Πάνος Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση δυναμιτίζει την κατάσταση στα ΑΕΙ και επιδιώκει να αποπροσανατολίσει από το πρόβλημα της ακρίβειας

Σημεία από τη συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πάνου Σκουρλέτη, στην ΕΡΤ1:

Το μόνο που δεν ταιριάζει στα πανεπιστήμια είναι Αστυνομία και καταστολή, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν δισταγμό να δυναμιτίσει τη ζωή μέσα σ’ αυτά για να αλλάξει την τρέχουσα ατζέντα, όπου κυριαρχεί η ακρίβεια, με πληθωρισμό επιπέδου 1994, ο οποίος μειώνει την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων από 18% έως 28% και αύξησε το κόστος παραγωγής τον Απρίλιο κατά 48%, επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή «Από τις έξι» της ΕΡΤ1.

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:

Για την πανεπιστημιακή Αστυνομία

Είναι εντελώς λάθος η επιλογή της κυβέρνησης για την ίδρυση της πανεπιστημιακής Αστυνομίας, που δεν υπάρχει σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Υπάρχουν υπηρεσίες φύλαξης, αλλά όχι πανεπιστημιακή Αστυνομία. […] Το μόνο που δεν ταιριάζει στα πανεπιστήμια είναι Αστυνομία και καταστολή… Προσπαθούν να παρουσιάσουν τα πανεπιστήμια ως χώρους ανομίας. Στα πανεπιστήμια δεν γίνεται τίποτα περισσότερο απ’ ότι γίνεται στο παρακάτω τετράγωνο από τη γωνία που μένει η κ. Βούλτεψη, στην Πλατεία Κολωνακίου, στη Γλυφάδα, στην Πλατεία Κεφαλαρίου και αναφέρω επίτηδες αυτές τις περιοχές που θεωρούνται καλές περιοχές. Δεν υπάρχουν παραπάνω προβλήματα παραβατικότητας και ανομίας απ’ όσα εμφανίζονται στην υπόλοιπη κοινωνία.

Η επιλογή να ανοίξει τώρα αυτό το ζήτημα, προφανώς έχει να κάνει με την προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει την ατζέντα από το οδυνηρό μέτωπο της ακρίβειας. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στις ευαισθησίες αυτής της κυβέρνησης, που είναι ικανή να δυναμιτίζει τη ζωή μέσα στα πανεπιστήμια απλώς και μόνο για να υπηρετήσει τα επικοινωνιακά της σχέδια. Όταν βλέπει ότι υποχωρεί το έδαφος κάτω από τα πόδια της, διότι ο πληθωρισμός έφτασε χτες στα επίπεδα του 1994, δεν έχει την ευαισθησία να μη δυναμιτίσει τη ζωή στα πανεπιστήμια.

Για τη διαχείριση του ζητήματος των μεταναστευτικών ροών

Τα σύνορα πρέπει να τα φυλάμε, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε ταυτόχρονα να εγγυόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο, τα δικαιώματα των προσφύγων. Ευτυχώς αυτό δεν είναι στην ευχέρεια της ελληνικής κυβέρνησης, υπάρχουν διεθνείς συμβάσεις γύρω από αυτά τα ζητήματα και με βάση αυτές τις διεθνείς πρέπει να κινείται και η δική μας πρακτική. Θαυμάζω τον κ. Ιάσωνα Αποστολόπουλο, ο οποίος έχει σώσει εκατοντάδες παιδιά και ο οποίος προτάθηκε να βραβευτεί από την ΠτΔ και βγήκαν ακροδεξιοί κύκλοι μέσα από την κυβέρνηση για να ματαιώσουν την βράβευση αυτού του σύγχρονου ήρωα».

Για το οδυνηρό πρόβλημα της ακρίβειας

Ο κατώτατος μισθός, μόνο τον Απρίλιο έχει χάσει 18%, αυτοί που δουλεύουν σε καθεστώς μερικής απασχόλησης έχουν χάσει το 28%, και κατά 48% έχει ανέβει το κόστος παραγωγής κι εδώ μας κοροϊδεύουν. Μας λένε για πανεπιστημιακή Αστυνομία, μας λένε για το Λιμενικό. Είναι μια αποτυχημένη κυβέρνηση που δεν τα καταφέρνει ούτε στις φωτιές, ούτε στην πανδημία, ούτε, δυστυχώς, στην ακρίβεια. Μαζέψτε τα και φύγετε!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή