Permanent Collection- μια 24ωρη παράσταση στο Κέντρο Ντάνκαν

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Permanent Collection- μια 24ωρη παράσταση στο Κέντρο Ντάνκαν

Ανακοίνωση Δήμου Βύρωνα:

12 περφόρμερ, 12 ηλικίες,ένας ευκάλυπτος, ένα δεκάλεπτο σόλο,κάθε μία ώρα,για τις 24 ώρες,της μεγαλύτερης μέρας του χρόνου,της αρχής του καλοκαιριού,όταν ο ήλιος βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του ουρανού,21 Ιουνίου 2022και ώρα 00:00-24:00στην αυλή, στον κήπο και στο εσωτερικό του Ντάνκανστο πλαίσιο του movinggroundproject!

Λαμβάνοντας έμπνευση από τον κόσμο των δέντρων, του χορού και του κινούμενου σώματος, έννοιες όπως του χρόνου, της κυκλικότητας,καθώς και τα βασικά μοτίβα που διέπουν την φύση αλλά και το ίδιο μας το σώμα, γίνονται τρόποι σύνδεσης με τον κόσμο, τείνοντας σε άλλουτύπου οικολογίες και πιθανές κοσμολογίες.

Το κοινό, μέσα από το πρίσμα του θεατή, του φροντιστή, του μάρτυρα,του συγκάτοικου, του συνοδοιπόρου… αφήνει και φέρει ταυτόχρονα τα ίχνη της διαδικασίας που εκτυλίσσεταιστη διάρκεια του 24ωρου.

Στο Permanent Collection, τα σώματά μας θα αποτελέσουν τα τοπία της μόνιμης συλλογής και οικειοποίησης των δράσεωνκαι συναντήσεών μας με τον περιβάλλοντα χώρο και όσους τον κατοικούν.

Σώματα που θα γεννούν με την σειρά τους προτάσεις για ανάπτυξη μιαςενσώματης συνειδητότητας με αρχές που σέβονται την κυκλική φύση τωνπραγμάτων, την ανάγκη για αποκατάσταση και θεραπεία.

Το έργο ξεκινάει μεσάνυχτα της 20ης Ιουνίου, διαρκεί όλη τη μέρα και νύχτα και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της 21ης . Το κοινό μπορεί να προσέλθει ελεύθερα και να μείνει όσες ώρες επιθυμεί ή και ολόκληρη τη μέρα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σύλληψη, Σχεδιασμός: Ζωή Δημητρίου
Επιμέλεια Κινητικού Υλικού: Κατερίνα Μπέλλα
Περφόρμανς: Ελευθερία Αγαπάκη, ΝίναΑλκαλάη, Νίκος Βλαχογιάννης, Μάγδα Γεροσίδερη, Δίρφυ Γιατζουζάκη-Γρηγορίου, Ζωή Δημητρίου, Βέρα Καραβάκου, Μάρθα Κώτσια, Ζωή Μαστροθεοδώρου, Κατερίνα Μπέλλα, Έλτον Πέτρη, Ζωή Πετρίδη, Έλλη Σαχίνη, Αναστασία-Χρυσάνθη Ψάλτη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή