Οι παραγωγικοί και αποδοτικοί άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Οι παραγωγικοί και αποδοτικοί άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι!

Μπορεί να το έχετε ξανακούσει, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε πράγματα είναι να εργαστείτε με πρόγραμμα. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη μελέτη της Staples αποκάλυψε ότι το 79% των εργαζομένων όταν επιστρέφουν στο γραφείο βρίσκονται αντιμέτωποι με κάτι που δεν περίμεναν. Ο προγραμματισμός σας βοηθά να είστε συγκεντρωμένοι και σε καλό δρόμο και μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε την αναβλητικότητα, θέτοντας προθεσμίες για τον εαυτό σας.

Για παράδειγμα, αν θέλετε να χάσετε βάρος, δημιουργήστε ένα σχέδιο με προθεσμίες που περιλαμβάνουν πότε θα ασκείστε και τι είδους τρόφιμα θα τρώτε κάθε μέρα. Με αυτόν τον τρόπο, είναι πιο πιθανό να τηρήσετε το σχέδιό σας, επειδή θα σας είναι εύκολο να δείτε πόσο σημαντικό είναι.

Βρείτε μια ρουτίνα που σας βολεύει:

Εκτός από τη χρήση ενός προγράμματος, προσπαθήστε να βρείτε μια ρουτίνα που λειτουργεί καλύτερα για το πρόγραμμά σας. Αν προτιμάτε να ξενυχτάτε αργά το βράδυ, δοκιμάστε να ξυπνήσετε νωρίς το πρωί. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να μπορείτε να ξεκουραστείτε πριν ξαναμπείτε στη δουλειά!

Η πρωινή γυμναστική μου δίνει ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ παράλληλα καθαρίζει το μυαλό μου από τυχόν περισπασμούς ή ανησυχίες από νωρίτερα μέσα στην ημέρα!

Εφαρμόστε πρόγραμμα και στην εργασία σας

Το να είσαι παραγωγικός είναι διαφορετικό από το να είσαι απασχολημένος. Το να είσαι παραγωγικός σημαίνει να κάνεις τα σωστά πράγματα, όχι απλώς να κάνεις τα πράγματα σωστά. Έχει να κάνει με το να κάνεις τα πράγματα αποτελεσματικά, ώστε να έχεις χρόνο για τα πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία για σένα.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πώς να είστε πιο παραγωγικοί:

1) Γράψτε τους στόχους σας σε ένα σημειωματάριο

2) Δημιουργήστε ένα καθημερινό σχέδιο στο ημερολόγιο

3) Ελέγξτε τα εισερχόμενα email σας

4) Ιεραρχήστε τις εργασίες σας με βάση τη σπουδαιότητα και όχι τον επείγοντα χαρακτήρα τους

5) Αναθέστε αρμοδιότητες όταν είναι δυνατόν

6) Απομακρύνετε τους περισπασμούς από το χώρο εργασίας σας

Φτιάξτε έναν κατάλογο με τα πράγματα που θέλετε να πετύχετε. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν κοινή λογική, αλλά είναι εκπληκτικό πόσοι άνθρωποι δεν αφιερώνουν χρόνο για να το κάνουν αυτό.

Μόλις έχετε τη λίστα σας, βάλτε την σε σειρά προτεραιότητας με βάση τη σημασία της. Στη συνέχεια, χωρίστε κάθε εργασία σε διαχειρίσιμα κομμάτια, ώστε να μπορείτε να τα ολοκληρώνετε ένα-ένα χωρίς να συγκλονίζεστε ή να αποσπάται η προσοχή σας.

Τέλος, ορίστε προθεσμίες για τον εαυτό σας – αλλά μην τις χρησιμοποιείτε ως δικαιολογίες για να μην ξεκινήσετε. Αν ένα έργο σας φαίνεται πολύ τρομακτικό, ασχοληθείτε με αυτό τμηματικά μέχρι να γίνει και πάλι διαχειρίσιμο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή