Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Η Ευρώπη πρέπει να επιβάλλει οπλικό εμπάργκο στην Τουρκία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Η Ευρώπη πρέπει να επιβάλλει οπλικό εμπάργκο στην Τουρκία

Ανακοίνωση Κωνσταντίνου Κυρανάκης:

Με το ζήτημα της ακρίβειας της βενζίνης να παραμένει γόρδιος δεσμός για τους πολίτες και την Κυβέρνηση, ο Βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης για άλλη μια φορά τοποθετήθηκε ανοιχτά υπέρ της μείωσης του ΕΦΚ, από την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη “Καλημέρα Ελλάδα” και τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Ο κ. Κυρανάκης, ερωτώμενος από τον κ. Πουλακίδα σχετικά με την κριτική που είχε ασκήσει προεκλογικά στον ΣΥΡΙΖΑ για την τιμή της βενζίνης και το αν έχει να πει κάτι για την τωρινή κατάσταση, απάντησε πως τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, η θέση του για την μείωση του ΕΦΚ -που αύξησε ο ΣΥΡΙΖΑ- είναι πάγια και σταθερή.

“Επειδή ο ΕΦΚ είναι ένας σταθερός φόρος και όχι ποσοστιαίος, όσο αυξάνεται η τιμή της βενζίνης τόσο πέφτει η κατανάλωση άρα εισπράττει και λιγότερα έσοδα το κράτος” δήλωσε ο κ. Κυρανάκης, ενώ τεκμηρίωσε την τοποθέτηση του με τα αποτελέσματα της έκθεσης του γενικού λογιστηρίου του κράτους, όπου δείχνει πως ο ΕΦΚ είναι ο μοναδικός φόρος που πέφτει στα έσοδα, σε αντιδιαστολή με όλους τους υπόλοιπους φόρους.

Κλείνοντας το θέμα της οικονομίας και της ακρίβειας ο Βουλευτής της ΝΔ, αναγνώρισε για άλλη μια φορά το πρόβλημα που δημιουργεί ο πληθωρισμός στα αυξανόμενα έξοδα των πολιτών, όμως έβαλε στην εξίσωση και τις πολλές μειώσεις φόρων που υλοποίησε η Κυβέρνηση της ΝΔ μέσα σε πολύ δύσκολες συγκυρίες, αυξάνοντας έμμεσα κατ’ αυτόν τον τρόπο το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών.

Στο πεδίο των Ελληνοτουρκικών σχέσεων ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης άσκησε σφοδρή κριτική στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως: “Όταν έχεις πει δημοσίως ότι στο Αιγαίο χρειάζεσαι μια συμφωνία στα πρότυπα της συμφωνίας των Πρεσπών, δεν μπορείς να λες τώρα ότι ως αντιπολίτευση έχουμε μια πατριωτική στάση”. Αντιτιθέμενος λοιπόν, στην υποχωρητικότητα του ΣΥΡΙΖΑ στην εξωτερική πολιτική, συμπλήρωσε πως η Κυβέρνηση της ΝΔ εξοπλίζει αποτελεσματικά την χώρα σε στρατιωτικό επίπεδο ενώ αυτή η υπεροχή μεταφράζεται και διπλωματικά.

Πήγαινε στην κορυφή