξη του 2022 στον περιβάλλοντα χώρο του ΠΑΛΑΙ -και όπως αποδείχθηκε ήταν μια πολύ σοφή κίνηση, καθώς πολλοί Δήμοι της Αττικής όπως το Μαρούσι, η Μεταμόρφωση, ο Χολαργός, ακολούθησαν το παράδειγμά μας. Έτσι, λοιπόν, έχουμε καταφέρει να μην διαταραχθεί καθόλου το πρόγραμμα των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Και μια κουβέντα για την ανάπλαση του Λόφου του Παιδιού.
Από το 2014 που αναλάβαμε αρχικά έπρεπε να ξεκαθαρίσουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Ετοιμάσαμε, λοιπόν, μια ολοκληρωμένη διαχειριστική μελέτη που καλύπτει απόλυτα όλες τις χρήσεις και τις ανάγκες του Δήμου μας και του Δήμου Αθηναίων. Εδώ μάλιστα, να σας πω και κάτι που λίγοι γνωρίζουν: Σε όλη την Ελλάδα, τα πάρκα που διαθέτουν δική τους διαχειριστική μελέτη ξέρετε πόσα είναι; Όλα κι όλα τέσσερα. Και τα δυο από αυτά, Άλσος Βεΐκου και Λόφος του Παιδιού, βρίσκονται στον Δήμο μας! Ο Λόφος του Παιδιού είναι μια πολύ μεγάλη έκταση, 34 στρεμμάτων, η οποία χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή διότι η μελέτη έπρεπε να προβλέπει όλες τις δραστηριότητες που θα περιλάμβανε αυτό το σύγχρονο πάρκο.
Έτσι, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε και αυτό το μεγαλόπνοο έργο, που θα προσφέρει στους συμπολίτες μας αθλητικές δραστηριότητες, όμορφες διαδρομές περίπατου και θα αποτελεί πνεύμονα πρασίνου για όλη την Αττική. Ο διαγωνισμός για την ανάπλαση του Λόφου του Παιδιού θα γίνει στις 29 Ιουλίου.
Και δεν σταματάμε όμως εκεί… Μέσα στα σχέδια μας είναι η αγορά του Λόφου του Αγ. Σπυρίδωνα ώστε να αποκτήσουμε ακόμα ένα χώρο πρασίνου και μέσα από ένα δίκτυο πεζοδρόμων να ενωθεί με τον Λόφο του Παιδιού.

Το μεγαλύτερο όμως έργο, κ. Δήμαρχε, όχι μόνο για το Γαλάτσι αλλά και για όλο το λεκανοπέδιο, είναι η Γραμμή 4 του Μετρό. Πείτε μου ορισμένα πράγματα για το πώς προχωρούν τα έργα στη Βεΐκου;
Η γραμμή 4 του Μετρό αποτελεί ένα στοίχημα για όλη την Αττική. Όχι μόνο για το Γαλάτσι, αλλά για όλες τις περιοχές από τις οποίες θα περνάει και εκτελούνται έργα αυτή τη στιγμή. Είναι το έργο που θα βοηθήσει τον Δήμο μας να εξελιχθεί, ίσως θα έλεγα να αλλάξει επίπεδο. Με την ολοκλήρωσή του, και η καθημερινότητά μας θα γίνει πιο εύκολη και η τοπική οικονομία μας θα αναπτυχθεί, αλλά και οι περιουσίες μας εδώ θα αποκτήσουν μεγαλύτερη αξία.
Αυτό που απασχολεί πολλούς βέβαια είναι τι γίνεται μέχρι τότε… Μπορούμε αν θέλουμε να γκρινιάξουμε για την αναστάτωση που φέρνουν οι εργασίες στη πόλη μας, αλλά έχουμε 8 μπορεί και 10 χρόνια μπροστά μας, θα ωφελήσει κάπου αν υιοθετήσουμε αυτή τη τακτική; Εμείς, λοιπόν, κάνουμε το αντίθετο: ενώνουμε δυνάμεις και προσπαθούμε από κοινού να βρούμε λύσεις για να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις. Προσωπικά, ήρθα σε επαφή και με άλλους συναδέλφους Δήμαρχους που ήδη έχουν Μετρό στην πόλη τους για να ενημερωθώ πως αντιμετώπισαν την καθημερινότητα κατά την εκτέλεση των έργων. Και πιστέψτε με, όλοι ανεξαιρέτως μου είπαν πως άξιζε η όποια ταλαιπωρία μέχρι την αποπεράτωση του έργου ωστόσο επισήμαναν ότι η στάθμευση αποτελούσε το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά την εκτέλεση των έργων.
Έτσι, σήμερα, αφενός είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ώστε να υπάρχει όσο μικρότερη όχληση γίνεται από τα έργα και αφετέρου ως Δημοτική Αρχή θα προχωρήσουμε από 1η Σεπτεμβρίου στη διάθεση 4 χώρων υπαίθριας στάθμευσης, που τις περισσότερες ώρες θα διατίθενται δωρεάν στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες των καταστημάτων.
Αντιλαμβάνομαι πλήρως όλους τους ενδοιασμούς και τους προβληματισμούς των κατοίκων και για οποιαδήποτε απορία μπορούν να με συναντήσουν καθημερινά στο Δημαρχείο. Όλοι μαζί θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μέχρι να αφομοιώσει η πόλη τις αλλαγές. Και είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρουμε.

Τον Φεβρουάριο του 2019 κάνοντας τον απολογισμό της πρώτης θητείας σας στο τιμόνι του Δήμου Γαλατσίου, είχατε πει ότι ο Δήμος δεν χρωστάει πλέον ούτε ένα ευρώ και ότι έχετε απόθεμα 9 εκατ. ευρώ. Σήμερα πώς είναι τα οικονομικά του Δήμου και, με την ευκαιρία, πού βρίσκεται το θέμα της υπεξαίρεσης της υπαλλήλου της Ταμειακής Υπηρεσίας;
Να ξεκινήσω από το θέμα της υπεξαίρεσης, για να ξεκαθαρίσω πως έγινε εξονυχιστικός έλεγχος μέχρι και 20 χρόνια πίσω και το πόρισμα από τους ελεγκτές αναφέρεται στο αρχικό πόσο, αυτό που αντιληφθήκαμε εμείς πρώτοι. Το θέμα πλέον είναι στη δικαιοσύνη. Από πλευράς του ο Δήμος έπραξε όπως ο νόμος ορίζει σε ανάλογες περιπτώσεις.
Τώρα, συνολικά για τα οικονομικά του Δήμου μας, έχω να πω πως είμαστε πολύ καλά. Από το 2019 ως σήμερα, ήταν μια τριετία δύσκολη όχι ειδικά για τους Δήμους αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Υγειονομική κρίση, οικονομική κρίση, ενεργειακή κρίση, επιπτώσεις κλιματικής αλλαγής και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να βάλλεται από παντού χωρίς πόρους, με ελάχιστο προσωπικό και παρ’ όλα αυτά να στέκεται στο ύψος της. Ο Δήμος μας, παρ’ όλες αυτές τις δυσκολίες συνεχίζει να μην χρωστάει ούτε ένα ευρώ. Όσο για το πλεόνασμα των 9 εκατομμυρίων ευρώ, χάρις σε μέρος αυτών των χρημάτων για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου μας καταφέραμε να αγοράσουμε 4 οικόπεδα με ιδίους πόρους και όχι με δάνειο. Κι αναφέρομαι στο οικόπεδο που θα στεγαστεί ο βρεφονηπιακός σταθμός στη Μεσσηνίας, το οικόπεδο της Ζαΐρας που θα γίνει ο θερινός κινηματογράφος, το οικόπεδο στην Απειράνθου και το οικόπεδο στην Πλάτωνος όπου θα δημιουργηθεί το 1 από τα 4 υπαίθρια πάρκινγκ. Κάναμε, λοιπόν, μια πολύ συνετή οικονομική διαχείριση, η οποία βοήθησε τον Δήμο μας να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της επόμενης μέρας.

Σ’ένα χρόνο τελειώνοντας και τη δεύτερη θητεία σας στο Δήμο Γαλατσίου θα έχετε συμπληρώσει 9 χρόνια ως Δήμαρχος. Πριν από τρία χρόνια εκλεγήκατε και πρόεδρος της ΠΕΔΑ. Οι πολιτικές σας φιλοδοξίες στη συνέχεια ποιές είναι; Θα είστε και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος στο Γαλάτσι τον Οκτώβριο του 2023 ή θα στοχεύσετε πιο ψηλά;
Όποιος έχει ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την έχει αγαπήσει δεν την αφήνει. Εκτός φυσικά κι αν το αποφασίσουν οι πολίτες. Αν αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά είναι γιατί ήθελα με το δικό μου τρόπο να βοηθήσω και να λύσω από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο πρόβλημα. Αυτό είναι ένα στοίχημα που βάζω με τον εαυτό μου κάθε μέρα και προσπαθώ να κερδίζω. Γιατί όπως ξέρετε κυκλοφορώ στο δρόμο όλη μέρα κάθε μέρα… Κι όταν με βλέπουν έξω, θέλω να μπορώ να κοιτάζω το κόσμο στα μάτια και να ξέρουν, ακόμα και όταν παίρνω αντιδημοφιλή μέτρα, πως δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Αν λοιπόν κάνεις αυτό που αγαπάς, το υπηρετείς συνειδητά και αντιμετωπίζεις τους συμπολίτες σου όπως θα ήθελες να αντιμετωπίζουν αυτοί εσένα, τότε έχεις πετύχει τον σκοπό σου.
Θα σας πω όμως και κάτι ακόμα… Κάθομαι και σκέφτομαι κι εγώ, μερικές φορές, αυτό που είπατε, ότι σε έναν χρόνο οι συνεργάτες μου κι εγώ ολοκληρώνουμε και τη δεύτερη θητεία μας. Και σκέφτομαι πόσο ήδη έχει αλλάξει και πόσο αλλάζει το Γαλάτσι μας από τότε. Πόσα βήματα μπροστά έχουμε κάνει. Την πρώτη θητεία, ξεκινήσαμε με χαμηλά το κεφάλι, χωρίς μεγάλα λόγια κι υπερφίαλες υποσχέσεις. Να προσφέρει περισσότερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες ο Δήμος στον πολίτη, να γίνει πολύ πιο καθαρή η πόλη μας, να αναβαθμίσουμε το πολιτιστικό μας προϊόν, να τακτοποιήσουμε τα οικονομικά μας. Να οικοδομήσουμε μια νέα σχέση Δήμου-πολίτη. Και θεωρώ πως τα καταφέραμε.
Σιγά-σιγά, πήραμε στα χέρια μας το ΠΑΛΑΙ, κάναμε πραγματικά δικό μας και το Άλσος μας. Προσφέραμε νέες δυνατότητες στην καθημερινότητα των Γαλατσιωτών. Και τώρα, είμαστε έτοιμοι να αποκτήσουμε τις υποδομές που πάντα ονειρευόμασταν: την κεντρική πλατεία, το Μητροπολιτικό Πάρκο Τουρκοβουνίων, το Λόφο του Παιδιού, τη Ζαΐρα, το νέο Κλειστό. Ενώ βέβαια, έρχεται και το Μετρό στο Γαλάτσι -ένα έργο που προφανώς δεν είναι του Δήμου αλλά κάναμε ό,τι μπορούμε για να γίνει πραγματικότητα χωρίς να μας δυσκολέψει πολύ. Δεν έχω δίκιο, λοιπόν, να λέω, ότι σε λίγα χρόνια θα ζούμε σε ένα διαφορετικό, πολύ καλύτερο Γαλάτσι; Στο Γαλάτσι που κάποτε μόνο ονειρευόμασταν για εμάς και τα παιδιά μας;
Προκειμένου λοιπόν να ολοκληρωθούν όλα αυτά τα μεγάλα έργα για τα οποία σας μίλησα παραπάνω, ο προϋπολογισμός των οποίων θα ξεπεράσει τα 72 εκατ. ευρώ, θα ζητήσω από τους Γαλατσιώτες την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους προς το πρόσωπό μου στις επόμενες δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023.

Στις προηγούμενες εκλογές του 2019, εκλεγήκατε με πολύ υψηλό ποσοστό (62%) από την α’ Κυριακή μάλιστα. Πιστεύετε, κ.Δήμαρχε, ότι ανταποκριθήκατε στις προσδοκίες των Γαλατσιωτών οι οποίοι σας εμπιστεύθηκαν; Ποιές είναι οι εκτιμήσεις σας για τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 και σε ποιές προεκλογικές συνεργασίες σκοπεύετε να προχωρήσετε;
Προβλέψεις για τις εκλογές δεν κάνω ποτέ και δεν θεωρώ πως έχουν νόημα. Παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία τρία χρόνια λόγω Covid πιστεύω ότι ανταποκρίθηκα σε μεγάλο βαθμό στις προσδοκίες των Γαλατσιωτών και δεν πρόδωσα την εμπιστοσύνη τους. Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα προβλήματα για μια πόλη δεν τελειώνουν ποτέ: όσα λύνεις άλλα τόσα παρουσιάζονται.
Οι συνεργασίες που θα κάνουμε θα γίνουν με ένα και μόνο κριτήριο: Το καλό του Γαλατσίου. Και σας θυμίζω το εξής: Αν και, όπως είπατε, πήραμε ποσοστό 62%, αναζητήσαμε την αποδοχή όλων των συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου και συχνά -ειδικά στα μεγάλα έργα- το καταφέραμε. Και αυτό αποτελεί ένδειξη πολιτισμού όλων των αιρετών, ανεξαρτήτως συνδυασμών. Αυτή είναι η νοοτροπία μου, να συνεργάζομαι και να βρίσκω συναινέσεις. Γιατί η πόλη δεν είναι δική μου, δεν είναι δική σας, δεν είναι κανενός… Όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά πρέπει να το αντιλαμβανόμαστε αυτό. Οι συμπολίτες μας μας κρίνουν για αυτά που κάνουμε. Δεν χρειαζόμαστε ούτε κομματικές ταυτότητες, ούτε πολιτικά τερτίπια, διότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πρόσωπο ανθρώπινο και ο συμπολίτης σου περιμένει να είσαι αληθινός, να είσαι ντόμπρος, να δουλεύεις σκληρά και να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου. Όχι για την πάρτη σου, αλλά για όλους.

Ευχαριστώ πολύ, κύριε Δήμαρχε, που απαντήσατε στις ερωτήσεις μας και σας εύχομαι καλό καλοκαίρι.
Κι εγώ σας ευχαριστώ, κ. Γιαννακόπουλε, για την ευκαιρία που μου δώσατε να ενημερώσω αναλυτικά τους πολίτες του Γαλατσίου για τα μεγάλα έργα τα οποία θα υλοποιηθούν στην πόλη μας την επόμενη περίοδο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή