Ιδιαίτερη μέριμνα του Δήμου Ελευσίνας για τα αδέσποτα ζώα και την ευζωία τους

Δήμος Ελευσίνας
Ιδιαίτερη μέριμνα του Δήμου Ελευσίνας για τα αδέσποτα ζώα και την ευζωία τους

Ανακοίνωση Δήμου Ελευσίνας για τα αδέσποτα:

Στειρώσεις, αποπαρασιτώσεις και υπεύθυνες υιοθεσίες
Με την υπευθυνότητα και τον σχεδιασμό που απαιτείται προσεγγίζει ο Δήμος Ελευσίνας το μείζον ζήτημα των αδέσποτων ζώων σε Ελευσίνα και Μαγούλα.
Μέσω του αρμόδιου τμήματος αλλά και με δράσεις ευαισθητοποίησης, ο Δήμος φιλοδοξεί και συνεχίζει να πορεύεται με γνώμονα την προώθηση των υπεύθυνων υιοθεσιών, προκειμένου να αποκτήσουν τα αδέσποτα ζώα της πόλης, το παντοτινό τους σπίτι.
Ήδη και μόνο για το έτος 2022, το τμήμα αδεσπότων του Δήμου Ελευσίνας έχει ολοκληρώσει πάνω από 30 υπεύθυνες υιοθεσίες.
Παράλληλα, και με την αρωγή των συνεργαζόμενων κτηνιάτρων του Δήμου πραγματοποιούνται καθημερινά στειρώσεις αδέσποτων ζώων, ενώ σε συνεργασία με εθελοντές φιλόζωους συμπολίτες μας και τη φιλοζωική ομάδα πραγματοποιούνται αποπαρασιτώσεις, εμβολιασμοί, χορηγήσεις φαρμακευτικών ειδών και περίθαλψη όσων ζώων χρειάζονται φροντίδα.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον Δήμο μας, τα αδέσποτα ζώα που κυκλοφορούν στην πόλη να είναι υγιή και ασφαλή, γεγονός άλλωστε, που συμβάλλει και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Ελευσίνας επιδιώκει να κάνει ό,τι κρίνεται απαραίτητο για να διασφαλιστούν οι συνθήκες που απαιτούνται για την καλύτερη δυνατή διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή